Ухвала
від 11.11.2020 по справі 677/1543/20
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красилівський районний суд Хмельницької області

Справа № 677/1543/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.11.2020 м.Красилів

Красилівський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого-судді Вознюка Р.В., за участі секретаря судового засідання Федченко Л.В., розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - приватний нотаріус Красилівського районного нотаріального округу Кізюн Тетяна Андріївна, про визнання договору міни земельних ділянок недійсним,

У С Т А Н О В И В:

10.11.2020 позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - приватний нотаріус Красилівського районного нотаріального округу Кізюн Т.А., про визнання договору міни земельних ділянок недійсним, і одночасно подав заяву про забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельну ділянку площею 6,6027 га, кадастровий номер 6822782400:13:002:0061, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та угідь, яка розташована на території Глібківської сільської ради Красилівського району Хмельницької області, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 , оскільки невжиття заходів для забезпечення позову надасть можливість власнику ОСОБА_2 здійснити відчуження вказаного об`єкта нерухомого майна на користь третіх осіб, та в подальшому може істотно ускладнити або унеможливити виконання рішення суду.

Вирішуючи заяву про забезпечення позову, суд виходить з такого.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п. 1, п. 2 ч. 1 ст. 150 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії.

Відповідно до п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, що існує спір між сторонами та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання рішення суду.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, оскільки, зважаючи на предмет позову, співрозмірність вимог із заходом забезпечення, який просить вжити позивач, є наявність достатніх підстав, які дозволяють достовірно припустити, що невжиття цих заходів може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог, та стати наслідком ускладнення відновлення права власності позивача на нерухоме майно.

Керуючись ст.ст. 149, 150 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову задовольнити.

Накласти арешт на належну для ОСОБА_2 земельну ділянку площею 6,6027 га, кадастровий номер 6822782400:13:002:0061, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та угідь, яка розташована на території Глібківської сільської ради Красилівського району Хмельницької області, ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 , до набрання чинності рішенням по суті спору за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - приватний нотаріус Красилівського районного нотаріального округу Кізюн Тетяна Андріївна, про визнання договору міни земельних ділянок недійсним.

Копії ухвали одночасно з направленням заявнику направити для негайного виконання до Красилівського районного відділу ДВС Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький).

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Апеляційну скаргу на ухвалу може бути подано до Хмельницького апеляційного суду через Красилівський районний суд Хмельницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а в разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційну скаргу може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Адреси сторін:

Позивач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: 31050, Хмельницька область, Красилівський район, с. Заслучне, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Відповідач - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Третя особа - приватний нотаріус Красилівського районного нотаріального округу Кізюн Тетяна Андріївна, місцезнаходження: АДРЕСА_2 .

СуддяР. В. Вознюк

СудКрасилівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено13.11.2020
Номер документу92822178
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —677/1543/20

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні