Ухвала
від 12.11.2020 по справі 761/36530/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/36530/20

Провадження № 2/761/9180/2020

У Х В А Л А

12 листопада 2020 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Саадулаєв А.І., розглянувши питання про відкриття провадження по справі:

позивач: ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ),

відповідач-1: Товариство з обмеженою відповідальністю УКР КРЕДИТ ФІНАНС (код ЄДРПОУ: 38548598, місцезнаходження: 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26, офіс 407),

відповідач-2: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Григорян Діана Гагіківна (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ; свідоцтво № НОМЕР_2 , засоби зв`язку: НОМЕР_3 )

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний виконавець виконавчого округу м. Київ Табінський Олег Володимирович (місцезнаходження: 02125, м. Київ, вул. Старосільська, 1-У, офіс 3),

предмет позову: про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

встановив:

11 листопада 2020 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яка відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11 листопада 2020 року передана на розгляд судді Саадулаєва А.І.

Предметом спору є визнання таким, що не підлягає виконанню виконавчого напису приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Григорян Діани Гагіківни від 11 вересня 2020 року під реєстраційним номером 522 про стягнення з ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю УКР КРЕДИТ ФІНАНС (код ЄДРПОУ: 38548598) 12960,00 грн. заборгованості за кредитним договором №0031-6790 від 03 квітня 2018 року.

Положеннями ч. 1 ст. 4 ЦПК України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За загальним правилом, визначеним ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Як вбачається з позовної заяви позивач вказує адресу відповідача-1: АДРЕСА_3 та відповідача-2: АДРЕСА_2 .

Вказана в позовній заяві адреса відповідача-1 також підтверджується інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до якої, місцезнаходженням товариства з обмеженою відповідальністю УКР КРЕДИТ ФІНАНС (код ЄДРПОУ: 38548598) є: Україна, 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26, офіс 407, що відноситься до Печерського району м. Києва. Крім цього, згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань реєстраційна справа відповідача-1 також знаходиться у Печерській районній в місті Києві державній адміністрації.

Також, позивачем вказано відповідача-2, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Григорян Д.Г., місцезнаходження якого: АДРЕСА_2 , що також відноситься до Печерського району м. Києва.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Статтею 24 Закону України Про виконавче провадження надано поняття місця виконання виконавчого документу , а саме, приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Так, приватні виконавці виконавчих округів мають право вчиняти виконавчі дії на всій території України, при цьому, відповідно до положень ч. 2 ст. 24 Закону України Про виконавче провадження , місцем виконання буде вважатися або місце знаходження боржника, або місце знаходження його майна.

Як вбачається із матеріалів справи, місцем проживання боржника є АДРЕСА_1 , що за територіальною підсудністю також не відноситься до територіальної юрисдикції Шевченківського районного суду м. Києва.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Оскільки позивачем не виявлено бажання скористатись альтернативною підсудністю, а за правилами загальної підсудності (за місцезнаходженням двох відповідачів) справа належить до територіальної юрисдикції Печерського районного суду м. Києва, тому суддя дійшов висновку про направлення справи за підсудністю до Печерського районного суду м. Києва.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 27, 31, 259, 260 ЦПК України, суддя,

постановив:

Матеріали справи за позовною заявою ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю УКР КРЕДИТ ФІНАНС (код ЄДРПОУ: 38548598, місцезнаходження: 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26, офіс 407), приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Григорян Діани Гагіківни (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ; свідоцтво № НОМЕР_2 , засоби зв`язку: НОМЕР_3 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: приватний виконавець виконавчого округу м. Київ Табінський Олег Володимирович (місцезнаходження: 02125, м. Київ, вул. Старосільська, 1-У, офіс 3), про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню - направити за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Печерського районного суду м. Києва.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення та підписання суддею.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено16.11.2020
Номер документу92843193
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —761/36530/20

Рішення від 02.03.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні