Ухвала
від 11.11.2020 по справі 760/24366/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 2-з/760/423/20

Справа № 760/24366/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2020 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

Головуючої судді: Усатової І.А.,

при секретарі Омелько Г.Т.

розглянувши у відкритому судовому засідання в залі суду в м. Києві заяву представника заявника Товариства з обмеженою відповідальністю Стікс-Україна - Музичко Руслани Василівни про забезпечення доказів до подання позовної заяви,-

ВСТАНОВИВ:

09 листопада 2020 року представник ТОВ Стікс-Україна - Музичко Руслана Василівна звернулася до суду з заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви та просить суд:

витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Хостінг Україна" (03067, місто Київ, вулиця Машинобудівна, будинок 35-А, ідентифікаційний код 37593550) інформацію про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 на спеціалізованому веб-сервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет та всю наявну інформацію про власника веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 та домену ІНФОРМАЦІЯ_2;

витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервіс Онлайн" (49102, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Данила Галицького, будинок 7, квартира 91, ідентифікаційний код 33383990) інформацію про реєстранта (абонента) доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2, а саме: найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по-батькові - для фізичних осіб); їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (для юридичних осіб), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, вказівку на статус фізичної особи-підприємця (для фізичних осіб-підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; укладених договорів у письмовій формі про надання послуг з реєстрації доменних імен між TOB "СЕРВІС ОНЛАЙН" та реєстрантом (власником) та/або заявником доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В обгрунтування заяви вказано наступне.

ТОВ Стікс-Україна є власником авторських прав на наступні знаки для товарів і послуг:

відповідно до свідоцтва № 179733 - на знак для товарів і послуг "STYX NATURCOSMETIC" у 3 кл. МКТП мило; парфуми; ефірні олії; косметика; засоби для догляду волоссям, що належать до 3 кл.; дезодоранти особисті всі вищезгадані товари, до складу яких входять природні інгредієнти);

відповідно до свідоцтва № 177810 - на знак для товарів і послуг " AROMA DERM " у 3 кл. МКТП (мило; парфуми; ефірні олії; косметика; засоби для догляду волоссям, що належать до 3 кл.; дезодоранти особисті);

відповідно до свідоцтва № 158937 - на знак для товарів і послуг "STYX" у 3 кл. МКТП (мило; парфуми; ефірні олії; косметика; засоби для догляду волоссям, що належать до 3 кл.; дезодоранти особисті), (далі разом - знаки або ТМ).

Як власнику ТМ, ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА" належить право використовувати ці знаки, а також виключне право забороняти іншим особам використовувати без його згоди зареєстрований знак стосовно наведених у свідоцтві товарів.

ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА" стало відомо, що було створено та функціонує сайт ІНФОРМАЦІЯ_1 , з використанням у доменному іменні знаків "STYX" та " STYX NATURCOSMETIC " без дозволу правовласника ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА". Також на платформі цього інтернет-ресурсу використовуються знаки "STYX", "STYX NATURCOSMETIC" та "AROMADERM" шляхом пропонування для продажу товарів під зазначеними знаками.

ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА" не надавало своєї згоди на використання знаків шляхом створення сайту із назвою ІНФОРМАЦІЯ_1 , словесні елементи якого є тотожними зі словесним позначенням на знаки для товарів і послуг " STYX " та " STYX NATURCOSMETIC ", права на використання яких належать ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА", а також шляхом пропонування для продажу товарів під знаками "STYX", "STYX NATURCOSMETIC" та "AROMADERM", зокрема на платформі інтернет-ресурсу http://ІНФОРМАЦІЯ_2/, у зв`язку із чим такі дії порушують права інтелектуальної власності належні ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА".

Заявник вказує, що для захисту своїх порушених прав на об`єкти інтелектуальної власності власником веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 та припинення порушення прав на ТМ ТОВ "СТІКС-УКРАЇНА" має намір звернутися до суду з позовом до власника веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 , до реєстратора та до хостинг-провайдера, однак відповідно до змісту наявної інформації з веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 встановити власника такого веб-сайту не можливо.

Просить суд звернути увагу, що інформація щодо фізичної або юридичної особи- власника (реєстранта) і (або) отримувача послуг хостингу) доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2 у відкритому доступі відсутня, однак такого роду інформація необхідна для визначення належного кола учасників справи (відповідача), тому ТОВ "СТІКС- УКРАЇНА" вимушене звернутися до суду із заявою про забезпечення доказів, просити витребувати відповідну інформацію (дані про реєстранта та/або заявника щодо доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2 та дані про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1) у розпорядників (володільців) такої інформації (реєстратора доменного імені, хостинг- провайдера, реєстратора системи) в порядку забезпечення доказів до подання позовної заяви.

З огляду на викладене просить подану заяву задовольнити.

Сторони в судове засідання не з`явились, оскільки не повідомлялись про час та місце розгляду справи у відповідності до вимог ч. 3 ст. 118 ЦПК України, що не є перешкодою для розгляду даної заяви.

Суд, вивчивши заяву про забезпечення доказів та додані до неї документи, приходить до наступного висновку.

Згідно з ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Положеннями ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно ч. 1 ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим або утрудненим.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 116 ЦПК України заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви. Забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія.

Згідно з ст. 118 ЦПК України за результатами розгляду заяви про забезпечення доказів суд постановляє ухвалу про задоволення чи відмову у задоволенні заяви.

У разі задоволення заяви суд в ухвалі зазначає доказ, а також дії, що необхідно вчинити для його забезпечення.

Відповідно до ч. 4 ст. 116 ЦПК України забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія. Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заява представника заявника Товариства з обмеженою відповідальністю Стікс-Україна - Музичко Руслани Василівни про забезпечення доказів до подання позовної заяви підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 116-119, 259, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Хостінг Україна" (03067, місто Київ, вулиця Машинобудівна, будинок 35-А, ідентифікаційний код 37593550) інформацію про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 на спеціалізованому веб-сервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет та всю наявну інформацію про власника веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 та домену ІНФОРМАЦІЯ_2;

витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Сервіс Онлайн" (49102, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Данила Галицького, будинок 7, квартира 91, ідентифікаційний код 33383990) інформацію про реєстранта (абонента) доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2, а саме: найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по-батькові - для фізичних осіб); їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (для юридичних осіб), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, вказівку на статус фізичної особи-підприємця (для фізичних осіб-підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; укладених договорів у письмовій формі про надання послуг з реєстрації доменних імен між TOB "СЕРВІС ОНЛАЙН" та реєстрантом (власником) та/або заявником доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2.

Запитувані матеріали надати терміново на адресу Солом`янського районного суду м. Києва: 03037, м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Солом`янський районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено18.11.2020
Номер документу92916022
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення доказів до подання позовної заяви

Судовий реєстр по справі —760/24366/20

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні