Ухвала
від 30.10.2020 по справі 696/1118/20
КАМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

30.10.20 Справа № 696/1118/20

2/696/513/20

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

30 жовтня 2020 року суддя Кам`янського районного суду Черкаської області Білопольська Н.А., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кам`янського району (юридична адреса: вул. Пушкіна, буд. 47/2, м. Кам`янка, Черкаська область, 20801; ЄДРПОУ 25205418) до Жаботинської сільської ради Кам`янського району Черкаської області (юридична адреса: вул. Максима Залізняка, буд. 3, с. Жаботин, Кам`янський район, Черкаська область, 20822; ЄДРПОУ 34176430) про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом, -

встановив:

До суду надійшов вказаний цивільний позов, який мотивований тим, що позивач через відмову нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії не може реалізувати свої спадкові права.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення позовної заяви без розгляду, відмови у відкритті провадження відсутні.

У відповідності до вимог частини четвертої статті 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Частина третя статті 53 ЦПК України передбачає: якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Предметом даного позову є визнання права власності на земельну ділянку площею 1,9385 га, кадастровий номер 7121882000:04:000:0744, розташовану в адміністративних межах Жаботинської сільської ради Кам`янського району Черкаської області, на підставі сертифікату серії ЧР № 055196, а тому судове рішення у справі може вплинути на права чи обов`язки Кам`янської районної державної адміністрації, визначені ст. 17 ЗК України, а також Відділу у Кам`янському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, визначені статтею 15-1 ЗК України.

Враховуючи наведене правове регулювання щодо права суду залучати до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі Кам`янську районну державну адміністрацію та Відділ у Кам`янському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Керуючись ст.ст. 175, 176, 177, 187, 260, 261, 274 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кам`янського району до Жаботинської сільської ради Кам`янського району Черкаської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження. Призначити підготовче засідання у справі на 26 листопада 2020 року о 10:00 год. в приміщенні Кам`янського районного суду Черкаської області за адресою: вул. Пушкіна, 45, м. Кам`янка, Черкаська область, зал № 2. У судове засідання викликати сторони, третіх осіб.

Зобов`язати позивача невідкладно надіслати третім особам - Кам`янській районній державній адміністрації та Відділу у Кам`янському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області примірник позовної заяви з додатками та надати до суду докази надіслання.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, а документи, що підтверджують таке надсилання додаються відповідачем до відзиву в порядку ч. 5 ст. 178 ЦПК України. Дана вимога застосовується до положень щодо надіслання позивачем відповіді на відзив, а відповідачем заперечень.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив з урахуванням правил, передбачених ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Визначити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, з урахуванням правил, передбачених ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Запропонувати третім особам надати свої письмові пояснення щодо позову, відзиву, відповіді на відзив та заперечення з урахуванням правил, передбачених ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України, до 25 листопада 2020 року .

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу також копію позовної заяви та доданих до неї документів. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - km.ck.court.gov.ua. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А. Білопольська

СудКам'янський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення30.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92541813
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —696/1118/20

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

Ухвала від 30.10.2020

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні