Ухвала
від 29.10.2020 по справі 766/12326/20
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/12326/20

н/п 2-о/766/772/20

УХВАЛА

про витребування доказів

29 жовтня 2020 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого судді Булах Є.М.,

секретар судового засідання Яковлєва О.М.

справа №766/12326/20; провадження №2-о/766/772/20

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження в залі суду в місті Херсоні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи Князе-Григорівська сільська рада Великолепетиського району (ЄДРПОУ 04401150, місцезнаходження: 74530, Херсонська область, Великолепетиський район, с. Князе-Григорівка, вул. Адамяна, буд. 1), Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області (ЄДРПОУ 39766281, місцезнаходження: 73036, м.Херсон, вул. Університетська, 136-а) про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

встановив:

13.08.2020 року заявниця звернулась до суду з вказаною заявою, в якій просила встановити факт належності ОСОБА_1 державного акту серії ІІ-ХС-ІІІ №012923 від 15 травня 1995 року на право постійного користування землею площею 1,0га., в межах згідно з планом на території Князе-Григорівської сільської ради Великолепетиського району.

Заява мотивована тим, що рішенням Князе-Григорівської сільської ради народних депутатів Великолепетиського району Херсонської області від 07.12.1997 року №1, позивач отримала у постійне користування земельну ділянку площею 1,0га., на території Князе-Григорівської сільської ради для ведення особистого підсобного господарства.

На підставі вказаного рішення видано державний акт на право постійного користування землею. У державному акті на право постійного користування землею ІІ-ХС-ІІІ №012923 від 15.05.1995 року ім`я заявниці ОСОБА_2 не збігається з іменем заявниці в паспорті - ОСОБА_3 .

На дану помилку заявниця звернула увагу лише коли звернулась до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області із заявою про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для її подальшої приватизації.

Внаслідок такої розбіжності на даний час у заявника виникла невідповідність між документом, що посвідчує особу та правовстановлюючим документом.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 17.08.2020 року провадження у справі відкрито в порядку окремого провадження. Залучено до участі у справі у якості заінтересованої особи Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області та призначено судовий розгляд у справі.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 16.10.2020 року витребувано з архівного відділу Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області (місцезнаходження: 74502, Херсонська обл., смт. Велика Лепетиха, вул. Соборна, буд. 1): копію рішення Князе-Григорівської сільської ради народних депутатів Великолепетиського району Херсонської області №1 від 07.12.1997 року; копію заяви ОСОБА_1 про надання їй у постійне користування земельної ділянки площею 1,0 га. на території Князе-Григорівської сільської ради для ведення особистого підсобного господарства, на підставі яких видано державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ХС-ІІІ №012923. Розгляд справи відкладено на 29.10.2020 року.

21.10.2020 року на адресу суду надійшов лист з архівного відділу Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області від 21.10.2020 року за вих. №37864/20-вх, за змістом якого у протоколах сесій та виконкомів Князе-Григорівської сільської ради за 1997 рік питання про надання ОСОБА_1 у постійне користування земельної ділянки площею 1, 0 га не розглядалося.

У час призначений для розгляду справи, учасники справи не з`явились у поданих через канцелярію суду заявах просили провести розгляд справи без їх участі.

За таких обставин, суд вважає за можливе провести судове засідання та вирішити процесуальні питання пов`язанні із розглядом та вирішенням справи без осіб, що беруть участь у розгляді справи, крім того, за приписами ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи приходить до наступного.

Статтями 76-80 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин(фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Достовірними і достатніми є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи та які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вжити заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази(ч. 3 ст. 294 ЦПК України).

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.2ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Як встановлено судом, листом від 27.07.2020 року за вих. №278 Князегригорівська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області, повідомила, що копія рішення Князе-Григорівської сільської ради народних депутатів Великолепетиського району Херсонської області від 07.12.1997 р. №1 та копія заяви ОСОБА_1 про надання їй у постійне користування земельну ділянку площею 1,0 га. на території Князе-Григорівської сільської ради для ведення особистого підсобного господарства, на підставі яких видано державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ХС-ІІІ №012923 відсутні.

Відповідно до Розділу XIV. Передавання справ на постійне зберігання Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Мінюсту України №1000/5 від 18.06.2015 року державні і комунальні установи, у діяльності яких утворюються документи НАФ, зобов`язані передавати їх на постійне зберігання до державних архівних установ, архівних відділів міських рад після закінчення граничних строків зберігання в архіві установи, зазначених у главі 5 розділу VI цих Правил.

Відповідно до положення про архівний відділ Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області, затвердженого розпорядженням голови РДА №305 від 23.12.2019 року, відділ забезпечує зберігання, облік і охорону документів Національного архівного фонду, переданих Сектору органами державної влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності та об`єднаннями громадян, які діють (діяли) на території району.

За викладених обставин, суд приходить до висновку про необхідність витребування з архівного відділу Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області копії рішення Князе-Григорівської сільської ради народних депутатів Великолепетиського району Херсонської області від 07.12.1997 р. №1 та копію заяви ОСОБА_4 про надання їй у постійне користування земельної ділянки площею 1,0 га. на території Князе-Григорівської сільської ради для ведення особистого підсобного господарства, на підставі яких видано державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ХС-ІІІ №012923 від 15 травня 1995 року в межах згідно з планом на території Князе-Григорівської сільської ради Великолепетиського району.

Відповідно до вимог ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст.ст.10,53,84,187, 258, 260-261, 315, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з архівного відділу Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області (місцезнаходження: 74502, Херсонська обл., смт. Велика Лепетиха, вул. Соборна, буд. 1):

- копію рішення Князе-Григорівської сільської ради народних депутатів Великолепетиського району Херсонської області №1 від 07.12.1997 року;

- копію заяви ОСОБА_4 про надання їй у постійне користування земельної ділянки площею 1,0 га. на території Князе-Григорівської сільської ради для ведення особистого підсобного господарства, на підставі яких видано державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ХС-ІІІ №012923.

Надати витребувані докази суду в оригіналі або належним чином завірені копії у найкоротший термін, але не пізніше 19 листопада 2020 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин неможливості його надання протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати особам, що приймають участь у розгляді справи та до архівного відділу Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області (місцезнаходження: 74502, Херсонська обл., смт. Велика Лепетиха, вул. Соборна, буд. 1).

Судове засідання відкласти на 19.11.2020 року о 10:45 год.

Учасники справи мають можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http: https://ksm.ks.court.gov.ua/sud2125/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 29.10.2020 року.

Суддя Є.М. Булах

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення29.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92549365
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/12326/20

Рішення від 11.12.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

Ухвала від 17.08.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні