Ухвала
від 04.11.2020 по справі 813/2968/16
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

м. Вінниця

04 листопада 2020 р. Справа № 813/2968/16

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Яремчука Костянтина Олександровича, розглянувши в порядку письмового провадження матеріали справи за позовом Головного управління ДПС у Львівській області до фермерського господарства "Околиця" про стягнення коштів з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків,

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду з Львівського окружного адміністративного суду в порядку, передбаченому статтею 29 Кодексу адміністративного судочинства України, надійшла адміністративна справа за позовом Головного управління ДПС у Львівській області до фермерського господарства "Околиця" про стягнення коштів з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків.

Ухвалою від 14 вересня 2020 року прийнято до провадження вказану адміністративну справу, вирішено розгляд її здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та призначено справу до розгляду на 06 жовтня 2020 року.

У судове засідання, що призначене на 06 жовтня 2020 року, представники сторін не з`явилися. Водночас, матеріали адміністративної справи не містили доказів належного повідомлення позивача про дату, час та місце розгляду справи, у зв`язку із чим суд ухвалою від 06 жовтня 2020 року відклав розгляд справи на 04 листопада 2020 року.

04 листопада 2020 року представники сторін також не з`явилися у судове засідання, будучи при цьому належним чином повідомленими про дату, час та місце розгляду справи. При цьому, суд не повідомлено про причини неявки та не подано заяви щодо розгляду справи у відсутності представників сторін.

Наслідки неявки в судове засідання учасника справи визначені статтею 205 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 1 цієї статті передбачено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Водночас, законодавець розрізняє наслідки неявки у судове засідання без поважних причин позивача або неповідомлення ним про причини неявки, якщо позивачем є суб`єкт владних повноважень.

Так, відповідно до частини 5 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду, якщо неявка перешкоджає розгляду справи. Якщо відповідач наполягає на розгляді справи по суті, справа розглядається на підставі наявних у ній доказів. До позивача, який не є суб`єктом владних повноважень, положення цієї частини застосовуються лише у разі повторної неявки.

Вказана норма узгоджується із положеннями пункту 4 частини 1 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно із якими суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб`єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Отже, наслідком неявки у судове засідання позивача, який є суб`єктом владних повноважень, без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, є залишення позовної заяви без розгляду, однак при умові, якщо неявка перешкоджає розгляду справи.

На переконання суду, неявка представника позивача у судове засідання перешкоджає розгляду справи.

З огляду на те, що представник Головного управління ДПС у Львівській області не з`явився у судове засідання, не повідомивши при цьому про причини неявки та не подавши заяву про розгляд справи за його відсутності, тому суд доходить висновку, що наявні підстави для залишення позову без розгляду, адже неявка представника позивача у судове засідання перешкоджає розгляду справи.

Керуючись статтями 205, 240, 248 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління ДПС у Львівській області до фермерського господарства "Околиця" про стягнення коштів з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків, залишити без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Відповідно до частини 1 статті 295 КАС України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.11.2020
Оприлюднено06.11.2020
Номер документу92644918
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/2968/16

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 07.12.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 07.12.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 25.10.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 09.09.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні