Ухвала
від 15.04.2010 по справі 2/396 (2-а-7762/08)
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2/396 (2-а-7762/08) Головуючий у 1-й інстанції: Келеберда В.І.

Суддя-доповідач: Костюк Л.О.

У Х В А Л А

Іменем України

"15" квітня 2010 р. м. Київ

Київський апеляційний ад міністративний суд у складі:

головуючог о - судді Костюк Л.О. ,

суддів Ізмайлової Т.Л., Шос така О.О.,

при секрет арі Бундукову С.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні апеляційн у скаргу представника ОСОБ А_2 на ухвалу Окружного адмі ністративного суду від 16 бере зня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Міністерства о борони України про надання ж итлового приміщення, -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду міста Києва від 16 березня 2009 року проваджен ня по справі за позовною заяв ою ОСОБА_2 закрито.

В апеляційній скарзі позив ач, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм процесуального права, проси ть скасувати ухвалу Окружног о адміністративного суду міс та Києва від 16 березня 2009 року.

Заслухавши суддю-доповіда ча про обставини справи, зміс т судового рішення і апеляці йної скарги та, перевіривши д оводи апеляції наявними у ма теріалах справи письмовими д оказами, колегія суддів вваж ає, що апеляційна скарга задо воленню не підлягає з наступ них підстав.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.3 КАС Ук раїни, справа адміністративн ої юрисдикції (далі - адміні стративна справа) це передан ий на вирішення адміністрати вного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої вл ади, орган місцевого самовря дування, їхня посадова чи слу жбова особа або інший суб' є кт, який здійснює владні упра влінські функції на основі з аконодавства, в тому числі на виконання делегованих повно важень.

Частиною першою статті 2 КАС України встановлено, що завд анням адміністративного суд очинства є захист прав, свобо д та інтересів юридичних осі б у сфері публічно-правових в ідносин від порушень з боку о рганів державної влади, орга нів місцевого самоврядуванн я, їхніх посадових і службови х осіб, інших суб' єктів влад них управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегова них повноважень.

З матеріалів справи вбачає ться, що позивач звернувся до суду з позовом до Міністерст ва оборони України про надан ня житлового приміщення відп овідно до норм чинного закон одавства.

Відповідно до ч.1 ст. 15 Цивіль ного кодексу України суди ро зглядають у порядку цивільно го судочинства справи про за хист порушених, невизнаних а бо оспорюваних прав, свобод ч и інтересів, які виникають із цивільних, житлових, земельн их, сімейних, трудових віднос ин, а також з інших правовідно син, крім випадків, коли розгл яд таких спав проводиться за правилами іншого судочинств а.

Враховуючи викладене, коле гія суддів погоджується з ви сновком суду першої інстанці ї про те, що кодексом адмініс тративного судочинства Укра їни не передбачено можливіст ь розгляду спорів про забезп ечення військовослужбовців , звільнених у запас за станом здоров' я.

Отже, наведені в апеляційні й скарзі доводи не викликают ь сумнівів щодо правильності висновків суду першої інста нції та застосування норм ма теріального і процесуальног о права.

Відповідно до ч.1 ст.200 КАС Укр аїни, суд апеляційної інстан ції залишає апеляційну скарг у без задоволення, а постанов у або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інс танції правильно встановив о бставини справи та ухвалив с удове рішення з додержанням норм матеріального та процес уального права.

Зважаючи на те, що Окружний адміністративний суд правил ьно встановив обставини спра ви та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріал ьного та процесуального прав а, апеляційну скаргу належит ь залишити без задоволення, а постанову суду - без змін.

Керуючись ст.ст.160, 171, 198, 202, 205, 206 КАС України, Київський апеляцій ний адміністративний суд,

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу предста вника ОСОБА_2 залишити без задоволення, а ухвалу Окружн ого адміністративного суду м іста Києва від 16 березня 2009 рок у - без змін.

Ухвала набирає законної си ли з моменту її проголошення , проте на неї може бути подана касаційна скарга до Вищого а дміністративного суду Украї ни протягом одного місяця з д ня складення цієї ухвали у по вному обсязі, тобто з 21 квітня 2010 року. .

Головуючий суддя Л. Костюк

Судді: Т. Ізмайлова

О. Шостак

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.04.2010
Оприлюднено09.07.2010
Номер документу9262089
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2/396 (2-а-7762/08)

Ухвала від 15.04.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Костюк Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні