Ухвала
від 27.10.2020 по справі 640/13706/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

27 жовтня 2020 року м. Київ № 640/13706/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Аблова Є.В., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін матеріали адміністративної справи

за позовом Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів

до Товариства з обмеженою відповідальністю Укрлінсервіс

про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

У С Т А Н О В И В:

Київське міське відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі по тексту - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Укрлінсервіс (далі по тексту - відповідач, ТОВ Укрлінсервіс ), в якому просить стягнути з ТОВ Укрлінсервіс адміністративно-господарські санкції у розмірі 59 407,14 грн. та пеню у розмірі 965,51 грн.

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач зазначив, що відповідачем в установленому порядку у 2019 році не виконано встановлений статтею 19 Закону України Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні норматив робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів. Так, згідно звіту за формою 10-ПІ (Річна поштова), відповідач зазначив, що середньооблікова кількість працівників облікового складу підприємства у 2019 році становила 70 осіб, відповідно до нормативу на підприємстві повинно бути працевлаштовано 3 особи з інвалідністю, але відповідачем працевлаштовано дві особи з інвалідністю. Таким чином, відповідачем не виконано встановлений законодавством норматив щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. При цьому, за 1 робоче місце, призначене для працевлаштування інвалідів та не зайняте ними, відповідач до 15.04.2019 року повинен був самостійно сплатити адміністративно-господарські санкції у розмірі 59 407,14 грн., чого ним зроблено не було.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23 червня 2020 року відкрито спрощене позовне провадження у справі №640/13706/20 без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

Частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з частинами шостою, сьомою, восьмою та дев`ятою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи зазначене, суд вважає, що для повного та всебічного з`ясування обставин у справі та прийняття обґрунтованого рішення є необхідність витребувати від Київського міського центру зайнятості інформацію стосовно того, чи подавалось Товариством з обмеженою відповідальністю Укрлінсервіс звітність Інформація про попит на робочу силу (вакансії) Форми №3-ПН протягом 2019 року та належним чином засвідчені копії звітів за формою № 3 - ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" у 2019 році (у разі їх подання).

Керуючись статтями 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,-

УХВАЛИВ:

1. Витребувати від Київського міського центру зайнятості (01033, адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 47 б, код ЄДРПОУ 03491091 ):

- інформацію стосовно того, чи подавалось Товариством з обмеженою відповідальністю Укрлінсервіс (код ЄДРПОУ 35947117) звітність Інформація про попит на робочу силу (вакансії) Форми №3-ПН протягом 2019 року;

- в разі подання Товариством з обмеженою відповідальністю Укрлінсервіс (код ЄДРПОУ 35947117) звітності Інформація про попит на робочу силу (вакансії) Форми №3-ПН вказати конкретний період подачі такої звітності.

2. Витребувані матеріали або письмові пояснення із зазначенням неможливості надання суду витребуваних доказів подати у строк десять днів з дня отримання ухвали суду до Окружного адміністративного суду міста Києва, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

3. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.В. Аблов

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92542754
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/13706/20

Рішення від 01.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні