Ухвала
від 05.11.2020 по справі 580/2123/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 580/2123/19

УХВАЛА

05 листопада 2020 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі судді-доповідача Василенка Я.М. та суддів Єгорової Н.М., Кузьменка В.В., перевіривши апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019 у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Альянс-Трансбудсервіс до Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 16.09.2019 адміністративний позов задоволено.

Не погоджуючись з вказаним рішенням Головне управління Державної фіскальної служби у Черкаській області звернулось із апеляційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржуване рішення, як таке, що прийняте із порушенням норм матеріального і процесуального права, та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 16.03.2020 відмовлено у відкритті апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019 у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Альянс-Трансбудсервіс до Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень; апеляційну скаргу разом із доданими до неї матеріалами повернуто особі, яка її подала.

30.03.2020 Головне управління Державної фіскальної служби у Черкаській області повторно звернулось із апеляційною скаргою (відповідно до штампу вхідної кореспонденції суду першої інстанції), в якій воно просить скасувати рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019, як таке, що прийняте із порушенням норм матеріального і процесуального права, та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 13.04.2020 відмовлено у відкритті апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019 у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Альянс-Трансбудсервіс до Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень; апеляційну скаргу разом із доданими до неї матеріалами повернуто особі, яка її подала.

При цьому, колегія суддів звертає увагу, що ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 16.03.2020 та від 13.04.2020 про відмову у відкритті апеляційного провадження оскаржені Головним управлінням Державної фіскальної служби у Черкаській області не були.

15.10.2020 Головне управління Державної фіскальної служби у Черкаській області втретє звернулось із апеляційною скаргою (відповідно до штампу вхідної кореспонденції суду першої інстанції), в якій воно просить скасувати рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019, як таке, що прийняте із порушенням норм матеріального і процесуального права, та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити.

Перевіривши апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області від 15.10.2020 та матеріали справи, колегія суддів вважає, що вона не може бути прийнята до апеляційного провадження, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 299 КАС України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо є постанова про залишення апеляційної скарги цієї самої особи без задоволення або ухвала про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою цієї особи на це саме судове рішення.

Враховуючи зазначені вимоги норм процесуального права та той факт, що в матеріалах справи вже є ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 16.03.2020 та від 13.04.2020 про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019 у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Альянс-Трансбудсервіс до Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень, то апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області від 15.10.2020 не може бути відкрито з огляду на положення п. 3 ч. 1 ст. 299 КАС України.

Керуючись ст.ст. 248, 299, 321, 325, 328 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16.10.2019 у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Альянс-Трансбудсервіс до Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду у порядку та строки, визначені ст. ст. 328-331 КАС України.

Суддя-доповідач Василенко Я.М.

Судді Єгорова Н.М.

Кузьменко В.В.

Дата ухвалення рішення05.11.2020
Оприлюднено09.11.2020

Судовий реєстр по справі —580/2123/19

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Євген Ігорович

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Євген Ігорович

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Ухвала від 21.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Аліменко Володимир Олександрович

Ухвала від 24.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Рішення від 16.10.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

Рішення від 16.10.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні