Ухвала
від 09.11.2020 по справі 564/2758/20
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2758/20

09 листопада 2020 року

м.Костопіль

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Левчук В.В.

розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Аншар груп (смт.Стрижавка Вінницького району Вінницької області, вул.Приміська 19, код ЄДРПОУ 43050526) до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , НОМЕР_1 ) про захист авторських прав і виплату компенсації

ВСТАНОВИВ:

Товариства з обмеженою відповідальністю Аншар груп звернулось до Костопільського районного суду Рівненської області з позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про захист авторських прав і виплату компенсації.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що спір виник щодо порушення майнових авторських прав та стягнення компенсації за порушення авторських прав на користь позивача, як особи, якій належать такі права.

За змістом ч. 1 ст. 19 Цивільного процесуального кодексу України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства. Суди розглядають у порядку цивільного судочинства також вимоги щодо реєстрації майна та майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, якщо цей спір підлягає розгляду в місцевому загальному суді і переданий на його розгляд з такими вимогами.

Відповідно до п.15 ч.1 ст.20 ГПК України господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема інші справи у спорах між суб`єктами господарювання.

Як вбачається з позову, позивач Товариство з обмеженою відповідальністю Аншар груп та відповідач фізична особа-підприємець ОСОБА_1 є суб`єктами господарювання між якими виник спір.

За таких умов суд дійшов висновку, що даний спір не підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства, оскільки відноситься до юрисдикції господарського суду, а тому у відкритті провадження у справі належить відмовити.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.186 Цивільного процесуального кодексу України, суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч.5 ст.186 Цивільного процесуального кодексу України, відмовляючи у відкритті провадження з підстави, встановленої пунктом 1 частини першої цієї статті, суд повинен роз`яснити заявнику, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.186, 260, 261 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

У відкритті провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Аншар груп (смт.Стрижавка Вінницького району Вінницької області, вул.Приміська 19, код ЄДРПОУ 43050526) до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , НОМЕР_1 ) про захист авторських прав і виплату компенсації відмовити.

Позовну заяву повернути Товариству з обмеженою відповідальністю Аншар груп (смт.Стрижавка Вінницького району Вінницької області, вул.Приміська 19, код ЄДРПОУ 43050526).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Костопільський районний суд протягом 15 /п`ятнадцяти/ днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяВ. В. Левчук

Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено11.11.2020
Номер документу92714167
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист авторських прав і виплату компенсації

Судовий реєстр по справі —564/2758/20

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні