Ухвала
від 06.11.2020 по справі 914/2883/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

06.11.2020 р. Справа № 914/2883/20

Господарський суд Львівської області у складі судді Сухович Ю.О., розглянувши матеріали

за позовом Приватного підприємства Місто Лев , м.Львів

до відповідача Акціонерного товариства оператор газорозподільної системи Львівгаз , м.Льівв

про зобов`язання до вчинення дій.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява за позовом Приватного підприємства Місто Лев до Акціонерного товариства оператор газорозподільної системи Львівгаз про зобов`язання до вчинення дій, а саме зобов`язати Акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи Львівгаз підключити багатоквартирний житловий будинок № 123 по вул. Трускавецькій в с. Сокільники Пустомитівського району Львівської області (розташований на земельній ділянці площею 1.6212, кадастровий № 4610136900:07:003:0015) до газорозподільних інженерних мереж (до газорозподільної системи), в тому числі вчинити дії (врізка в газопровід, пуск газу, опломбування охоронними АТ Львівгаз пломбами приладів обліку), необхідні для цілодобового доступу вказаного житлового будинку.

Суд ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї матеріалів встановив, що подані матеріали відповідають вимогам господарського процесуального законодавства.

Приймаючи до уваги характер спірних правовідносин, суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження відповідно до п.2 ч.1, ч.3 ст.12 ГПК України.

Керуючись ст. ст. 12, 20, 120, 121, 176, п. 5 ч. 2 ст. 182, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче судове засідання призначити на 02.12.20 о 11:00 год.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань № 3, другий поверх.

5. У зв`язку епідеміологічною ситуацією в Україні, суд доводить до відома учасників справи, що явка їх представників у судове засідання не визнається обов`язковою. При цьому сторони повинні виконати вимоги суду щодо подання процесуальних документів.

6. Представництво інтересів учасників справи у суді здійснюється відповідно до вимог ст. ст. 58-60 Господарського процесуального кодексу України.

7. Учасникам справи надати суду усі наявні у них належні та допустимі докази в підтвердження обставин зазначених у позові, відзиві, поясненні. Пояснення суду надавати в письмовій формі. При направленні суду документів посилання на номер справи обов`язкове. Витребувані судом матеріали подати через канцелярію суду або направити поштою, в тому числі електронною; надати суду письмово інформацію чи бажають сторони укласти мирову угоду, звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; чи надали сторони усі наявні у них докази, на які вони посилаються у позові, відзиві, а також докази, витребувані судом та повідомити про причини їх неподання. Надати посилання на висновок щодо застосування відповідної норми права у подібних правовідносинах, викладений в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду, за наявності такої інформації у сторін.

8. Встановити відповідачу строк у 15 (п`ятнадцять) календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання нормативно та документально обґрунтованого відзиву на позов із належним чином засвідченими доказами або їх оригіналами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення. У випадку подання відзиву на позов до суду, не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами позивачу та третій особі. Докази надсилання надати суду.

9. Відповідачу - надати оригінали долучених до відзиву документів для огляду судом; письмово повідомити суд про наявність чи відсутність обставин, передбачених п.п.2,3 ч.1 ст.175, п.3 ч.1 ст.226 ГПК України;

10. Встановити позивачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив, із долученням належним чином засвідчених доказів або їх оригіналів, що підтверджують обставини наведені у відповіді на відзив. У випадку подання відповіді на відзив до суду, не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами відповідачу та третій особі. Докази надіслання надати суду.

11. Позивачу - надати оригінали документів, копії яких долучені до матеріалів справи та наявні у позивача, для огляду судом.

12. Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення та зобов`язати відповідача у випадку подання заперечення до суду, не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами позивачу та третій особі. Докази надіслання надати суду.

13. Звернути увагу сторін, на положення ст. ст. 46, 80, 169-170 ГПК України, главу 6 ГПК України, якою врегульовано поняття, обчислення, зупинення процесуальних строків, наслідки їх пропуску, а також підстави та порядок їх поновлення чи продовження.

14. Запропонувати учасникам процесу:

- подавати всі необхідні для розгляду справи документи (заяви, клопотання, відзиви, відповідь на відзив, пояснення тощо) до господарського суду через електронну пошту, відкриту на сайті « mail.gov.ua» або через особистий кабінет, відкритий у системі «Електронний суд» . Суд звертає увагу, що відкриття електронної пошти на сайті « mail.gov.ua» чи відкриття особистого кабінету в системі «Електронний суд» дозволить учасникам справи оперативно отримувати усі процесуальні документи, постановлені судом;

- звернути увагу учасників справи що з урахуванням епідеміологічної ситуації в України, вони мають право подати до суду клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності по наявних у справі матеріалах.

15. Згідно ст. 135 ГПК України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

16. Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua .

Суддя Ю.О. Сухович

Дата ухвалення рішення06.11.2020
Оприлюднено09.11.2020

Судовий реєстр по справі —914/2883/20

Рішення від 24.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 08.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 12.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 16.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 06.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні