Ухвала
від 03.11.2020 по справі 360/3471/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 листопада 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/3471/20

Луганський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді - Петросян К.Є.,

за участю: секретаря судового засідання - Вакуленка А.В.,

представника позивача - Обаполенко О.В.,

представника відповідача - Кондратенко В.А.,

представника третьої особи - Чернобая С.С.,

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження клопотання Північно - Східного офісу Держаудитслужби щодо заміни неналежного відповідача у справі за адміністративним позовом управління освіти Рубіжанської міської ради Луганської області до управління Північно - східного офісу Держаудитслужби в Луганській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - товариство з обмеженою відповідальністю виробничо - комерційна фірма Пожзахист-Сервіс про визнання протиправним та скасування висновку,

ВСТАНОВИВ:

17.09.2020 до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов управління освіти Рубіжанської міської ради Луганської області до управління Північно - східного офісу Держаудитслужби в Луганській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - товариство з обмеженою відповідальністю виробничо - комерційна фірма Пожзахист - Сервіс , в якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати висновок про результати моніторингу закупівлі Управління освіти Рубіжанської міської ради Луганської області 93000, Луганська обл., м. Рубіжне, пр.Переможців, 28, код ЄДРПОУ: 02141957 (далі - Замовник) ДК 021:2015 75250000-3 Послуги пожежних і рятувальних служб (Встановлення системи протипожежного захисту за адресою місто Рубіжне, проспект Переможців, будинок 28) унікальний номер оголошення про проведення конкурентної процедури закупівлі, присвоєний електронною системою закупівель: иА-2020-05-22 005 893-с, управління Північно - східного офісу Держаудитслужби в Луганській області, який було оприлюднено на веб-порталі Уповноваженого органу 04.09.2020 в частині встановлення порушення законодавства щодо складання тендерної документації та/або внесення змін до неї, складання форм документів у сфері публічних закупівель, розгляду та/або відхилення (не відхилення) замовником тендерної (тендерних) пропозиції (пропозицій) та зобов`язання Замовника усунути порушення.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 15.10.2020 відкрито провадження у справі та призначено до розгляду в порядку загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 03.11.2020.

У підготовчому засіданні представник Північно - Східного офісу Держаудитслужби просив замінити неналежного відповідача з управління Північно - східного офісу Державної аудиторської служби в Луганській області на належного відповідача Північно - Східний офіс Держаудитслужби, оскільки управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області є структурним підрозділом Північно-східного офісу Держаудитслужби без права юридичної особи. Наказом Північно-східного офісу Держаудитслужби від 25.08.2016 № 2 затверджено Положення про Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області (далі - Положення), яким визначено, що Управління є структурним підрозділом Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Представник позивача у підготовчому засіданні надав згоду, представник третьої особи не заперечував проти заміни неналежного відповідача управління Північно - східного офісу Державної аудиторської служби в Луганській області на належного Північно - Східний офіс Держаудитслужби.

Заслухавши думку сторін, розглянувши клопотання про заміну неналежного відповідача у справі № 360/3471/20, суд дійшов наступного.

Відповідно до частини третьої, четвертої, п`ятої, шостої, сьомої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Заміна позивача допускається до початку судового розгляду справи по суті. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 № 266 Про утворення міжрегіональних територіальних органів Державної аудиторської служби утворено з 1 листопада 2016 року, зокрема, юридичну особу публічного права - міжрегіональний територіальний орган Державної аудиторської служби України, а саме - Північно-східний офіс Держаудитслужби (м. Харків), шляхом реорганізації Державних фінансових інспекцій в Харківській, Луганській, Полтавській та Сумській областях.

Відповідно до Положення про Північно-східний офіс Держаудитслужби, затвердженого наказом Держаудитслужби 02.06.2016 за № 23 у складі Офісу утворюються як структурні підрозділи управління в Луганській, Полтавській, Сумській областях.

Пунктом 7 даного Положення визначено, що Офіс здійснює свої повноваження як безпосередньо, так і через управління. Офіс здійснює контроль за діяльністю управлінь.

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області (далі - Управління) - є структурним підрозділом Північносхідного офісу Держаудитслужби без права юридичної особи.

Наказом Північно-східного офісу Держаудитслужби від 25.08.2016 № 2, затверджено Положення про Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області (далі - Положення) яким визначено, що Управління - є структурним підрозділом Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Відповідно до пункту 3 Положення основним завданням Управління є реалізація повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби на території Луганської області.

Відповідно до пункту 3.1.9 Положення про юридичний відділ Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області, затвердженого наказом Північно-східного офісу Держаудитслужби № 59 від 14.12.2016, відділ відповідно до покладених на нього завдань за дорученням представляє інтереси Північно-східного офісу в судових та інших органах, організовує претензійну і веде позовну роботу, здійснює контроль за її проведенням.

З урахуванням вищевикладеного, а також згоди позивача на заміну неналежного відповідача, суд вважає за необхідне клопотання Північно - Східного офісу Держаудитслужби щодо заміни неналежного відповідача у справі, задовольнити та замінити неналежного відповідача у справі № 360/3471/20 - з управління Північно - східного офісу Державної аудиторської служби в Луганській області на належного відповідача Північно - Східний офіс Держаудитслужби.

Керуючись статтями 48, 241, 243, 248, 256, 291, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Північно - Східного офісу Держаудитслужби щодо заміни неналежного відповідача у справі за адміністративним позовом управління освіти Рубіжанської міської ради Луганської області до управління Північно - східного офісу Держаудитслужби в Луганській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - товариство з обмеженою відповідальністю виробничо - комерційна фірма Пожзахист - Сервіс про визнання протиправним та скасування висновку,- задовольнити.

Замінити неналежного відповідача у справі № 360/3471/20 - з управління Північно - східного офісу Державної аудиторської служби в Луганській області на належного відповідача Північно - Східний офіс Держаудитслужби (61022, м. Харків, майдан Свободи, буд. 5, Держпром, 4 під`їзд, 10 поверх, код ЄДРПОУ 40478572).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не може бути оскаржена окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяК.Є. Петросян

Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92589349
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —360/3471/20

Рішення від 14.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Рішення від 14.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні