Ухвала
від 27.06.2007 по справі 2/260/05
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/260/05

    

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про припинення провадження у справі

 "27" червня 2007 р. Справа № 2/260/05

Кредитори:  1)  Управління Пенсійного фонду України в Березанському районі,

                            Миколаївська область, смт. Березанка, вул. Суворова, 56;

                      2)   Березанський районний центр зайнятості,

     Миколаївська область, смт. Березанка, вул. Леніна, 52;

3)  Очаківська об'єднана державна податкова інспекція,

    Миколаївська область, м. Очаків, вул. Шкрептієнко, 27;

                      4)  Відкрите акціонерне товариство Енергопостачальна компанія

                            «Миколаївобленерго», м. Миколаїв, вул. Громадянська, 40;

5)          Фінансове управління Березанської районної державної адміністрації,

Миколаївська область, смт. Березанка, вул. Леніна, 33;

6)          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України в Березанському районі, Миколаївська область, смт. Березанка

Боржник: Відкрите акціонерне товариство «Березанська Агропромтехніка»,

                  Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, вул. Енгельса, 27

                  (код ЄДРПОУ 03753409).

Установа банку: Березанське відідлення «Ощадбанку».

Ліквідатор: Фоменко Віра Михайлівна, м. Миколаїв, пр. Жовтневий 1, каб. 37

                                    (ліц. серії АБ №271514 від 08.11.2005 р.)

Суддя Моргуленко Т.Є.

Без виклику сторін.

Суть спору:   Про затвердження ліквідаційного балансу та припинення провадження у справі  

                        про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Березанська

                        Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне.

Ліквідатором Фоменко В.М. 25 червня 2007 р. надано суду звіт про проведення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута Відкритого акціонерного товариства «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, станом на 22.06.07 р.

Розглянувши матеріали справи, у тому числі наданий ліквідатором ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора, суд -

встановив:

Справу про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, порушено Господарським судом Миколаївської області ухвалою від 09 грудня 2005 р. за заявою кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Березанському районі, з грошовими вимогами у сумі 157026 грн. 08 коп.

Кредитор надав суду письмові пропозиції щодо кандидатури розпорядника майна. За клопотанням кредитора розпорядником майна підприємства-боржника суд призначив Арбітражного керуючого Фоменко Веру Михайлівну (ліцензія серії АБ №271514 від 08.11.2005р.) за її згодою. Ухвалою від 19 грудня 2005 р. суд визнав безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Березанському районі, Миколаївська область, смт. Березанка, у сумі 157026 грн. 08 коп., та зобов'язав останнього у п'ятиденний строк опублікувати у офіційному друкованому органі оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Згідно ухвали господарського суду від 17 січня 2006 р. кредитором опубліковано у газеті "Голос України" від 19 січня 2006 р. №8 (3758) оголошення про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне.                                

          У встановлений статтею 14 ЗУ “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” тридцятиденний строк з дня опублікування оголошень у газетах, заяв про участь у санації боржника до суду не поступило.

           У тридцятиденний термін з дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення, надійшли заяви від кредиторів:

-          Березанського районного центру зайнятості, Миколаївська область, смт. Березанка, з грошовими вимогами у сумі 16734 грн. 39 коп.;

-          Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції, Миколаївська область, м. Очаків, з грошовими вимогами у сумі 6761 грн. 42 коп.;

-          Відкритого акціонерного товариства Енергопостачальної компанії «Миколаївобленерго», м. Миколаїв, з грошовими вимогами у сумі 16984 грн. 80 коп.;

-          Фінансового управління Березанської районної державної адміністрації, Миколаївська область, смт. Березанка, з грошовими вимогами у сумі 5792 грн. 08 коп.;

-          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України в Березанському районі, Миколаївська область, смт. Березанка, з грошовими вимогами у сумі 3206 грн. 87 коп.;

які підтверджені відповідними документами та визнані розпорядником майна в повному обсязі.

          Інших заяв від кредиторів не надходило.

Розпорядником майна складений реєстр вимог кредиторів на загальну суму 207187 грн. 95 коп. Ухвалою суду від 10 квітня 2006 р. наданий реєстр затверджений та призначені збори кредиторів.

            Збори кредиторів, рішення яких вважається прийнятим на підставі ст.3, ч.4,9 ст.16 ЗУ “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, Протоколом від 12 квітня 2006 р. обрали комітет кредиторів та його голову.

          Комітет кредиторів Протоколом №1 від 12 квітня 2006 р.  прийняв рішення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на підставі того, що фінансовий стан боржника, відсутність майнових активів свідчать про стійку неплатоспроможність боржника і відсутність реальних джерел для відновлення платоспроможності. На підставі цього ж протоколу, головою комітету кредиторів надано суду клопотання про призначення ліквідатором у справі Арбітражного керуючого Фоменко Віри Михайлівни, яка виконувала функцію розпорядника майна по даній справі та має видану у встановленому законом порядку ліцензію Серія АБ №271514 від 08.11.05.

          Постановою суду від 21 квітня 2006 р. боржника - Відкрите акціонерне товариство «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором Фоменко Віру Михайлівну за клопотанням комітету кредиторів.

Комітет кредиторів Відкритого акціонерного товариства “Березанська Агропромтехніка”, с. Красне, Березанського району, Миколаївської області, протоколом №4 від 6 квітня 2007 р. вивчивши звіт ліквідатора про проведену роботу за період ліквідації станом на 06.04.2007 р., постановив звернутися до господарського суду з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців. Ліквідатор Фоменко В.М. на підставі протоколу засідання комітету кредиторів №4 від 6 квітня 2006 р. надав суду клопотання про подовження терміну проведення ліквідаційної процедури на 6 (шість) місяців, у зв'язку з тим, що у банкрута ще існує майно, яке можливо в подальшому реалізувати для погашення кредиторської заборгованості.

Ухвалою суду від 16 квітня 2007 р. задоволено клопотання комітету кредиторів та ліквідатора та продовжено строк ліквідаційної процедури на 6 (шість) місяців до 19 жовтня 2007 р., оскільки 21 жовтня припадає на вихідний день –неділю. Цією ж ухвалою розгляд справи було призначено на 19.10.07 р. о 10:30 та зобов'язано ліквідатора надати у судове засідання 19 жовтня 2007 р. звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута.

          Ухвалою суду від 17 травня 2007 р. здійснено заміну кредитора - Очаківської ОДПІ її правонаступником Державною податковою інспекцією у Березанському районі, код ЕДРПОУ 34129553; адреса: 57400, Миколаївська область, смт. Березанка, вул. Леніна, 80.

          На виконання Постанови суду від 21.04.2006 р. ліквідатор надав суду звіт про проведення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута станом на 22.06.2007 р.

          Розглянувши наданий ліквідатором звіт про проведення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута, суд встановив:

          Ліквідатор виконав вимоги передбачені ст.ст. 25, 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, а саме:

          Інвентаризація майна та майнових активів підприємства ліквідатором не проводила, оскільки основне приміщення підприємства було продано до початку процедури банкрутства на торгах ДВС у Березанському районі, на виконанні якого знаходились 36 виконавчих проваджень по всій заборгованості із заробітної плати робітникам на суму 18533 грн. 33 коп. та інші виконавчі документи згідно рішень суду. Майно підприємства було арештовано, згідно опису та оцінки майна частково продано та виплачено всю заборгованість по заробітній платі, що підтверджується листом ДВС Березанського району №6031 від 17.07.2006 р.

          ДВС в Березанському районі передано ліквідатору майно в с. Малахова: складське приміщення №1 (має тільки стіни), складське приміщення №2, водонапірну башню (строк експлуатації 46 років) та електричний трансформатор “ELTA” (не експлуатується 7 років). Після проведення оцінки майно було виставлено на продаж, про що ліквідатором було зроблено оголошення в газеті “Березань”.

          На засіданні Комітету кредиторів від 10 квітня 2007 р. було прийнято рішення про реалізацію майна банкрута шляхом прямого продажу. За період проведення ліквідаційної процедури з 10 січня 2006 р. по 22 червня 2007 р. виручка від реалізації склала 22300 грн.

          На засіданні комітету кредиторів від 12.04.06 р. затверджені втрати ліквідатора за період проведення ліквідаційної процедури. Фактичні витрати склали 22556 грн. 48 коп., які підтверджені касовими звітами та довідкою про рух грошових коштів на поточному рахунку підприємства, та додані ліквідатором до звіту.

          За період проведення ліквідаційної процедури погашена кредиторська заборгованість в сумі 315 грн. 90 коп. Була погашена частково перша черга кредиторських вимог в сумі 315 грн. 90 коп. (виписка банку від 12.06.06 р.) ініціюючому кредитору.

          В зв'язку з відсутністю активів та грошових засобів погасити кредиторську заборгованість банкрута в повному обсязі неможливо. Сума непогашеної кредиторської заборгованості на кінець ліквідаційної процедури становить 206630 грн. 64 коп.

          Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс свідчать про відсутність у банкрута основних та оборотних засобів для ведення господарської діяльності, своєчасного погашення грошових зобов'язань, відсутня можливість відновити платоспроможність, оскільки у банкрута відсутнє будь-яке майно, про що свідчать довідки:

-          Довідка КП “Миколаївське МБТІ” від 03.04.06 р. №1716 про відсутність за банкрутом зареєстрованої нерухомості;

-          Довідка РЕГ 6-го МРВ ДАІ УМВС України у Миколаївській області від 30.05.2007 г. №1051 про відсутність зареєстрованих за банкрутом транспортних засобів;

-          Копія акту №24 від 11.04.2006 р. про анулювання Свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість.

Розрахунковий рахунок боржника №26009300329, відкритий у Березанському відділенні Ощадбанку №3162 закрито 15.06.2007 р.

Документи підприємства-банкрута, що підлягають достроковому зберіганню, здані до Березанського трудового архіву, що підтверджується довідкою №55 від 05.04.2007 р. та Актом №1 від 22.01.2007 р.

Заборгованість по заробітній платі погашена у повному обсязі.

Зборами комітету кредиторів №6 від 22 червня 2006 р. прийнято рішення про затвердження звіту ліквідатора, затвердження ліквідаційного балансу та ухвалено клопотати перед господарським судом про скорочення процедури ліквідації та припинення провадження у справі про банкрутство.

Ліквідатором додано до звіту листи від всіх визнаних судом кредиторів зі згодою на припинення провадження у справі про банкрутство.  

Печатка буде знищена ліквідатором після закриття провадження у справі.

          Керуючись ст.ст. 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 80, 86 ГПК України, - суд

УХВАЛИВ:

1.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, вул. Енгельса, 27, код ЄДРПОУ 03753409, станом на 22.06.2007 р.

2.          Ліквідувати Відкрите акціонерне товариствоа «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, вул. Енгельса, 27, код ЄДРПОУ 03753409, зареєстроване Виконавчим комітетом Березанської районної ради, рішення №3553409  від 23.03.1995 р.

3.          Провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства «Березанська Агропромтехніка», Миколаївська область, Березанський район, с. Красне, вул. Енгельса, 27, код ЄДРПОУ 03753409 –припинити.

4.          Зобов'язати ліквідатора здійснити знищення печатки підприємства, докази надати суду.

5.          Зобов'язати ліквідатора примірники ліквідбалансу банкрута надіслати Головному управлінню статистики Миколаївської області та Виконавчому комітету Березанської районної ради.

6.          Ухвалу для виконання - виключення з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України, згідно ст.32 ч.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надіслати Головному управлінню статистики у Миколаївській області та Виконавчому комітету Виконавчим комітетом Березанської районної ради.

7.          Зобов'язати ліквідатора повідомити Державного реєстратора про завершення ліквідаційної процедури.

8.          Повноваження ліквідатора припиненими після виконання цієї ухвали.

 

Суддя Т.Є.Моргуленко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення27.06.2007
Оприлюднено11.09.2007
Номер документу926442
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/260/05

Ухвала від 27.06.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Моргуленко Т.Є.

Ухвала від 16.04.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Моргуленко Т.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні