Ухвала
від 12.11.2020 по справі 153/1517/20
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"12" листопада 2020 р. Справа153/1517/20

Провадження2/153/304/20-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Швеця Р.В.

секретар судового засідання Сирітко В.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Ямпіль цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Безводнівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно у порядку спадкування за законом ,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває вказана вище цивільна справа.

Ухвалою Ямпільського районного суду від 19.10.2020 відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання та надано відповідачу строк для подання відзиву.

12.11.2020 у підготовче засідання сторони, належним чином повідомлені про дату, час та місце підготовчого засідання, не з`явились.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, надав суду заяву, вх.№6674 від 03.11.2020, в якій просив провести підготовче судове засідання без його участі.

Представник відповідача Безводнівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області в судове засідання не з`явився. Суду надано відношення, вх.№6559 від 02.11.2020, за підписом сільського голови, із клопотанням справу розглянути без участі представника сільської ради.

Неявка учасників справи не перешкоджає здійсненню підготовчого провадження відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК України.

У справі проведено підготовче судове засідання за правилами, встановленими ст.ст.197, 198 ЦПК України, в ході якого: з`ясовано, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові; вирішено заяву позивача ОСОБА_1 про проведення підготовчого судового засідання без його участі та заяву представника відповідача про розгляд справи без його участі; вирішено питання про витребування доказів, а саме: копій спадкових справ щодо майна померлих: ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Безводне Ямпільського району Вінницької області, та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 в м.Ямпіль Вінницької області.

Враховуючи, що для повного, всебічного, об`єктивного розгляду та вирішення справи по суті необхідно з`ясувати повні і точні відомості про коло спадкоємців та склад спадщини ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , суд має підстави для витребування доказів: у Чернівецькій державній нотаріальній конторі Вінницької області копії спадкової справи щодо майна померлої ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Безводне Ямпільського району Вінницької області; у приватного нотаріуса Ямпільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Г.Л. копії спадкової справи щодо майна померлого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 в м.Ямпіль Вінницької області.

Під час підготовчого засідання у вказаній справі, суд виконав усі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, та необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Судом встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті; встановлено строк для подання позивачем відповіді на відзив відповідно до ч.4 ст.179 ЦПК України, визначено дату проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Підстави для колегіального розгляду справи, передбачені ст.34 ЦПК України, відсутні.

За результатами підготовчого засідання суд має підстави закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті, визначити дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 84, 197, 198 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті 08 грудня 2020 року о 09 годині 00 хвилин в залі судових засідань Ямпільського районного суду Вінницької області за адресою вул. Свободи, 116 м.Ямпіль Вінницької області.

Витребувати в Чернівецькій державній нотаріальній конторі Вінницької області копію спадкової справи щодо майна померлої ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Безводне Ямпільського району Вінницької області.

Витребувати у приватного нотаріуса Ямпільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Г.Л. копії спадкової справи щодо майна померлого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 в м.Ямпіль Вінницької області

Директору Чернівецької державної нотаріальної контори Вінницької області витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у строк до 07 грудня 2020 року.

Приватному нотаріусу Ямпільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Г.Л. витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у строк до 07 грудня 2020 року.

Копію ухвали, завірені копії документів про смерть спадкодавців та запити про надання витягу (інформаційної довідки) із Спадкового реєстру відповідно до Положення про Спадковий реєстр направити до Чернівецької державної нотаріальної контори Вінницької області (адреса: вулиця Незалежності, 72-а село Мазурівка Чернівецький район Вінницька область), для виконання та приватного нотаріуса Ямпільського районного нотаріального округу Вінницької області Мойсеєнко Г.Л. (адреса: вулиця Б. Хмельницького, місто Ямпіль Вінницька область).

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України - особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази; у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, також залишити позовну заяву без розгляду.

В судове засідання викликати учасників справи.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив до 01 грудня 2020 року.

Справу розглядати одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Швець

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено13.11.2020
Номер документу92803005
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/1517/20

Рішення від 08.12.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні