Рішення
від 21.10.2020 по справі 607/13808/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.10.2020 Справа №607/13808/20

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі головуючого судді Позняка В.М.,

за участю секретаря судового засідання Свергун Т.В., заявника ОСОБА_1 , представника заявника ОСОБА_2 , заінтересованої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Підгаєцький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ), ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин, -

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 звернувся до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із заявою про встановлення факту родинних відносин, а саме, що він є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування заяви заявник вказав, що він ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 є родичами першого ступеня споріднення, так як останній є його рідним сином. При народженні ОСОБА_3 отримав свідоцтво про народження, в якому прізвище заявника, як батька записано ОСОБА_3 , проте у всіх інших документах належних заявникові, його прізвище записано як ОСОБА_3 , тобто помилка в написанні прізвища заявника та його сина, виникла через недостовірний переклад з російської мови. Встановлення факту родинних відносин заявникові необхідно для підтвердження належного правового сімейного статусу, оскільки його син бажає подарувати йому нерухоме майно, а податкове законодавство визначає нульову ставку для оподаткування дарунків від членів сім`ї першого та другого ступенів споріднення. З цих підстав, просить суд заяву задоволити.

В судовому засіданні заявник та його представник заявлені вимоги підтримали повністю та просили суд їх задоволити.

Заінтересована особа ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечив щодо задоволення заяви.

Представник заінтересованої особи Підгаєцького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) в судове засідання не з`явився, однак подав заяву про розгляд справи у відсутності представника.

Вивчивши матеріали справи суд вважає, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав:

ІНФОРМАЦІЯ_1 народився ОСОБА_3 , що стверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 . У відомостях про батьків ОСОБА_1 вказаний батьком, а ОСОБА_5 - матір`ю.

Як вбачається з паспорта громадянина України серії НОМЕР_2 виданого Тернопільським МУ УМВС України в Тернопільській області 04 грудня 1997 року, він виданий ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , с. Мирне, Бережанського району Тернопільської області.

Таким чином встановлено, що у свідоцтві про народження ОСОБА_3 прізвище його батька (заявника) вказано ОСОБА_3 , проте у паспорті заявника його прізвище зазначено ОСОБА_3 .

Вказані розбіжності у документах викликають сумнів щодо родинних відносин заявника із його рідним сином.

Допитані в судовому засіданні свідки ОСОБА_6 та ОСОБА_7 пояснили, що понад 20 років вони є сусідами заявника та підтвердили той факт, що ОСОБА_3 є рідним сином ОСОБА_1 .

Тому, з метою недопущення порушення прав заявника, реалізація яких залежить від доведеності факту родинних відносин між заявником та його сином, суд приходить до переконання про необхідність встановлення цього факту судом.

Згідно ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно із вимогами п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту, зокрема родинних відносин між фізичними особами.

Таким чином, оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що вимога ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, а саме, що він ОСОБА_1 є батьком ОСОБА_3 , підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 293, 294, п.1 ч.1 ст.315, ст.ст. 316, 318, 319, 352, 354, 355 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

в и р і ш и в :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Підгаєцький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ), ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин - задоволити.

Встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_3 , а саме те, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку, визначеному п. 15.5 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, до Тернопільського апеляційного суду шляхом подачі через суд першої інстанції, у 30-денний строк з дня проголошення рішення, апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Заінтересована особа: Підгаєцький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ), вул.. Шевченка, 26, м.Підгайці, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 21161598.

Заінтересована особа: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_4 .

Головуючий суддяВ. М. Позняк

Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92604347
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/13808/20

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Рішення від 21.10.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні