Ухвала
від 23.10.2020 по справі 200/10966/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

23 жовтня 2020 р. Справа №200/10966/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Зеленова А.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Національного банку України про заміну сторони виконавчого провадження по справі №200/10966/19 за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СИНТЕЗ» про стягнення штрафу у сумі 3400грн,

В С Т А Н О В И В:

13 жовтня 2020 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Національного Банку України про заміну сторони виконавчого провадження по справі №200/10966/19 за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СИНТЕЗ» про стягнення штрафу у сумі 3400грн.

В обґрунтування заяви зазначено, що Національний банк на підставі Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг стає регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій, а НКЦПФР регулюватиме недержавні пенсійні фонди та фонди фінансування будівництва. Національний банк з 1 липня 2020 року є регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій установ, а отже і процесуальним правонаступником позивача у цій справі. Національний банк починаючи з 1 липня 2020 року набуває частину повноважень позивача, а також процесуальної можливості здійснення правонаступництва на будь-якій стадії процесу відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства України, Національний банк України вважає, що наявні підстави для заміни Нацкомфінпослуг на правонаступника - Національний банк України.

Представники сторін виконавчого провадження та заінтересовані особи у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Оскільки у судове засідання представники сторін виконавчого провадження та заінтересовані особи не з`явилися, на підставі п.9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України судовий розгляд здійснюється в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд встановив наступне.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 12 листопада 2019 року по справі №200/10966/19 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СИНТЕЗ» (адреса: вул. Італійська, 136А, м. Маріуполь, 87515, ЄДРПОУ 39902499) до Державного бюджету України (на рахунок територіального управління Державної казначейської служби України за місцем знаходження платника на балансовий рахунок 3111 «Надходження до загального фонду державного бюджету» , код бюджетної класифікації за доходами 21081100 «Адміністративні штрафи та інші санкції» , символ звітності 106) штраф у сумі 3400 (три тисячі чотириста) грн. 00 коп/а.с.29-30/.

Відповідно до статті 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

За приписом статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувана у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Національний банк на підставі Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг стає регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій, а НКЦПФР регулюватиме недержавні пенсійні фонди та фонди фінансування будівництва.

Національний банк з 1 липня 2020 року є регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій установ, а отже і процесуальним правонаступником позивача у цій справі

З огляду на що, суд задовольняє заяву Національного банку України про заміну сторони виконавчого провадження по справі №200/10966/19 за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СИНТЕЗ» про стягнення штрафу у сумі 3400грн.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Національного банку України про заміну сторони виконавчого провадження по справі №200/10966/19 за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СИНТЕЗ» про стягнення штрафу у сумі 3400грн - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг на Національний банк України (код ЄДРПОУ 00032106, вул. Інститутська,9, м. Київ, 01601) по справі №200/10966/19 за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «СИНТЕЗ» про стягнення штрафу у сумі 3400грн.

Ухвалу постановлено та підписано 23 жовтня 2020 року. Повний текст ухвали виготовлено та підписано 29 жовтня 2020 року.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання у повному обсязі.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92535256
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення штрафу у сумі 3400грн

Судовий реєстр по справі —200/10966/19-а

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Рішення від 12.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 13.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні