Ухвала
від 16.11.2020 по справі 522/13915/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/13915/19

Провадження № 1-кп/522/372/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2020 року Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинуваченої ОСОБА_5 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Одесі клопотання захисника ОСОБА_6 в інтересах обвинуваченої ОСОБА_5 про звільнення від кримінальної відповідальності, у зв`язку зі закінченням строків давності в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019000000001609 від 26.07.2019 року, у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженки м. Одеса, громадянки України, з вищою освітою, не працюючої, яка зареєстрована та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 205-1 ч. 2 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До Приморського районного суду м. Одеси надійшло клопотання захисника ОСОБА_6 в інтересах обвинуваченої ОСОБА_5 про звільнення від кримінальної відповідальності, у зв`язку зі закінченням строків давності у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 205-1 ч. 2 КК України.

В судовому засіданні прокурор не заперечував щодо задоволення клопотання.

Обвинувачена підтримала клопотання захисника та просила його задовольнити.

Вислухавши думку всіх учасників, розглянувши клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності в даному кримінальному провадженні, а також матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, а обвинувачена звільненню від кримінальної відповідальності за ст. 205-1 ч. 2 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що у червні 2015 року, в невстановлений досудовим розслідуванням точний час, ОСОБА_5 , перебуваючи у кафе «Варенична» за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, 38, познайомилась з невстановленою досудовим розслідуванням особою, яка представилась як ОСОБА_7 (досудове розслідування щодо фактів незаконної діяльності зазначеної особи здійснюється у межах іншого кримінального провадження). Протягом червня 2015 року вказана невстановлена досудовим розслідуванням особа та ОСОБА_5 неодноразово зустрічались та обговорювали можливості для заробітку.

Під час однієї з таких зустрічей, у точно не встановленому досудовим розслідуванням місці, у точно не встановлений досудовим розслідуванням час, невстановлена досудовим розслідуванням особа запропонувала ОСОБА_5 внести в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості, а саме стати засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності - ТОВ «Скайконс» (код ЄДРПОУ 39955844), натомість невстановлена досудовим розслідуванням особа надасть кошти на реєстрацію підприємства, від імені вказаного підприємства буде здійснювати фінансово-господарську діяльність шляхом проведення операцій купівлі-продажу, а отриманий прибуток від такої діяльності буде розподілятись між невстановленою досудовим розслідуванням особою та ОСОБА_5 .

В ході вказаної зустрічі ОСОБА_5 усвідомлюючи, що вона не буде мати можливості здійснювати фактичне керівництво підприємством, здійснювати господарську діяльність, передбачену Статутом підприємства, не мас можливості внести до статутного капіталу власні кошти або майно, немає необхідних навиків та інших умов, а отже буде лише формальним засновником та власником підприємства, натомість реально фінансово-господарську діяльність від імені підприємства буде здійснювати невстановлена досудовим розслідуванням особа, з корисливих мотивів, погодилася на вищевказану пропозицію щодо внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а саме стати засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності - ТОВ «Скайконс» (код ЄДРГІОУ 39955844).

При цьому, невстановлена досудовим розслідуванням особа повідомила ОСОБА_5 , що для реєстрації підприємства необхідно буде надати їй особисті анкетні дані, а саме: копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків та копію паспорту громадянина України, для внесення їх у документи, за допомогою яких буде створено підприємство і що вона не буде здійснювати ніякої фінансово-господарської діяльності та виконувати обов`язки директора, а лише формально рахуватиметься па даній посаді.

Після чого, ОСОБА_5 , приблизно через декілька тижнів після отриманої пропозиції, точних часу та дати досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи у місті Одеса, реалізовуючи свій злочинний намір на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, надала невстановленій досудовим розслідуванням особі, копію паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 , виданого 11.08.2011 Київським РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області, копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків НОМЕР_2 , яка на їх підставі виготовила документи, що відповідно до закону необхідні для реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності, тобто подаються для державної реєстрації юридичної особи, а саме: протокол установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Скайконс» № 1 від 13.08.2015; статут ТОВ «Скайконс», затверджений протоколом установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Скайконс» № 1 від 13.08.2015; реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи ТОВ «Скайконс», у яких зазначені обов`язкові для проведення реєстрації підприємства пункти щодо наявності засновника та директора, а саме вказано, що засновником та директором ТОВ «Скайконс» є ОСОБА_5 .

Надалі, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний намір на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, у серпні 2015 року, на території міста Одеса, точної дати та місця не встановлено, у денний період часу, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, підписала документи ТОВ «Скайконс», а саме: протокол установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Скайконс» № 1 від 13.08.2015; статут ТОВ «Скайконс», затверджений протоколом установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Скайконс» № 1 від 13.08.2015; реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи ТОВ «Скайконс», у яких ОСОБА_5 була зазначена як засновник та директор ТОВ «Скайконс».

Таким чином, ОСОБА_5 взяла на себе обов`язки передбачені ч. 6 ст. 128 Господарського кодексу України, в частині ведення фінансово-господарської діяльності, організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, усвідомлюючи покладену на неї відповідальність та передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, при цьому також усвідомлювала, що не прийматиме реальної участі у подальшому веденні фінансово-господарської діяльності ТОВ «Скайконс».

У подальшому, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати злочинний умисел направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, слідуючи злочинним домовленостям із невстановленою досудовим розслідуванням особою, нотаріально посвідчила у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу ОСОБА_8 статут ТОВ «Скайконс» (нотаріальна дія зареєстрована в реєстрі за № 12044 від 14.08.2015), а також довіреність, відповідно до якої уповноважила ОСОБА_9 та ОСОБА_10 (досудове розслідування щодо можливих фактів незаконної діяльності зазначених осіб здійснюється у межах іншого кримінального провадження) бути її представниками в усіх установах, підприємствах, організаціях, у тому числі в органах влади та управліннях з питань реєстрації (перереєстрації) та постановки на облік ТОВ «Скайконс» (нотаріальна дія зареєстрована в реєстрі за № 12043 від 14.08.2015).

18.08.2015 ОСОБА_10 , діючи на підставі зазначеної довіреності ОСОБА_5 , з метою державної реєстрації ТОВ «Скайконс» подав державному реєстратору реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області ОСОБА_11 докумети, які містили завідомо неправдиві відомості, а саме: реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи, в якій зазначено місцезнаходження юридичної особи за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Горенка, вулиця Радгоспна, 9, офіс 4 та вказано розмір статутного капіталу підприємства у сумі 500 000 гривень; два примірники протоколу № 1 Загальних Зборів Учасників (засновників) ТОВ «Скайконс» від 13.08.2015, в яких зазначено місцезнаходження підприємства за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Горенка, вулиця Радгоспна, 9, офіс 4 та формування статутного капіталу товариства у розмірі 500 000 гривень та два примірники нотаріально посвідченого статуту ТОВ «Скайконс», де зазначено, що метою створення товариства є одержання прибутку шляхом здійснення діяльності у сфері суспільного виробництва, яке знаходиться за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Горенка, вулиця Радгоспна, 9, офіс 4, та має статутний капітал у сумі 500 000 гривень.

На підставі вищезазначених документів, які містили завідомо неправдиві відомості, цього ж дня здійснено державну реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Скайконс», тобто створено юридичну особу за № 1 339 102 0000 011449, якій в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України присвоєно код 39955844.

У подальшому, у невстаиовленому досудовим розслідуванні місці, у невстановлений точно досудовим розслідуванням час, ОСОБА_5 , слідуючи попереднім злочинним домовленостям, передала вищеперераховані статутні документи невстановленій досудовим розслідуванням особі.

В свою чергу, створення ОСОБА_5 суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ «Скайконс» в органах державної влади, надало можливість невстановленій досудовим розслідуванням особі, здійснювати неконтрольовані державою господарські і фінансові операції та прикривати незаконну діяльність інших суб`єктів підприємницької діяльності.

Зокрема, у період часу з 01.01.2016 по 30.09.2017, за невстановлених слідством обставин та невстановленою слідством особою, від імені службових осіб ТОВ «Скайконс» здійснювалася господарсько-фінансова діяльність, пов`язана із незаконним експортом сільськогосподарської продукції невстановленого походження без нарахування та сплати передбачених законом податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Такі дії ОСОБА_5 , а саме внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей та створення суб`єкта підприємницької діяльності, дали змогу невстановленій досудовим розслідуванням особі в подальшому використовувати ТОВ «Скайконс» (ЄДРПОУ 39955844) для прикриття незаконної діяльності, пов`язаної із ухиленням від оподаткування та призвело до фактичного ненадходження до бюджетів коштів у сумі 80 524 451,65 гри.

Крім того, протягом червня 2015 року, у точно не встановленому досудовим розслідуванням місці, у точно не встановлений досудовим розслідуванням час, невстановлена досудовим розслідуванням особа, яка представилась як ОСОБА_7 (досудове розслідування щодо фактів незаконної діяльності зазначеної особи здійснюється у межах іншого кримінального провадження) запропонувала ОСОБА_5 повторно внести в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості, а саме стати засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності - ТОВ «Астера-Лайт» (код ЄДРПОУ 39955205), натомість невстановлена досудовим розслідуванням особа надасть кошти па реєстрацію підприємства, від імені вказаного підприємства буде здійснювати фінансово-господарську діяльність шляхом проведення операцій купівлі-продажу, а отриманий прибуток від такої діяльності буде розподілятись між невстановленою досудовим розслідуванням особою та ОСОБА_5 .

В ході вказаної зустрічі ОСОБА_5 усвідомлюючи, що вона не буде мати можливості здійснювати фактичне керівництво підприємством, здійснювати господарську діяльність, передбачену Статутом підприємства, не має можливості внести до статутного капіталу власні кошти або майно, немає необхідних навиків та інших умов, а отже буде лише формальним засновником та власником підприємства, натомість реально фінансово-господарську діяльність від імені підприємства буде здійснювати невстановлена досудовим розслідуванням особа, з корисливих мотивів, погодилася на вищевказану пропозицію щодо внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, а саме стати засновником та директором суб`єкта підприємницької діяльності - ТОВ «Астера-Лайт» (код ЄДРПОУ 39955205).

При цьому, невстановлена досудовим розслідуванням особа повідомила ОСОБА_5 , що для реєстрації підприємства необхідно буде надати їй особисті анкетні дані, а саме: копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків та копію паспорту громадянина України, для внесення їх у документи, за допомогою яких буде створено підприємство і що вона не буде здійснювати ніякої фінансово-господарської діяльності та виконувати обов`язки директора, а лише формально рахуватиметься на даній посаді.

Після чого, ОСОБА_5 приблизно через декілька тижнів після отриманої пропозиції, точних часу та дати не встановлено, перебуваючи у місті Одеса, реалізовуючи свій злочинний намір на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, з корисливих мотивів, повторно, за попередньою змовою групою осіб, надала невстановленій досудовим розслідуванням особі копію паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 , виданого Київським РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області від 11.08.2011, копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків НОМЕР_2 , яка на їх підставі виготовила документи, які відповідно до закону необхідні для реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності, тобто подаються для державної реєстрації юридичної особи, а саме: протокол установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Астера-Лайт» № 1 від 14.08.2015; статут ТОВ «Астера-Лайт», затверджений протоколом установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Астсра-Лайт» № 1 від 14.08.2015; реєстраційна картка на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи ТОВ «Астера-Лайт», у яких зазначені обов`язкові для проведення реєстрації підприємства пункти щодо наявності засновника та директора, а саме вказано, що засновником та директором ТОВ «Астера-Лайт» є ОСОБА_5 .

Надалі, ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій злочинний намір на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, з корисливих мотивів, повторно, за попередньою змовою групою осіб, у серпні 2015 року, точної дати не встановлено, на території міста Одеса, точного місця не встановлено, у денний період часу підписала документи ТОВ «Астера-Лайт», а саме: протокол установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Астера-Лайт» № 1 від 14.08.2015; статут ТОВ «Астера-Лайт», затверджений протоколом установчих зборів Учасників (засновників) ТОВ «Астера-Лайт» № 1 від 14.08.2015; реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи ТОВ «Астера-Лайт», де ОСОБА_5 була зазначена як засновник та директор ТОВ «Астера-Лайт».

Таким чином, ОСОБА_5 взяла на себе обов`язки передбачені ч. 6 ст. 128 Господарського кодексу України, в частині ведення фінансово-господарської діяльності, організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, усвідомлюючи покладену на неї відповідальність та передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, при цьому також усвідомлювала, що не прийматиме реальної участі у подальшому веденні фінансово-господарської діяльності ТОВ «Астера-Лайт».

У подальшому ОСОБА_5 , продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, з корисливих мотивів, повторно, за попередньою змовою групою осіб, нотаріально посвідчила у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу ОСОБА_8 статут ТОВ «Астера-Лайт» (нотаріальна дія зареєстрована в реєстрі за № 12045 від 14.08.2015), а також довіреність, відповідно до якої уповноважила ОСОБА_9 та ОСОБА_10 (досудове розслідування щодо фактів незаконної діяльності зазначених осіб здійснюється у межах іншого кримінального провадження) бути її представниками в усіх установах, підприємствах, організаціях, у тому числі в органах влади та управліннях з питань реєстрації (перереєстрації) та постановки на облік ТОВ «Астера-Лайт» (нотаріальна дія зареєстрована в реєстрі за № 12042 від 14.08.2015).

18.08.2015 ОСОБА_10 , діючи па підставі зазначеної довіреності ОСОБА_5 , з метою державної реєстрації ТОВ «Астера-Лайт» подав державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печорського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві ОСОБА_12 документи, які містили завідомо неправдиві відомості, а саме: реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи, в якій зазначено місцезнаходження юридичної особи за адресою: м. Київ, вулиця Аніщенко, ЗВ, офіс 27 та розмір статутного капіталу підприємства у сумі 500000 гривень; два примірники протоколу № 1 Загальних Зборів Учасників (засновників) ТОВ «Астера-Лайт» від 13.08.2015, в яких зазначено місцезнаходження підприємства за адресою: м. Київ, вулиця Аніщенко, 3В, офіс 27 та формування статутного капіталу товариства у розмірі 500000 гривень та два примірники нотаріально посвідченого Статуту ТОВ «Астера-Лайт», де зазначено, що метою створення товариства є одержання прибутку шляхом здійснення діяльності у сфері суспільного виробництва, що знаходиться товариство за адресою: м. Київ, вулиця Аніщенко, ЗВ, офіс 27, та те, що створено статутний капітал товариства у сумі 500 000 гривень.

На підставі вищезазначених документів, які містили завідомо неправдиві відомості, цього ж дня здійснено державну реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Астера-Лайт», тобто створено юридичну особу за № 1 070 102 0000 059093, якій присвоєно код в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України 39955205.

У подальшому, у невстановленому досудовим розслідуванні місці, у невстановлений точно досудовим розслідуванням час, ОСОБА_5 , слідуючи попереднім злочинним домовленостям, передала вищеперераховані статутні документи невстановленій досудовим розслідуванням особі.

Створення ОСОБА_5 суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ «Астера-Лайт» в органах державної влади, надало можливість невстановленій досудовим розслідуванням особі, здійснювати неконтрольовані державою господарські і фінансові операції та прикривати незаконну діяльність інших суб`єктів підприємницької діяльності.

Зокрема, у період часу з 01.01.2016 по 31.03.2017, за невстановлених слідством обставин та невстановленою досудовим розслідуванням особою, від імені службових осіб ТОВ «Астера-Лайт» здійснювалася господарсько-фінансова діяльність, пов`язана із незаконним експортом сільськогосподарської продукції невстановленого походження без нарахування та сплати передбачених законом податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Такі дії ОСОБА_5 , а саме внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей та створення суб`єкта підприємницької діяльності, дали змогу невстановленій досудовим розслідуванням особі в подальшому використовувати ТОВ «Астера-Лайт» (код ЄДРПОУ 39955205) для прикриття незаконної діяльності, пов`язаної із ухиленням від оподаткування та призвело до фактичного ненадходження до бюджетів коштів у сумі 81 849 890, 66 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 285 КПК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених Законом України про кримінальну відповідальність.

Крім того, ст. 44 КК України передбачено, що особа, яка вчинила злочин, звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом.

Положенням ст. 49 КК України визначено: строки давності з огляду на тяжкість вчиненого злочину, після закінчення яких особа звільняється від кримінальної відповідальності; підстави такого звільнення від кримінальної відповідальністі; обчислення перебігу строків давності, його відновлення, зупинення та переривання. Строк давності - це передбачений ст. 49 КК України певний проміжок часу з дня вчинення злочину і до дня набрання вироком законної сили, закінчення якого є підставою звільнення особи, яка вчинила злочин, від кримінальної відповідальності.

У відповідності до ст. 49 КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки:

-два роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі;

-три роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі;

-п`ять років - у разі вчинення злочину середньої тяжкості;

-десять років - у разі вчинення тяжкого злочину;

-п`ятнадцять років - у разі вчинення особливо тяжкого злочину.

Матеріально - правовоими підставами звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності є: закінчення встановлених ч. 1 ст. 49 та ст. 106 КК України строків; відсутність обставин, що порушують їх перебіг (частина 2 ст. 49 КК України); не вчинення протягом цих строків нового злочину певного ступеня тяжкості.

Таким чином, строк давності спливає і під час досудового розслідування, і під час судового провадження, і після проголошення обвинувального вироку суду. Будь-які процесуальні дії протягом цих строків не припиняють їх перебіг. Якщо строк давності сплив до дня набрання законної сили обвинувальним вироком суду, то особа підлягає звільненню від кримінальної відповідальності незалежно від того, на якій стадії перебуває кримінальне провадження щодо цієї особи.

Злочин, передбачений ч. 2 ст. 205-1 КК України, згідно ст. 12 КК України відноситься до злочинів невеликої тяжкості, за вчинення якого передбачене максимальне покарання у виді обмеження волі.

Згідно обвинувального акту, ОСОБА_5 інкриміновано вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору яке відбулося у серпні 2015 року.

Початок перебігу строку давності є день, коли злочин був вчинений, тобто, згідно обвинувального акту у серпні 2015 року.

З огляду на наведене, з часу вчинення злочину минуло більше 5 років, тобто у даному кримінальному провадженні, закінчився строк давності притягнення до кримінальної відповідальності, передбачений п. 2 ч. 1 ст. 49, ч. 2 ст. 106 КК Україки.

Згідно з ч. 2 ст. 49 КК України, перебіг строків давності зупиняється, якщо особа, що вчинила злочин, ухилилася від досудового слідства або суду. У цих випадках перебіг давності відновлюється з дня з`явлення особи із зізнанням або її затримання У цьому разі особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з часу вчинення злочину минуло п`ятнадцять років.

Таким чином, відповідно до ст. 49 КК України ОСОБА_5 підлягає звільненню від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Положеннями ч. 1 ст. 286 КПК України визначено, що звільнення від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення здійснюється судом.

Цивільний позов та речові докази в кримінальному провадженні відсутні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 44, 49 КК України, ст.ст. 284, 285, 286, 288, 369, 372 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності за ст. 205-1 ч. 2 КК України звільнити, у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019000000001609 від 26.07.2019 року закрити.

Повернути заставу в розмірі 153680 (сто п`ятдесят три тисячі шістсот вісімдесят) гривень, внесену 16.06.2019 року за підозрювану ОСОБА_5 , на рахунок № НОМЕР_3 ТУ ДСАУ у м. Києві: банк отримувача ПАТ «БАНК ВОСТОК» м. Дніпро; код отримувача 26268059; МФО отримувача 820172, на підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва від 12.06.2019 року по справі № 757/28601/19к застодавцю ОСОБА_13 (ЄДРПОУ отримувача НОМЕР_4 , р/р НОМЕР_5 , Банк отримувача: ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» МФО 300335).

Ухвала суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду через Приморський районний суд м. Одеси протягом семи днів.

Суддя: ОСОБА_1

16.11.2020

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92871474
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від кримінальної відповідальності, у зв`язку зі закінченням строків давності в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019000000001609 від 26.07.2019 року, у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженки м. Одеса, громадянки України, з вищою освітою, не працюючої, яка зареєстрована та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 205-1 ч. 2 КК України

Судовий реєстр по справі —522/13915/19

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 16.11.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 21.09.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні