Постанова
від 15.06.2006 по справі 9/212-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/212-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

15 червня 2006 р.                                                                                Справа № 9/212-06

Суддя господарського суду Балтак О.О.

при секретарі судового засідання Пилипчак О.І. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Прокурора м. Вінниці в інтересах держави в особі Вінницької міської ради   

до: Приватного підприємства "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ"  

про припинення юридичної особи          

Представники :

позивача     :   не з"явився

відповідача :   не з"явився

прокурора  : Сокольвяк Я.А.- помічник прокурора

ВСТАНОВИВ :

Заявлено позов про припинення юридичної особи - приватного підприємства "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ"

Відповідач заперечення на адміністративний позов не надав, повноважного представника в судове засідання не направив, проте від нього надійшло клопотання № 213-5/06 від 05.06.2006 р. про розгляд справи за його відсутності, при цьому позов визнав в повному обсязі. Отже, суд вважає за можливе розглянути справу без участі представника відповідача відповідно до положень ст. 128 КАС України.    

Заслухавши представника прокурора та дослідивши матеріали справи, в судовому засіданні встановлено, що ПП "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ" зареєстровано у виконавчому комітеті Вінницької міської ради 22.02.2005 р.., внесене до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України за номером 33381087, місцезнаходження підприємства: вул. Театральна, 20, м. Вінниця.

Останнє місцезнаходження  ПП "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ" (відповідно до реєстраційних документів) станом на 15.05.2006 р. - вул. Театральна, 20, м. Вінниця, відомостей про зміну місцязнаходження, до реєстраційної палати не надходило, що підтверджується листом  Реєстраційної палати Вінницької міської ради від 10.05.2006 року № 191..

Як вбачається з  листа ТОВ "Вінницябуд" №07/472 від  15.05.2006 року між ТОВ"Вінницябуд" та  ПП   "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ" 14.02.2005 року був укладений договір оренди приміщення, яке розташоване  в будинку за адресою: вул. Театральна, 20, м. Вінниця. Проте, з дати укладання договору орендар орендну плату орендодавцю не сплачує та господарську діяльність  за вказаною адресою не здійснює.

Відповідно до вимог ст. 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" № 755-IV від 15.05.2003 року єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців є автоматизована система збирання, накопичення, захисту, обліку та надання інформації про юридичну особу та фізичних осіб - підприємців.

У відповідності з п. 2 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців"  в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості щодо юридичної особи, як 6 повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності; ідентифікаційний код юридичної особи; форма власності; організаційно-правова форма; місцезнаходження юридичної особи та ін.

В установчих документах повинні бути зазначені найменування та місцезнаходження суб"єкта господарювання, мета і предмет господарської діяльності, склад і компетенція його органів управління, порядок прийняття ними рішень, порядок формування майна, розподілу прибутків та збитків, умови його реорганізації та ліквідації, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до господарського законодавства підприємство зобов"язане у п"ятиденний строк повідомити орган, що провів реєстрацію, про зміни, які сталися в установчих документах, для внесення необхідних змін до державного  реєстру.

Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено припинення підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Крім того, ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців"  підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов"язано з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Статтею 239 Господарського кодексу україни визначено, що органи державної влади або органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку встановленому законом, можуть застосовувати до суб"єктів господарювання адміністративно-господарської санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб"єкта господарювання.

ПП "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ" порушило вимоги  Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та положення установчих документів. Тобто, засновник підприємства не повідомив реєстраційну палату Вінницької міської ради про зміну місцезнаходження.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” суд,  який  постановив  рішення  щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Зважаючи, що на день судового розгляду відповідач доказів у спростування позовних вимог не надав, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись Законом України  „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”,  ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257  КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу –приватне підприємство "ІНДУСТРІАЛТОРГПРОЕКТ" (вул. Театральна, 20, м. вінниця, код ЄДРПОУ 33381087).

3.  Постанову направити сторонам.

4.  Копію даної постанови, у день набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору м. Вінниці –Надольному Івану Дмитровичу (21100, м. Вінниця, вул. Соборна, 59 (міськвиконком) для виконання вимог встановлених ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”.  

Судове рішення набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАСУ після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  цим Кодексом,  постанова або  ухвала  суду  першої  інстанції  набирає законної сили після закінчення цього строку

Відповідно до ст.186. КСУ Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі, яка подається до суду апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі.

Апеляційна  скарга  на  постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти  днів  після  подання  заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена в повному обсязі відповідно

до ч. 3 ст. 160 КАС України 16.06.2006 р.

Суддя                                                    Балтак О.О.

Дата ухвалення рішення15.06.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу9269
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/212-06

Ухвала від 12.07.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бакланова Н.В.

Постанова від 15.06.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Балтак О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні