Ухвала
від 27.10.2020 по справі 757/46602/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/46602/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС першого відділу СУ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 22020101110000034, -

ВСТАНОВИВ:

27.10.2020 в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС першого відділу СУ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку складських приміщень, житлової та нежитлової нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві власності належать ТОВ «Компанія «Пискунівський» (код ЄДРПОУ 39155876) та які фактично використовуються ТОВ «Євростор».

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань під № 22020101110000034 від 19.02.2020, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 201 та ч. 1 ст. 204 КК України.

З матеріалів досудового розслідування встановлено, що за невстановлених досудовим розслідуванням часу та обставин виник та функціонує канал по незаконному переміщенню через митний кордон України з приховуванням від митного контролю отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення.

Окрім, того групою осіб із числа мешканців Харківської області та інших невстановлених осіб, здійснюється контрабандне переміщення отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів на ділянці Державного кордону України в зоні діяльності ВПС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В ході виконання оперативним підрозділом ГУ БКОЗ СБ України доручення слідчого, встановлено, що громадяни України ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , спільно з ОСОБА_7 , організували злочинну схему контрабандного переміщення отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів на залізничному транспорті, а саме потягом сполученням «Куп`янськ Сортувальний» (Харківська область) «Валуйки Сортувальний» (Білгородська область, Російська Федерація) та у зворотному напрямку.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що до протиправної схеми члени угрупування залучили посадових осіб локомотивного ДЕПО станції «Куп`янськ-Вузловий»: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , а також громадян України: ОСОБА_11 , який відповідає за неофіційні контакти з правоохоронними органами, ОСОБА_12 , який організовує приймання на території України переміщених контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів та ОСОБА_13 , яка відповідає за зберігання переміщених контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів.

В ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 22020101110000034 виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, а також майна, яке здобуте в результаті його вчинення.

Згідно матеріалів кримінального провадження, а саме відповіді оперативного підрозділу ГУ БКОЗ СБ України встановлено, що вказані вище отруйні речовини фальсифіковані препарати пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів зберігаються на нежитлових (складських) приміщеннях ТОВ «Євростор», за адресою: Харківська область, м. Харків, провулок Піскунівський, 15.

За вказаною адресою можуть зберігатися предмети, документи та грошові кошти, які мають значення для досудового розслідування. Відшукання саме цих предметів, документів та грошових коштів підтвердить факт вчинення кримінального правопорушення та надасть змогу задокументувати протиправні дії співучасників розслідуваного кримінального правопорушення.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 226423102 від 01.10.20 право власності на нерухоме майно за адресою: Харківська область, м. Харків, провулок Піскунівський, 15, на праві власності належить ТОВ «Компанія «Пискунівський» (код ЄДРПОУ 39155876).

З метою швидкого, повного та всебічного здійснення досудового розслідування кримінального провадження, беручи до уваги, що для встановлення істини у кримінальному провадженні необхідно з`ясувати обставини вчинення кримінального правопорушення, а іншим способом отримати вказані відомості не представляється можливим, враховуючи, що є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, і відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у цих речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за місцем проведення обшуку.

Разом з тим, в задоволені клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення грошових коштів в національній та іноземній валютах, отриманих від переміщення контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів або щодо яких відсутні документи щодо їх походження, відмовити у зв`язку з необґрунтованістю та безпідставністю.

Разом з тим у разі виявлення під час обшуку майна, яке має значення для даного кримінального провадженні, його огляд і вилучення регламентовано ч. 7 ст.236 КПК України.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС 1 відділу слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування кримінального провадження № 22020101110000034, на проведення обшуку складських приміщень, житлової та нежитлової нерухомості за адресою: Харківська область, м. Харків, провулок Піскунівський, 15, які на праві власності належать ТОВ «Компанія «Пискунівський» (код ЄДРПОУ 39155876) та які фактично використовуються ТОВ «Євростор» та співучасниками розслідуваного кримінального правопорушення, з метою відшукання та вилучення, а саме:

- переміщених контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів, у яких відсутні документи щодо їх походження або документи щодо походження яких містять ознаки підробки;

- предметів та документів, які містять відомості про обставини здійснення перерахунку (переправлення) грошових коштів в національній та іноземних валютах до Російської Федерації;

- персональних комп`ютерів, ноутбуків, планшетів, електронних накопичувачів інформації, мобільних телефонів із відомостями про переміщення контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів;

- печаток і штампів фізичних і юридичних осіб, діяльність яких пов`язана із переміщенням контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів, блокнотів, записників та аркушів паперу, на яких наявні рукописні або машинописні записи щодо переміщення контрабандним шляхом отруйних речовин фальсифікованих препаратів пестицидної дії та компонентів для їх виготовлення, підакцизної групи товарів (тютюнових виробів та спирту) та інших товарів.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92842469
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 22020101110000034

Судовий реєстр по справі —757/46602/20-к

Ухвала від 27.10.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні