Ухвала
від 28.10.2020 по справі 757/46904/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/46904/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 жовтня 2020 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотання старшого слідчого в ОВС 1 відділу слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 22020101110000034 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС 1 відділу слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку складських приміщень, приватних володінь житлової та нежитлової нерухомості, а саме за адресою: Харківська обл., Куп`янський р-н., с. Новоосиново, гаражний кооператив «Нива» (код ЄДРПОУ 24672690), гаражний бокс № НОМЕР_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань під № 22020101110000034 від 19.02.2020, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 201 та ч. 1 ст. 204 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що за невстановлених досудовим розслідуванням часу та обставин виник та функціонує канал по незаконному переміщенню через митний кордон України з приховуванням від митного контролю отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення.

Окрім, того групою осіб із числа мешканців Харківської області та інших невстановлених осіб, здійснюється контрабандне переміщення отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів на ділянці Державного кордону України в зоні діяльності ВПС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 .

До протиправної схеми члени угрупування залучили посадових осіб локомотивного ДЕПО станції «Куп`янськ-Вузловий»: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

ОСОБА_7 ,а такожгромадян України: ОСОБА_8 , який відповідає за неофіційні контакти з правоохоронними органами, ОСОБА_9 , який організовує приймання на території України переміщених контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів та ОСОБА_10 , яка відповідає за зберігання переміщених контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів.

Згідно матеріалів кримінального провадження, зокрема відповіді на доручення оперативного підрозділу ГУ БКОЗ СБ України, зазначена вище продукція, а також інші речі та документи, що мають значення для кримінального провадження, можуть зберігатися в складських приміщеннях, у приватних володіннях житлової та нежитлової нерухомості, а саме за адресою: Харківська обл., Куп`янський р-н., с. Новоосиново, гаражний кооператив «Нива» (код ЄДРПОУ 24672690), гаражний бокс № НОМЕР_1 .

Здобути відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно за адресою: Харківська обл., Куп`янський р-н., с. Новоосиново, гаражний кооператив «Нива» (код ЄДРПОУ 24672690), гаражний бокс № НОМЕР_1 - не видається за можливе.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, в даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС 1 відділу слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 та слідчим групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування кримінального провадження № 22020101110000034, на обшук складських приміщень,приватних володіньжитлової танежитлової нерухомості,а самеза адресою:Харківська обл.,Куп`янський р-н.,с.Новоосиново,гаражний кооператив«Нива» (кодЄДРПОУ 24672690),гаражний бокс№ НОМЕР_1 -не видаєтьсяза можливе встановити відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності відсутні, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення і їх вилучення, зокрема:

- переміщених контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів, у яких відсутні документи щодо їх походження або документи щодо походження яких містять ознаки підробки;

- предметів та документів, які містять відомості про обставини здійснення перерахунку (переправлення) грошових коштів в національній та іноземних валютах до Російської Федерації;

- грошових коштів в національній та іноземній валютах, отриманих від переміщення контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизноїгрупи товарів(тютюновихвиробів таспирту)та іншихтоварів або щодо яких відсутні документи щодо їх походження;

- персональних комп`ютерів, ноутбуків, планшетів, електронних накопичувачів інформації, мобільних телефонів із відомостями про переміщення контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизноїгрупи товарів(тютюновихвиробів таспирту)та іншихтоварів;

- печаток і штампів фізичних і юридичних осіб, діяльність яких пов`язана із переміщенням контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів, блокнотів, записників та аркушів паперу, на яких наявні рукописні або машинописні записи щодо переміщення контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/46904/20-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92642258
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/46904/20-к

Ухвала від 28.10.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні