Ухвала
від 17.11.2020 по справі 520/16057/2020
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 листопада 2020 р.Справа № 520/16057/2020 Суддя Другого апеляційного адміністративного суду Макаренко Я.М. , розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Шевченківської районної у місті Харкові територіальної виборчої комісії Харківської області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 15.11.2020 року по справі № 520/16057/2020

за позовом ОСОБА_1 - кандидата у депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №7 з виборів депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області від Харківської регіональної організації Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"

до Шевченківської районної у місті Харкові територіальної виборчої комісії Харківської області, Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області

про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 15.11.2020 року частково задоволено позов ОСОБА_1 - кандидата у депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №7 з виборів депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області від Харківської регіональної організації Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Шевченківської районної у місті Харкові територіальної виборчої комісії Харківської області, Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області про визнання протиправною та скасування постанови.

На зазначене рішення суду Шевченківською районною у місті Харкові територіальною виборчою комісією Харківської області подано апеляційну скаргу.

16.11.2020 ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду з Харківського окружного адміністративного суду витребувано справу № 520/16057/2020.

17.11.2020 на адресу суду на виконання ухвали Другого апеляційного адміністративного суду від 16.11.2020 надійшла справа № 520/16057/2020.

Перевіривши додержання особою, яка подала апеляційну скаргу, вимог статей 295, 296 КАС України, суд дійшов висновку про залишення поданої апеляційної скарги без руху з огляду на таке.

Вимоги до форми та змісту апеляційної скарги закріплені положеннями ст. 296 КАС України.

Згідно з п.4 ч.2 ст.296 Кодексу адміністративного судочинства Українив в апеляційній скарзі зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб).

З матеріалів справи слідує, що позивачем у справі № 520/16057/2020 є ОСОБА_1 - кандидат у депутати, включений до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №7 з виборів депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області від Харківської регіональної організації Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

Також, в якості відповідача до участі у справі № 520/16057/2020 судом першої інстанції було залучено Харківську міську територіальну виборчу комісію Харківського району Харківської області.

Однак, подана Шевченківською районною у місті Харкові територіальною виборчою комісією Харківської області апеляційна скарга не відповідає вимогам, встановленим п.4 ч.2 ст.296 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки в апеляційній скарзі не зазначено повне найменування (для юридичних осіб), ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), а саме позивача по справі- ОСОБА_1 - кандидата у депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №7 з виборів депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області від Харківської регіональної організації Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" та відповідача по справі - Харківську міську територіальну виборчу комісію Харківського району Харківської області.

Заявником апеляційної скарги в апеляційній скарзі було зазначено в якості позивача Харківську регіональну організацію політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ", яка не приймала участі у справі як позивач.

Вказані недоліки апеляційної скарги можуть бути усунені шляхом направлення до Другого апеляційного адміністративного суду апеляційної скарги із зазначенням повного найменування (для юридичних осіб), ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), а саме: позивача - ОСОБА_1 - кандидата у депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №7 з виборів депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області від Харківської регіональної організації Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" та відповідача - Харківську міську територіальну виборчу комісію Харківського району Харківської області, з її копіями відповідно до кількості учасників справи.

Згідно з ч.2 ст.298 КАС України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Оскільки вказані судом обставини щодо невідповідності апеляційної скарги вимогам статті 296 КАС України створюють перешкоди для відкриття апеляційного провадження, апеляційну скаргу необхідно залишити без руху з наданням особі, яка подала апеляційну скаргу, строку для усунення виявлених недоліків.

Згідно з ч.4 ст. 278 КАС України суд апеляційної інстанції розглядає справу у дводенний строк після закінчення строку на апеляційне оскарження з повідомленням учасників справи.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги встановити до 17 год. 00 хв. 17.11.2020.

Керуючись ст.ст. 169, 296 КАС України, суддя-доповідач, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Шевченківської районної у місті Харкові територіальної виборчої комісії Харківської області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 15.11.2020 року по справі № 520/16057/2020 за позовом ОСОБА_1 - кандидата у депутати, включеного до єдиного виборчого списку та територіального виборчого списку територіального виборчого округу №7 з виборів депутатів Харківської міської ради Харківського району Харківської області від Харківської регіональної організації Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" до Шевченківської районної у місті Харкові територіальної виборчої комісії Харківської області, Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області про визнання протиправною та скасування постанови - залишити без руху .

Надати Шевченківській районній у місті Харкові територіальній виборчій комісії Харківської області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги до 17:00 год. 17.11.2020.

Роз`яснити, що в разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений судом строк, апеляційна скарга буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: (підпис) Я.М. Макаренко

СудДругий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.11.2020
Оприлюднено19.11.2020
Номер документу92928786
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/16057/2020

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Постанова від 18.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Рішення від 15.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні