Рішення
від 02.11.2020 по справі 449/1066/20
ПЕРЕМИШЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 449/1066/20

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" листопада 2020 р. м. Перемишляни

Перемишлянський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Гуняк О.Я.

при секретарі Кісіль С.З.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дунаївської сільської ради Перемишлянського району Львівської області про визнання права власності, в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в :

позивач звернулася до суду із позовом, в якому просить: визнати за нею - ОСОБА_1 , право власності на земельну ділянку, площею - 1,64 га, яка розташована на території Дунаївської сільської ради Перемишлянського району Львівської області (на право на земельну частку (пай) серії НОМЕР_6 від 19.05.1997 р.).

В обґрунтування позову у позовній заяві зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Дунаїв Перемишлянського району Львівської області помер її батько - ОСОБА_2 , якому на праві приватної власності відповідно до сертифікату на право на земельну частку (пай) по Дунаївській сільській раді серії НОМЕР_6 від 19.05.1997 р., належала земельна ділянка площею 1,64 га, яка розташована на території Дунаївської сільської ради Перемишлянського району Львівської області.

Звертає увагу, що вона являється єдиною спадкоємицею майна батька за законом, оскільки її мати ОСОБА_3 , померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , а брат ОСОБА_4 відмовився письмово від прийняття спадщини після смерті батька на її користь, інших спадкоємців не має.

Стверджує, що в нотаріальному порядку вона не змогла оформити прийняття спадщини, а саме земельної ділянки, оскільки сертифікат виданий на ім`я ОСОБА_2 було втрачено.

Зазначає, що вона - ОСОБА_1 , фактично вступила у володіння майном батька.

Позивач в судове засідання не з`явилася, однак подала заяву про розгляд справи без її участі і зазначила, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання теж не з`явився, однак подав заяву, в якій зазначив, що не заперечують проти задоволення позову.

Тому суд, вважав за можливе проводити розгляд справи, відповідно до ст. 223 ЦПК України у відсутності сторін на підставі доказів, які знаходяться в матеріалах справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч. 4 ст. 200 ЦПК України ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 ЦПК України.

Згідно із ч. 4 ст. 206 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Дослідивши обставини справи, оцінивши в сукупності зібрані по справі докази, вирішуючи спір в межах заявлених позовних вимог, судом встановлені такі факти та відповідні їм правовідносини.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 01.04.1995 р., ОСОБА_2 , помер - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 від 24.09.2014 р., ОСОБА_3 , померла - ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до Витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі №61872224 від 30.09.2020 р. до спадкового реєстру внесено реєстраційний запис, у зв`язку із реєстрацією спадкової справи за заявою ОСОБА_1 про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом.

Згідно свідоцтва про народження серії НОМЕР_3 від 2.12.1966 р., батьками ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 є ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Відповідно до свідоцтва про укладення шлюбу серії НОМЕР_4 від 15.09.1985 р. між ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 був укладений шлюб - 15.09.1985р. Після одруження, дружині присвоєно прізвище - ОСОБА_7 .

Як вбачається із Витягу наданого Відділом у Перемишлянському районні Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, сертифікат на земельну частку (пай) серії НОМЕР_6 виданий на ім`я ОСОБА_2 , який зареєстровано в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) по Дунаївській сільській раді за №443 від 19.05.1997 р. Державний акт на право власності на землю не виготовлений.

Згідно відповіді наданої Відділом у Перемишлянському районні Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Відділ не може надати Витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель, оскільки на даний час відсутня технічна документація з нормативно грошової оцінки земельних ділянок, зазначених у листі.

Відповідно до заяви ОСОБА_4 , який являється братом позивача - ОСОБА_1 , такий позов визнає, проти задоволення позовних вимог позивача не заперечує.

Окрім цього, згідно заяви ОСОБА_4 , яка надана з позовною заявою, останній відмовляється від своєї частки на земельну ділянку (пай) який належав на праві особистої власності його батьку ОСОБА_2 , згідно сертифікату серії НОМЕР_6 в розмірі 1,62 га на користь своєї сестри - ОСОБА_1 .

Враховуючи наведене, а саме те, що позивач має право на спадкування майна померлого, зокрема земельної ділянки, а відсутність оригіналу сертифікату, що свідчить про належність на праві власності земельної ділянки померлому - ОСОБА_2 , є перешкодою для реалізації позивачем вказаного права позовні вимоги є підставними та підлягають до задоволення.

Слід визнати за позивачем право власності на земельну ділянку, площею - 1,64 га, яка розташована на території Дунаївської сільської ради Перемишлянського району Львівської області.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 76-82, 200, 206, 247, 259, 263-265 ЦПК України, суд -

ухвалив :

позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 , право власності на земельну ділянку в умовних кадастрових гектарах в тому числі сільськогосподарських угідь, площею - 1,64 га, яка розташована на території Дунаївської сільської ради Перемишлянського району Львівської області (сертифікат на право на земельну частку (пай) серії НОМЕР_6), після смерті батька - ОСОБА_2 , який помер - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі протягом 30 днів з дня його проголошення апеляційної скарги.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди , а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду ( п.15 Розділу ХII Перехідні положення ЦПК України ).

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 30 днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , паспорт серія НОМЕР_5 від 11.10.2002 р., місце проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Дунаївська сільська рада, ЄДРПОУ - 36056283, що знаходиться за адресою: с.Дунаїв Перемишлянського району Львівської області.

Суддя О. Я. Гуняк

СудПеремишлянський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення02.11.2020
Оприлюднено16.11.2020
Номер документу92848820
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —449/1066/20

Рішення від 02.11.2020

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Гуняк О. Я.

Ухвала від 02.10.2020

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Гуняк О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні