Ухвала
від 12.11.2020 по справі 916/3244/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про залишення заяви про відкриття провадження у справі

без руху

"12" листопада 2020 р.м. Одеса № 916/3244/20 Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.,

дослідивши матеріали заяви Фізичної особи-підприємця Кудря Максима Миколайовича

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіватрейд" (65098, м. Одеса, вул. Космонавтів, буд. 36, код ЄДРПОУ 42508493)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Кудря М.М. звернувся із заявою від 12.11.2020р. (вх. №3355/20 від 12.11.2020р.) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіватрейд", посилаючись на положення Кодексу України з процедур банкрутства.

До вказаної заяви додано копії: договору поставки №052801 від 28.05.2020р.; видаткової накладної №РН-0006 від 09.07.2020р.; актів звірки взаємних розрахунків між ФОП Кудря М.М. і ТОВ „Авіватрейд" від 31.07.2020р., 31.10.2020р.; балансу малого підприємства; наказу №01 від 02.10.2018р. про призначення на посаду директора.; паспорту Яворського В.А.; довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно ТОВ „Авіватрейд".

Відповідно до ч. 1 ст. 3 ГПК України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Згідно ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З 21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Порядок сплати судового збору та його розмір передбачені Законом України „Про судовий збір" від 08.07.2011 р. № 3674-VI (із змінами).

Згідно підпункту 9 п. 2 ч.2 ст. 4 Закону України „Про судовий збір" ставка судового збору за подання заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство, що подається до господарського суду, складає 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Відповідно до ст.7 Закону України ,,Про Державний бюджет України на 2020 рік" прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць з 1 січня 2020 року складає 2102, 00 грн.

Таким чином, заявник зобов`язаний до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство надати докази сплати судового збору за подання вказаної заяви у сумі 21 020, 00 грн.

Однак, доказів сплати судового збору за подання заяви про відкриття провадження у справі Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіватрейд" не надано.

Згідно ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Відповідно до ст.8 Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік" установлено у 2020р. мінімальну заробітну плату у місячному розмірі: з 1 січня - 4723 грн., з 1 вересня - 5000 грн.

Приймаючи до уваги те, що заява про відкриття провадження у справі про банкрутство датована 12.11.2020р. заявник зобов`язаний надати докази авансування винагороди арбітражному у розмірі 45 000 грн.

Однак, доказів авансування винагороди арбітражному до заяви про відкриття провадження у справі ФОП Кудря М.М. не надано.

Відповідно до п. 2 -1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Як вбачається із доданих до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство матеріалів, до останньої заявником не додано заяви арбітражного керуючого, кандидатуру якого вказано у заяві.

Згідно ч.3 ст. 37 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи те, що заявником до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не додано: доказів сплати судового збору, доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень, заяву арбітражного керуючого, доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів, суд залишає заяву про відкриття провадження у справі без руху.

При цьому, суд зазначає, що відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 174 ГПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ч. 2 ст. 34, ч. 3 ст. 37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Залишити без руху заяву Фізичної особи-підприємця Кудря Максима Миколайовича про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Авіватрейд".

2.Зобов`язати Фізичну особу-підприємця Кудря М.М. надати суду у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви про відкриття провадження у справі без руху, заяву про усунення недоліків, до якої має бути додано: докази сплати судового збору, докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень, заяву арбітражного керуючого, докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили 12.11.2020р. у відповідності до ч. 1 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала про залишення заяви про відкриття провадження у справі без руху не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Копію ухвали надіслати: ФОП Кудря М.М. ( АДРЕСА_1 ).

Суддя Л.І. Грабован

Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено12.11.2020
Номер документу92795948
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3244/20

Ухвала від 15.12.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 12.11.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні