Ухвала
від 29.10.2020 по справі 295/13074/20
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/13074/20

1-кс/295/5372/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.10.2020 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянув винесене в кримінальному провадженні №12020060020002261 від 21.05.2020 року клопотання про проведення обшуку та додані до клопотання матеріали,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся із клопотанням про проведення обшуку.

При цьому зазначив, що У провадженні слідчого відділу Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області перебуває кримінальне провадження за №12020060020002261, відомості про яке внесені 21.05.2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Підставою внесення до ЄРДР відомостей про вказане кримінальне правопорушення є заява про вчинення кримінального правопорушення за фактом зловживання директором ТОВ «СКС» ОСОБА_4 довірою посадових осіб СП ТОВ «ГАЛКА «ЛТД» та ТОВ «Торговий дім «ГАЛКА» під час виконання умов договорів поставок №31 від 27.12.2013 року укладених з вказаними товариствами, заволодів майном вказаних товариств, а саме продукцією торгової марки «ГАЛКА» на суму 669926,35 гривень (ТОВ «Торговий дім «ГАЛКА») та на суму 177927,88 гривень (продукція ТОВ «ГАЛКА ЛТД»), чим спричинив вказаним товариствам матеріальної шкоди на вказану суму.

В ході досудового розслідування встановлено, що 27.12.2013 року між ТОВ«СКС» та СП ТОВ «ГАЛКА «ЛТД», ТОВ «Торговий дім «ГАЛКА» укладено два договори поставки №31, в яких ТОВ «ГАЛКА «ЛТД» та ТОВ «Торговий дім «ГАЛКА» зобов`язувались передавати продукцію, а ТОВ «СКС» приймати у власність для використання підприємницької діяльності та оплачувати на умовах, визначених договорами поставки.

19.06.2020 року допитано в якості представника потерпілої сторони ОСОБА_5 , який пояснив, що гр. ОСОБА_4 останнім часом надсилав замовлення на продукцію до СПТОВ «ГАЛКА «ЛТД» та ТОВ «Торговий дім «ГАЛКА». Керівництвом СПТОВ «ГАЛКА «ЛТД» та ТОВ «Торговий дім «ГАЛКА» вирішувалось питання як мінімізувати заборгованість ТОВ «СКС» по поставкам, яка виникла після початку 2020 року, оскільки раніше затримок проплати подоговору не виникало. При телефонній розмові з директором ТОВ «СКС» ОСОБА_4 , останній постійно відтерміновував повернення боргу, пояснюю тим, що погана торгівля. При телефонній розмові з ОСОБА_4 , останній повідомив, що він продав частку статутного капіталу ТОВ «СКС» іншій особі, а саме ОСОБА_6 , контактних даних якого відмовився надавати. Після чого ОСОБА_4 на зв`язок не виходив.

В ході досудового розслідування було отримано оперативну інформацію з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, згідно якої - 04.05.2020 року державним реєстратором ОСОБА_7 Високівської сільської ради Черняхівського району Житомирської області зареєстровано реєстраційні дії, а саме внесення змін до відомостей про юридичну особу, що непов`язані зі змінами в установчих документах, зміну складу або інформація про засновників (номер запису 13051070019001319). Також, у відомостях про засновників учасників юридичної особи засновником учасником Товариства з обмеженою відповідальністю «СКС» вказано - ОСОБА_6 , АДРЕСА_1 . ОСОБА_6 володіє 100 % статутного капіталу ТОВ «СКС» (розмір статутного капіталу 18500 гривень) та є кінцевим бенефіціарним власником цього господарського товариства. З метою отримання контактну інформацію про нового керівника ТОВ «СКС» та можливості зв`язатися з ним, здійснено моніторинг електронної системи Youconrol. Встановлено, що особа з іменем ОСОБА_6 , проживає у м. Донецьку, єа також являється: діючим учасником - 689юридичних осіб (компаній); кінцевим бенефіціаром 180 юридичних осіб (компаній); керівником 861юридичної особи (компанії); підписантом -61юридичної особи ( компанії). При цьому жодного контактного телефону чи поштової адреси в Україні - не вказано. Встановлено, що за юридичною адресою ТОВ «СКС»: м.Житомир, вул.Коомерційна,4, здійснює діяльність ПП «Вікторія - Житомир», власником якого є ОСОБА_4 , що підтверджує факт продовження відносин ОСОБА_4 з ТОВ «СКС». Також встановлено, що власником приміщень за адресою: м. Житомир. вул. Комерційна 4 являється АТ «Житомирголовопостач» (ЄДРПОУ: 01881652 ), де ТОВ «СКС» та ПП «Вікторія-Житомир» орендують приміщення кабінетів №207 та №310 та складські приміщення.

02.06.2020 року допитано в якості свідка державного реєстратора Високівської сільської ради Черняхівського району Житомирської області ОСОБА_7 , який повідомив, що 04.05.2020 року до орендованого приміщення, яке використовує для діяльності останій, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 особисто зайшла ОСОБА_8 з метою подачі документів на зміну керівника юридичної особи ТОВ «СКС», а саме: рішення щодо зміни керівника та засновника, акт прийому передачі частки, довіреність уповноважено особи на ім`я ОСОБА_9 , оригінал статуту, реєстраційну картку форми, яку заповнила ОСОБА_8 . Оскільки підстав для відмовлення не виникло 04.05.2020 та 05.05.2020 було здійснено державну реєстрацію ТОВ «СКС», а саме зміну складу інформації про засновників ТОВ «СКС». Особисто з ОСОБА_4 та ОСОБА_6 не бачився.

16.06.2020 року допитано в якості свідка головного бухгалтера ПП «Вікторія-Житомир» ОСОБА_10 , яка повідомила, що працювала в період з 2013 року по 29.04.2020 року на посаді головного бухгалтера ТОВ «СКС», що розташований за адресою: м. Житомир, вул. Комерційна, 4. Засновником та керівником ТОВ «СКС» являвся ОСОБА_4 . Під час своєї діяльності ТОВ «СКС» співпрацювало з ТОВ «Галка ЛТД» та ТОВ «Торговий дім «Галка», та отримувала від останніх під реалізацію продукцію відповідно до договорів поставок. Також ОСОБА_4 являється засновником та керівником ПП «Вікторія-Житомир», яка здійснює свою діяльність за однією ж адресою з ТОВ «СКС». 29.04.2020 року ОСОБА_4 повідомив, що передав у власність ТОВ «СКС» іншій особі, більше ніякої інформації не надав. Також ОСОБА_4 не наказував повідомляти представників та покупців про дані наміри. 29.04.2020 року за вказівкою ОСОБА_4 написала заяву про звільнення за власним бажанням з ТОВ «СКС». Також ОСОБА_10 повідомила, що на даний час працює головним бухгалтером ПП «Вікторія- Житомир» на усній домовленості.

Окрім цього було допитано в якості свідка ОСОБА_4 , який повідомив, що дійсно юридичні адреси ТОВ «СКС» та ПП «Вікторія-Житомир» збігаються. Однак ТОВ «СКС» здійснює свою діяльність в кабінеті №205, а ПП «Вікторія-Житомир» в кабінеті №207.

Відповідно до ст. 84 КПК України, доказами у кримінальному провадженні є фактичні дані отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Відповідно до інформаційної довідки №226986286 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, власником майнового комплексу за адресою: м. Житомир. вул.. Комерційна, 4 являється публічне акціонерне товариство «Житомирголовпостач».

На думку слідчого, є достатні підстави вважати, що за адресою: м. Житомир, вул. Комерційна 4, а саме в кабінетах №205, №207 та №310 де здійснюється господарська діяльність ТОВ «СКС» та ПП «Вікторія-Житомир», що перебуває в власності ПАТ «Житомирголовпостач», зберігаються документи щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «СКС», які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, які встановлюються під час кримінального провадження.

Заслухавши слідчого, яка підтримала клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.5 ст. 234 КПК України слідчий суддявідмовляє узадоволенні клопотанняпро обшук,якщо прокурор,слідчий недоведе наявністьдостатніх підставвважати,що: відшукуваніречі,документи абоособи знаходятьсяу зазначеномув клопотанніжитлі чиіншому володінніособи; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

При розгляді клопотання слідчий не повідомив відомості про те, відшукання яких саме речей або документів планується за адресою проведення обшуку, їх значення по кримінальному провадженню (п.7 ч.3 ст. 234 КПК України).

Відсутні також достовірні дані щодо провадження господарської діяльності ТОВ «СКС», ПП «Вікторія» за адресою: м. Житомир, вул. Комерційна, 4, каб. 205, 207, 310. Відомості з реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з відтворенням інформації про місцезнаходження юридичних осіб.

Не надано також слідчим достатньо переконливої аргументації про неможливість в інший шлях, окрім проведення обшуку, досягти завдань кримінального провадження.

Так, на уточнюючі запитання слідчого судді про можливість отримання відомостей про рух коштів по відкритих на юридичних осіб банківських рахунках, пов`язані із цим висновки про взаємодію таких осіб із іншими контрагентами в сфері господарських відносин, слідчий повідомила про відмову податкових органів таку інформацію надати.

При цьому, слідчим не реалізовано запит на можливість тимчасового доступу до речей і документів в порядку звернення із клопотанням до слідчого судді.

З огляду на викладене, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234-236 КПК України слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Відмовити у задоволенні клопотання про проведення обшуку за адресою: м. Житомир, вул. Комерційна, 4, каб. 205, 207, 310.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення29.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92530667
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —295/13074/20

Ухвала від 29.10.2020

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні