Ухвала
від 06.11.2020 по справі 140/15666/20
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення заяви про забезпечення позову без розгляду

06 листопада 2020 року ЛуцькСправа № 140/15666/20 Суддя Волинського окружного адміністративного суду Каленюк Ж.В., одержавши заяву про забезпечення позову Товариства з обмеженою відповідальністю Левіні до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

04 листопада 2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю Левіні (ТзОВ Левіні ) звернулося з позовом до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправним та скасування рішення комісії Головного управління ДПС у Волинській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від 26 червня 2020 року №9516 про відповідність ТзОВ Левіні критеріям ризиковості платника відповідно до пункту 8 Критеріїв ризиковості платника податків; зобов`язання відповідача виключити ТзОВ Левіні з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Одночасно із пред`явленням позову було подано заяву про забезпечення позову.

05 листопада 2020 року від представника позивача - адвоката Довжика Р.С. до відкриття провадження в адміністративній справі надійшла заява про відкликання позовної заяви та заяви про забезпечення позову.

Главою 10 Забезпечення позову розділу І Загальні положення Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) не врегульовані дії суду у випадку відкликання заяви про забезпечення позову до її вирішення судом по суті, у зв`язку із чим на підставі частини шостої статті 7 КАС України підлягають застосуванню норми Кодексу, що регулюють подібні правовідносини (аналогія закону).

Відповідно до пункту 2 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

Відтак, оскільки представник позивача подав заяву про відкликання заяви про забезпечення позову та на день подання вказаної заяви не було вирішено по суті питання про забезпечення позову, тому заяву про забезпечення позову і додані до неї документи необхідно повернути позивачу без розгляду.

Керуючись частиною шостою статті 7, пунктом 2 частини четвертої статті 169, статтею 248 КАС України,

УХВАЛИВ:

Заяву про забезпечення позову Товариства з обмеженою відповідальністю Левіні в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Левіні до Головного управління ДПС у Волинській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії повернути позивачу без розгляду.

Копію ухвали надіслати особі, яка її подала, разом із заявою про забезпечення позову і доданими до неї документами, а копію заяви залишити в суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Ж.В. Каленюк

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.11.2020
Оприлюднено10.11.2020
Номер документу92702761
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/15666/20

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні