Постанова
від 17.08.2007 по справі 16/3457а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/3457а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                      Справа №  16/3457а

"17" серпня 2007 р.,  15 год.  45 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого судді –Спаських Н.М.  при секретарі судового засідання –Волна С.В.

за участю прокурора: Горюнова І.В.

за участю представників сторін:

від позивача  - Попов А.В. –за довіреністю;

відповідача    -   не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом  заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Закритого акціонерного товариства “Агмас" про стягнення штрафу в розмірі 850,00 грн., -

                                 ВСТАНОВИВ:

Заявлено вимогу про стягнення  з відповідача штрафу в сумі 850,00 грн. за допущене відповідачем порушення  на  ринку  цінних  паперів - а саме, невиконання розпорядження № 275-ЧК про усунення порушення законодавства про цінні папери.  Прокурор та представник позивача позов підтримали.

Відповідач у судове засідання жодного разу не з'явився, заперечень проти позову не надав. клопотання про відкладення розгляду справи суду не направляв, а тому суд вважає, що розгляд справи можливо провести за відсутності відповідача відповідно до частини 2 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Заслухавши пояснення та доводи прокурора і представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд  вважає, що позов  підлягає задоволенню в повному обсязі з  наступних підстав:

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку створена на підставі Указу Президента України від 12.06.1995 року № 46/95 для забезпечення реалізації  єдиної державної політики щодо цінних паперів та функціонування фондового ринку в Україні.

       У відповідності до п. 10 ст. 8  Закону України "Про цінні папери та фондову біржу", державна комісія з цінних паперів та фондового ринку має право надсилати емітентам, особам, які здійснюють професійну діяльність на ринку цінних паперів, фондовим біржам та саморегулівним організаціям обов'язкові для виконання розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери та вимагати надання необхідних документів відповідно до чинного законодавства.

      З матеріалів справи вбачається, що відповідачу з боку позивача було направлено розпорядження № 275-ЧК від 28.07.2005 року про усунення порушень законодавства про цінні папери, згідно якого відповідач повинен був видати акціонерам сертифікати акцій внаслідок реєстрації випуску акцій ( а.с. 12).

          Відповідач дану вимогу не виконав, а тому 17.11.2005 року було складено Акт № 255-ЧК про правопорушення на ринку цінних паперів без присутності представника відповідача, який не з'явився на виклик позивача.

        У відповідності до ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", за  ухилення від виконання або несвоєчасне виконання розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінних паперів позивач має право накласти штраф на відповідача у розмірі  до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

25 листопада 2005 року позивачем була прийнята постанова № 255-ЧК “Про накладення санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів”. За невиконання розпорядження позивача про видачу акціонерам сертифікатів акцій  на відповідача було накладено штраф у розмірі  850,00 грн. Постанову вручено відповідачу 30 листопада 2005 року згідно копії поштового повідомлення про вручення.

Штраф відповідачем у добровільному порядку не сплачено.

За матеріалами справи судом встановлено наявність в діях відповідача ознак правопорушення на ринку цінних паперів, покарання за яке встановлюється у вигляді  штрафу.

    Беручи до уваги викладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

   На підставі статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України з  відповідача в дохід державного бюджету підлягає стягненню судовий збір в сумі 8,50 грн.

          Керуючись ст. ст.94, 161-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,  –

     ПОСТАНОВИВ:

1.Позов  задовольнити повністю.

2.Стягнути з Закритого акціонерного товариства “Агмас", м. Черкаси, вул.Смілянська, 144, ідентифікаційний  код 21361481:

- в доход бюджету через  Черкаське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м. Черкаси, вул. Хрещатик, 225, ідентифікаційний код 22803076 (на рахунок відділення Держказначейства в м. Черкаси №31117106600002 в УДК в Черкаській області, МФО 854018; код ЄДРПОУ 22809222 (в графі “Призначення платежу” вказати: *;106; штраф за правопорушення на ринку цінних паперів; код платежу 23030300)  -  850,00 грн. штрафу;

- в  доход  державного  бюджету через  місцеві  органи ОДПІ -  8,50 грн. судового збору.  - в  доход  державного  бюджету через  місцеві  органи ОДПІ -  3,40 грн. судового збору.  

Виконавчий документ видати.

Про апеляційне оскарження постанови може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Черкаської області заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                                                          Н.М. Спаських                     

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.08.2007
Оприлюднено12.09.2007
Номер документу927365
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/3457а

Постанова від 17.08.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні