Ухвала
від 01.11.2020 по справі 420/11472/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

01 листопада 2020 р.м.ОдесаСправа № 420/11472/20 П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого-судді Градовського Ю.М., суддів: Крусяна А.В., Яковлєва О.В., вирішивши питання про призначення справи до розгляду за апеляційною скаргою Тарутинської селищної територіальної виборчої комісії Болградського району Одеської області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 29 жовтня 2020р. по справі за адміністративним позовом кандидата на посаду Тарутинського селищного голови Болградського району Одеської області ОСОБА_1 до Тарутинської селищної територіальної виборчої комісії Болградського району Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Дільничної виборчої комісії №510850 про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання провести повторний підрахунок голосів виборців дільниці №510850, -

В С Т А Н О В И В :

У процесі підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовані питання та здійсненні підготовчі дії, передбаченні ст.306, 307 КАС України.

Справа може бути призначена до розгляду в судовому засіданні апеляційної інстанції.

Разом із апеляційною скаргою подано заяву про виклик у судове засідання та допит в якості свідка голову Тарутинської селищної територіальної виборчої комісії Болградського району Одеської області - ОСОБА_2 .

Розглянувши вказану заяву, судова колегія вважає, що вона підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

У відповідності до ч.1-4 ст.92 КАС України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Згідно ст.93 КАС України, сторони, треті особи та їхні представники за їх згодою, в тому числі за власною ініціативою, якщо інше не встановлено цим Кодексом, можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Як вбачається із матеріалів справи, що вказана заява обґрунтована тим, що ОСОБА_2 відомі обставини, які мають значення для справи, а саме обставини щодо цілісності пакетів з виборчими документами дільниці №510850, а також обставини щодо надходження та розгляду скарг та заяв.

Враховуючи вищевикладене, судова колегія вважає за необхідне викликати у судове засідання та допитати в якості свідка голову Тарутинської селищної територіальної виборчої комісії Болградського району Одеської області - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ).

Керуючись ст.91-93,307 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Підготовку до розгляду адміністративної справи закінчити.

Призначити справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні П`ятого апеляційного адміністративного суду у залі судового засідання №7 на 2 листопада 2020р. об 12:00год..

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі та їх представників.

В судове засідання викликати в якості свідка голову Тарутинської селищної територіальної виборчої комісії Болградського району Одеської області - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ).

Попередити голову Тарутинської селищної територіальної виборчої комісії Болградського району Одеської області - ОСОБА_2 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання і за відмову від давання показань, передбачену ст.384,385 Кримінального кодексу України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий-суддя Ю.М. Градовський

Судді А.В. Крусян

О.В. Яковлєв

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92564567
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/11472/20

Постанова від 03.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 29.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні