Ухвала
від 02.11.2020 по справі 511/1649/20
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/1649/20

Номер провадження: 2/511/543/20

"02" листопада 2020 р. Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді - Бобровська І. В

за участю секретаря судового засідання - Жураковська В.К.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Роздільна в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Калантаївської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про визнання права на завершення приватизації та одержання правовстановлюючого документу на земельну ділянку, в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

17.09.2020 року на адресу суду надійшла вищевказана позовна заява.

Свої вимоги позивач мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_2 . Після її смерті відкрилась спадщина до складу якої входить Ѕ частка житлового будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та земельна ділянка, площею 1,00 га., розташована на території Кіровської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, цільове призначення якої: для ведення особистого селянського господарства. Заповіт спадкодавцем складений не був, тому в даному випадку має місце спадкування за законом. 19.05.2017 року позивачкою у приватного нотаріуса Роздільнянського районного нотаріального округу Одеської області Курако К.Л. було отримано свідоцтво на право на спадщину за законом на Ѕ частку житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 . Що ж стосується вчинення нотаріальних дій щодо земельної ділянки то листом від 28.07.2020 року приватним нотаріусом Роздільнянського районного нотаріального округу Одеської області Курако К.Л. було повідомлено позивачку про неможливість видачі Свідоцтва про право на спадщину за законом на земельну ділянку, площею 1,00 га., що належала спадкодавцю ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з відсутністю правовстановлюючого документу, оформленого відповідного до вимог законодавства України та було рекомендовано звернутись до суду.

У зв`язку з вищевикладеним позивачка просить суд: визнати за ОСОБА_1 право на завершення приватизації та одержання правовстановлюючого документу про право власності на земельну ділянку площею 1,00 га., розташовану на території Калантаївської (колишньої Кіровської) сільської ради Роздільнянського району Одеської області, передану ОСОБА_2 у власність для ведення особистого селянського господарства, на підставі розпорядження Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області №5/А-2006 від 10.01.2006 року Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок гр. ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та іншим у власність для ведення особистих селянських господарств на території Кіровської сільської ради .

Ухвалою Роздільнянського районного суду Одеської області від 18.09.2020 провадження по справі відкрито в порядку загального позовного провадження, від приватного нотаріуса Роздільнянського районного нотаріального округу Одеської області Курако К.Л. витребувано спадкову справу №14/2012, заведену 09.07.2012 року, після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

13.10.2020 року на адресу суду від приватного нотаріуса Курако К.Л. на адресу суду надійшла належним чином засвідчена копія спадкової справи №14/2012, заведена 09.07.2012 року, після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В підготовче засідання позивачка ОСОБА_1 не з`явилась, надала на адресу суду заяву, відповідно до якої не заперечує проти закриття підготовчого провадження по справі та проведення судового засідання за її відсутності.

Представник відповідача - голова Калантаївської сільської ради Роздільнянського району Одеської області в підготовче засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд справи за відсутності представника відповідача.

В ході підготовчого судового засідання з`ясовано, що сторони не бажають укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; відсутня необхідність вступу у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, з`ясовано, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справ; з`ясовано, що відповідачем повідомлено про всі обставини справи, які йому відомі, надано докази, на які він посилається у відзиві на позов; вирішено питання про відсутність необхідності проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, виклик у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста; клопотань учасників справи про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення та будь-яких інших клопотань по суті позову не надходило; з`ясовано розмір заявлених позивачем судових витрат. Необхідність колегіального розгляду справи - відсутня.

Враховуючи те, що клопотань щодо порядку з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядку дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, в підготовчому провадженні не надходило, суд вважає за необхідне встановити такий порядок: надання вступного слова учасникам справи, дослідження письмових доказів.

У відповідності до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що маються достатні підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 178, 189, 196-200, 260, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Калантаївської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про визнання права на завершення приватизації та одержання правовстановлюючого документу на земельну ділянку, в порядку спадкування за законом.

Призначити справу до судового розгляду по суті о 10 годині 00 хвилин 25 листопада 2020 року у відкритому судовому засіданні, в залі судового засідання № 6 у приміщенні Роздільнянського районного суду Одеської області, за адресою: Одеська область м. Роздільна вул. Європейська,37-а.

Про дату, час та місце судового засідання повідомити сторони.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Бобровська

Дата ухвалення рішення02.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92569354
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на завершення приватизації та одержання правовстановлюючого документу на земельну ділянку, в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —511/1649/20

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні