Ухвала
від 28.10.2020 по справі 2/227-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

м. Хмельницький

"28" жовтня 2020 р.Справа № 2/227-Б

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., розглянувши матеріали справи

за заявою Приватно-орендного підприємства "Колос", с. Правдівка Ярмолинецького району Хмельницької області

до Приватного підприємства "Тріада", м. Хмельницький

про визнання банкрутом (клопотання ліквідатора-арбітражного керуючого Чернецької А.А. №122 від 19.08.2020р. про визначення умов продажу майна )

Представники сторін:

від кредиторів: не з`явились;

від боржника: не з`явились;

ліквідатор: не з`явився.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Суть спору. Ухвалою господарського суду області від 22.12.2009р. порушено провадження у справі №2/227-Б про визнання банкрутом ПП „Тріада» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Ухвалою від 11.03.2010 р. введено процедуру розпорядження майном.

Оголошення про порушення справи про банкрутство опубліковано в газеті „Урядовий кур`єр» №55 за 25.03.2010р.

Ухвалою від 24.11.2010р. затверджено реєстр грошових вимог кредиторів, а постановою від 15.03.2011р. визнано ПП „Тріада» банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Шишкіна С.В.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 08.06.2011р. скасовано постанову суду області у частині призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шишкіна С.В., а ухвалою Вищого господарського суду України від 08.09.2011р. касаційну скаргу арбітражного керуючого Шишкіна С.В. на постанову Рівненського апеляційного господарського суду повернено. В частині призначення ліквідатора справу № 2/227-Б передано на новий розгляд і ухвалою від 01.11.2011р. призначено ліквідатором ПП „Тріада» арбітражного керуючого Чернецьку А.А.

Ухвалами суду продовжувався строк ліквідаційної процедури.

19.08.2020р. на адресу суду від ліквідатора Чернецької А.А. надійшло клопотання №122 від 19.08.2020р. про визначення умов продажу майна, яке є предметом забезпечення. Ухвалою суд від 21.09.2020р. дане клопотання призначено до розгляду у судовому засіданні.

Ліквідатор та представники кредиторів в судове засідання не з`явились, повноважних представників не направили, про дату, час та місце розгляду справи були належним чином повідомлені.

При розгляді клопотання ліквідатора про визначення умов продажу майна банкрута, судом встановлено та враховується наступне:

Пунктом 4 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Реалізація майна боржника здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу, крім майна боржника, оголошення про продаж якого опубліковане до дня введення в дію цього Кодексу. У разі непродажу такого майна його подальша реалізація здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи, за час проведення ліквідаційної процедури ліквідатором було виявлено частину заставного майна, зокрема - напівпричіп-самоскид BODEX KIS 3W-S, 2007 року випуску в розукомплектованому стані. Дане майно реалізовано не було.

Таким чином, заважаючи на обставини справи, суд розглядає питання стосовно визначення заявлених умов аукціону з продажу майна банкрута відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Частиною 1 ст. 75 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий визначає умови продажу за погодженням з комітетом кредиторів та забезпеченим кредитором (щодо майна, яке є предметом забезпечення).

До обов`язкових умов продажу належать: склад майна (лот); початкова ціна; крок аукціону (ч. 2 ст.75 Кодексу України з процедур банкрутства).

Якщо продажу підлягає майно, яке є предметом забезпечення, до умов продажу належить також умова про витрати, пов`язані з утриманням, збереженням та продажем цього майна, які підлягають відшкодуванню з коштів, отриманих від реалізації такого майна (ч.3 ст. 75 КУзПБ).

Згідно з ч.4 ст.75 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу членам комітету кредиторів та протягом 20 днів з дня, коли вони одержали чи мали одержати умови продажу, скликати комітет кредиторів. Якщо майно є предметом забезпечення, арбітражний керуючий зобов`язаний направити умови продажу забезпеченому кредитору.

Якщо до складу майна може входити майно, яке не є предметом забезпечення, і майно, яке є предметом забезпечення, умови продажу розглядаються і комітетом кредиторів, і забезпеченими кредиторами. При цьому в початковій ціні окремо виділяється початкова ціна обох зазначених видів майна. Кошти, отримані від продажу такого лота, розподіляються між забезпеченими кредиторами та іншими кредиторами пропорційно до початкової ціни майна, що є предметом забезпечення, та іншого майна (ч. 5 ст. 75 КУзПБ).

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатором ПП „Тріада» було визначено умови продажу виявленого заставного майна банкрута та 08.07.29020р. направлено їх заставному кредитору, а також повідомлення від 08.07.2020р. №97 про проведення комітету кредиторів на 07.08.2020р., що підтверджується наявними в матеріалах справи доказами (повідомлення №96 та №97 від 08.07.2020р., накладна №2901600858372 поштового відправлення з описом вкладення).

Згідно протоколу №31 від 07.08.2020р. засідання комітету кредиторів ПП „Тріада» , на якому мало розглядатися питання щодо визначення умов продажу частини виявленого заставного майна банкрута, заставний кредитор предметом забезпечення якого є напівпричіп-самоскид BODEX KIS 3W-S, 2007 року випуску в розукомплектованому стані, не з`явився. При цьому комітетом кредиторів було вирішено, оскільки заставний кредитор не з`явився та відповіді не надав, питання визначення умов реалізації заставного майна (напівпричіп-самоскид) винести на розгляд суду.

Частиною 7 ст. 75 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що у разі якщо комітет кредиторів або забезпечений кредитор прийняв рішення про відмову в наданні згоди на продаж майна або не прийняв жодного рішення на засіданні комітету кредиторів чи протягом 20 днів з дня, коли забезпечений кредитор одержав чи мав одержати умови продажу, або якщо арбітражний керуючий не згоден з прийнятим комітетом кредиторів або забезпеченим кредитором рішенням, арбітражний керуючий зобов`язаний звернутися до суду. У такому разі умови аукціону визначаються судом.

Відповідно до матеріалів справи, судом встановлено, що забезпечений кредитор - ТОВ „Автокристал» у визначеному Кодексом порядку та строках не надав жодного рішення, ліквідатором не отримано відповіді на направлені запити щодо умов продажу забезпеченого майна.

Судом також враховано, що у зацікавлених сторін (комітету кредиторів та забезпеченого кредитора) не виникло жодних застережень стосовно запропонованих ліквідатором умов продажу в частині складу майна - рухоме майно напівпричіп-самоскид BODEX KIS 3W-S, 2007 року випуску в розукомплектованому стані; початкової ціни продажу даного майна на аукціоні -176 500,71ггрн.; кроку аукціону та умов про витрати.

Крім того, суд зазначає, що умови продажу майна банкрута повинні бути встановлені таким чином, щоб забезпечити його відчуження за найвищою ціною. Так, з огляду на обставини справи, запропонований ліквідатором крок аукціону в розмірі 1% дозволить підвищити конкуренцію між потенційними покупцями, що в свою чергу може призвести до відчуження майна за найвищою ціною. Решта визначених ліквідатором умов щодо першого аукціону та повторних відповідають вимогам визначеним Кодексом України з процедур банкрутства.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає за належне клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Чернецької А.А. №122 від 19.08.2020р. про визначення умов продажу майна, яке є предметом забезпечення, задовольнити.

Керуючись ст.ст. 60, 75 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 232, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Надати ліквідатору - арбітражному керуючому Чернецькій А.А. згоду на продаж майна банкрута Приватного підприємства "Тріада", м. Хмельницький (код ЄДРПОУ 21344933), яке є предметом забезпечення, а саме: рухоме майно напівпричіп-самоскид BODEX KIS 3W-S, 2007 року випуску в розукомплектованому стані на наступних умовах:

1) склад майна (лот): рухоме майно напівпричіп-самоскид BODEX KIS 3W-S, 2007 року випуску в розукомплектованому стані;

2) початкова ціна: 176 500,71грн. (сто сімдесят шість тисяч п`ятсот гривень 71 коп.) без ПДВ;

3) крок аукціону: 1% від початкової вартості;

4) умови про витрати: витрати пов`язані з продажем майна підлягають відшкодуванню з коштів отриманих від реалізації такого майна;

5) умови першого аукціону: перший аукціон проводиться без можливості зниження початкової ціни;

6) умови першого повторного аукціону: початковою ціною є зменшена на 20 відсотків початкова ціна першого аукціону; перший повторний аукціон проводити без можливості зниження початкової ціни;

7) умови другого повторного аукціону: початковою ціною є зменшена на 25 відсотків початкова ціна першого повторного аукціону; Другий повторний аукціон проводити з можливістю зниження початкової ціни.

Ухвала оголошена та набрала законної сили 28.10.2020р., а також може бути оскаржена в порядку ст.ст. 255-257 ГПК України.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору.

Повний текст ухвали складено 29.10.2020р.

Суддя Крамар С.І.

Віддруковано 17 прим. (надісл. всім реком. з повідом.): 1 - до справи; 2 - 17 - кредиторам та ліквідатору (згідно списку).

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92527052
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/227-б

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 09.02.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 02.11.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 13.10.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 20.07.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 07.07.2022

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні