Ухвала
від 01.11.2020 по справі 600/2053/20-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 листопада 2020 р. м. Чернівці Справа № 600/2053/20-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Лелюк О.П., розглянувши матеріали адміністративного позову Чернівецької територіальної організації Політичної партії Перемога Пальчевського (58029, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 43-В, корпус 3) до Петровецької сільської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області (59034, Чернівецька область, Сторожинецький район, с. Верхні Петрівці, вул. Буковинська, 129) про визнання протиправною та скасування відмови, зобов`язання вчинити дії,

У С Т А Н О В И В:

Чернівецька територіальна організація Політичної партії Перемога Пальчевського звернувся до суду з позовом до Петровецької сільської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області про визнання протиправною та скасування відмови, зобов`язання вчинити дії.

Позивач просить суд:

- визнати протиправною та скасувати відмову Петровецької сільської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області у повторному підрахунку голосів на виборчих дільницях №730351;

- зобов`язати Петровецьку сільську територіальну виборчу комісію Чернівецького району Чернівецької області здійснити повторний підрахунок на виборчій дільниці №730351.

Розглянувши позовну заяву, суд приходить до висновку, що вона подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України; даний спір виник із публічно-правових відносин; спір підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства; справа підсудна Чернівецькому окружному адміністративному суду.

Підстави залишення позовної заяви без руху, без розгляду, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для відкриття провадження у даній справі.

Беручи до уваги склад учасників справи, характер спірних правовідносин, а також враховуючи інші критерії, визначені частиною третьою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути вказану справу за правилами спрощеного позовного провадження із врахуванням особливостей провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій, встановлених статтею 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Крім цього, зі змісту доданої до матеріалів позову заяви кандидата в депутати по територіальному виборчому округу №6 з виборів депутатів Чернівецької обласної ради ОСОБА_1 вбачається, що виборча документація по Чернівецькій обласній раді передана до Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії 30 жовтня 2020 року, а виборча документація по Чернівецькій районній раді передана до Чернівецької районної територіальної виборчої комісії 30 жовтня 2020 року, про що в цій же заяві зазначено Головою Петровецької сільської територіальної виборчої комісії.

Поряд з цим, позивачем у позовній заяві вказано, що копію протоколу виборчої дільниці №730351 додати немає змоги, оскільки така у нього відсутня.

Враховуючи наведене та беручи до уваги положення статей 9, 72, 77, 80 Кодексу адміністративного судочинства України, з метою з`ясування всіх обставин у даній справі, які, на переконання суду, мають значення для її правильного вирішення, суд вважає за необхідне витребувати у Петровецької сільської територіальної виборчої комісії - докази передачі 30 жовтня 2020 року Чернівецькій обласній територіальній виборчій комісії та Чернівецькій районній територіальній виборчій комісії документів по Чернівецькій обласній раді та по Чернівецькій районній раді, про що зазначено Головою Петровецької сільської територіальної виборчої комісії у заяві кандидата в депутати по територіальному виборчому округу №6 з виборів депутатів Чернівецької обласної ради ОСОБА_1 , а також витребувати у Петровецької сільської територіальної виборчої комісії та Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії належним чином засвідчену копію протоколу виборчої дільниці №730351.

Керуючись статтями 171, 248, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Чернівецької територіальної організації Політичної партії Перемога Пальчевського (58029, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 43-В, корпус 3) до Петровецької сільської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області (59034, Чернівецька область, Сторожинецький район, с. Верхні Петрівці, вул. Буковинська, 129) про визнання протиправною та скасування відмови, зобов`язання вчинити дії.

2. Справа буде розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження на 02 листопада 2020 року о 09 год. 00 хв. Справа розглядатиметься суддею Лелюком О.П. одноособово. Засідання відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1-І.

4. Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачу відповідно до положень частини першої статті 268 Кодексу адміністративного судочинства України.

5. Роз`яснити учасникам справи, що заявами по суті в даній категорії справ є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

6. У разі заперечення проти позову встановити відповідачу строк до 02 листопада 2020 року 09 год. 00 хв. для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам, встановленим частиною другою та частиною четвертою статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими статтею 269 Кодексу адміністративного судочинства України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

7. Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

8. Витребувати у Петровецької сільської територіальної виборчої комісії докази передачі 30 жовтня 2020 року Чернівецькій обласній територіальній виборчій комісії та Чернівецькій районній територіальній виборчій комісії документів по Чернівецькій обласній раді та по Чернівецькій районній раді, про що зазначено Головою Петровецької сільської територіальної виборчої комісії у заяві кандидата в депутати по територіальному виборчому округу №6 з виборів депутатів Чернівецької обласної ради ОСОБА_1 .

Витребувати у Петровецької сільської територіальної виборчої комісії та Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії належним чином засвідчену копію протоколу виборчої дільниці №730351.

Для подання до суду витребуваних доказів установити Петровецькій сільській територіальній виборчій комісії та Чернівецькій обласній територіальній виборчій комісії строк до 02 листопада 2020 року 09 год. 00 хв.

9. У відповідності до частини десятої статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України невідкладно повідомити Петровецьку сільську територіальну виборчу комісію Чернівецького району Чернівецької області, а також Чернівецьку районну територіальну виборчу комісію та Чернівецьку обласну територіальну виборчу комісію як комісії вищого рівня про відкриття провадження у цій справі.

10. Повідомити учасникам справи про можливість отримати інформацію по справі на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: adm.cv.court.gov.ua/sud2470/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Лелюк

Дата ухвалення рішення01.11.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92553395
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —600/2053/20-а

Рішення від 02.11.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні