Ухвала
від 30.10.2020 по справі 160/14168/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

30 жовтня 2020 року Справа № 160/14168/20 о 17 год. 40 хв. Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Кальник В.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Кандидата у депутати в багатомандатному виборчому окрузі №4 з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області ОСОБА_1 до Богданівської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Дільнична виборча комісія виборчої дільниці №120351 про визнання протиправним рішення та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

О 16 годині 16 хвилин 30 жовтня 2020 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Кандидата у депутати в багатомандатному виборчому окрузі №4 з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області ОСОБА_1 до Богданівської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Дільнична виборча комісія виборчої дільниці №120351, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Богданіської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетровської області про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №120351 з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області та про встановлення результатів голосування з виборів депутатів Богданівської сільської ради у багатомандатному виборчому окрузі №4;

- визнати недійсними результати голосування у багатомандатному виборчому орузі №4 з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області;

- зобов`язати Богданівську сільську територіальну виборчу комісію Павлоградського району Дніпропетровської області призначити повторні місцеві вибори з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області у багатомандатному виборчому окрузі №4.

Одночасно позивачем заявлено клопотання про витребування доказів від Богданівської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 43791722) пров. Парковий,буд. 13, село Богданівка, Павлоградський район, Дніпропетровська облать, 51464, оригінал протоколу засідання Богданівської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетрвської області від 26.10.2020 року на якому розглядалося питання прийняття виборчої документації Дільничної вибочрої комісії №120351 та списки виборців по багатомандатному виборчому округу №4 з виборів депутатів Богданівської сільської ради, а також оригінал протоколу Богданівської сільської територіальної виборчої комісії про результати голосування з виборів депутатів Богданівської сільської ради у багатомандатному виборчому окрузі №4.

Відповідно до ч.1 ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч.1,ч.2 ст.73 Кодексу адміністративного судочинства України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання позивача про витребуванння доказів підлягає задоволенню.

Позов відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, справа підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

З матеріалів позову порушень строків, передбачених частиною 6 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, не вбачається.

Підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Згідно частин 1, 2 статті 270 Кодексу адміністративного судочинства України на обчислення строків, встановлених статтями 273-277, 280-283 цього Кодексу, не поширюються правила частин другої - десятої статті 120 цього Кодексу.

Строки, встановлені у справах, визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами.

Керуючись статтями 160, 171, 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Кандидата у депутати в багатомандатному виборчому окрузі №4 з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області ОСОБА_1 до Богданівської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Дільнична виборча комісія виборчої дільниці №120351 про визнання протиправним рішення та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Здійснювати розгляд адміністративної справи за правилами загального позовного провадження одноособово суддею Кальником В.В.

Підготовче засідання призначити на 31 жовтня 2020 року о 14:00 год., у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань 4.

Витребувати від відповідача належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні наступних документів:

- протоколу засідання Богданівської сільської територіальної виборчої комісії Павлоградського району Дніпропетрвської області від 26.10.2020 року на якому розглядалося питання прийняття виборчої документації Дільничної вибочої комісії №120351 та списки виборців по багатомандатному виборчому округу №4 з виборів депутатів Богданівської сільської ради;

- протоколу Богданівської сільської територіальної виборчої комісії про результати голосовування з виборів депутатів Богданівської сільської ради у багатомандатному виборчому окрузі №4;

- скарги позивача від 26.10.2020 року;

- постанови № 25 "Про розгляд скарги кандидата у депутати Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області по багатомандатному виборчому округу №4 ОСОБА_1 ;

- протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці 120351 з виборів депутатів Богданівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області в багатомандатному виборчому округу №4.

Витребувані документи направити до Дніпропетровського окружного адміністративного суду у строк до 13 год. 00 хв. 31 жовтня 2020 року.

Роз`яснити відповідачу право надіслати суду у строк до 13 год. 00 хв. 31 жовтня 2020 року відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Запропонувати третій особі подати пояснення суду у строк до 13 год. 00 хв. 31 жовтня 2020 року.

Відповідно до вимог ч. 3 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.В. Кальник

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92535165
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/14168/20

Постанова від 04.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Рішення від 31.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні