Ухвала
від 11.11.2020 по справі 200/3925/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

11 листопада 2020 р. Справа №200/3925/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Христофоров А.Б., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Приватного підприємства "Н-ТРАНС" (місцезнаходження: 87515, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Куїнджі-82, ЄДРПОУ: 31190976) до Департаменту транспорту та зв`язку Маріупольської міської ради (місцезнаходження: 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Миколаївська, 92, ЄДРПОУ 40525449), Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Департаменту транспорту та зв`язку Маріупольської міської ради (місцезнаходження: 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Миколаївська, 92), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ) про визнання протиправним та скасування рішення, наказу, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 29 жовтня 2020 року, рішення Донецького окружного адміністративного суду від 29 травня 2019 року та постанову Першого апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2019 року у справі № 200/3925/19-а скасовано, а справу направлено на новий розгляд до Донецького окружного адміністративного суду.

10 листопада 2020 року вказана адміністративна справа надійшла до Донецького окружного адміністративного суду, та за наслідками автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10 листопада 2020 року, визначений склад суду: суддя Христофоров А.Б.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до статей 12, 257 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 3 ст. 12 КАС України передбачено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно із частиною 3 статті 257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи положення ст. 257 КАС України, обраний позивачем спосіб захисту, складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, суд приходить до висновку про доцільність проведення розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 19, 31, 171, 257, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "Н-ТРАНС" (місцезнаходження: 87515, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Куїнджі-82, ЄДРПОУ: 31190976) до Департаменту транспорту та зв`язку Маріупольської міської ради (місцезнаходження: 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Миколаївська, 92, ЄДРПОУ 40525449), Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Департаменту транспорту та зв`язку Маріупольської міської ради (місцезнаходження: 87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Миколаївська, 92), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ) про визнання протиправним та скасування рішення, наказу, зобов`язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Повідомити учасників справи, що проведення підготовчого засідання у справі відбудеться 25 листопада 2020 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, за адресою: 84112, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, якими він обґрунтовується, протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Попередити відповідача, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч. 4 ст. 159 КАС України).

Встановити строк для подання пояснень третьою особою щодо позову - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, копія пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити в цій ухвалі, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Права та обов`язки учасників справи визначені ст.ст. 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали про відкриття провадження, надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, та окремому оскарженню не підлягає.

Роз`яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.Б. Христофоров

Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено12.11.2020
Номер документу92779038
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, наказу, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/3925/19-а

Постанова від 12.05.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 29.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 29.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Рішення від 17.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Рішення від 17.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 19.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні