Ухвала
від 19.11.2020 по справі 349/1519/20
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/1519/20

Провадження № 2/349/560/20

У Х В А Л А

19 листопада 2020 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

в складі головуючого судді Могили Р.Г.

за участі секретаря судового засідання Матасової Н.М,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Підвинянської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області про визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ :

13 листопада 2020 року до початку підготовчого провадження через канцелярію суду представник позивача ОСОБА_1 адвокат Падучак І.І. подала клопотання про заміну неналежного відповідача - Підвинянську сільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області на належного відповідача - Добринівськусільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області.

У зв`язку з тим, що особи, які беруть участь у справі в підготовче засідання не з`явились, відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вивчивши подане клопотання, суд прийшов до висновку про його задоволеня , з огляду на таке.

19 жовтня 2020 року ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Падучак І.І., звернулася в суд із позовом до Підвинянської сільської ради Рогатинського району про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, які знаходяться по АДРЕСА_1 , як спадкоємцем за заповітом після смерті ОСОБА_2 .

Ухвалою судді від 20 жовтня 2020 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито загальне позовне провадження, справу призначено до підготовчого засідання .

Частиною 2 статті 51 ЦПК України встановлено загальне правило, що, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Отже, клопотання представника позивача не суперечить вимогам ч.2 ст.51 ЦПК України, а тому в справі за позовом ОСОБА_1 до Підвинянської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області про визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування необхідно замінити неналежного відповідача - Підвинянську сільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області на належного відповідача - Добринівську сільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області.

За змістом п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку заміни неналежного відповідача.

Керуючись ст.ст.48 - 49 , 51, 197-198 ЦПК України ,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Падучак Іванни Іванівни про заміну неналежного відповідача задовольнити .

Замінити неналежного відповідача - Підвинянську сільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області на належного відповідача - Добринівськусільську раду Рогатинського району Івано-Франківської області.

Заміненому відповідачу направити копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу , що він вправі подати протягом строку, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, письмовий відзив з викладом заперечення проти позову, який має відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Підготовче засідання відкласти на 08 грудня 2020 року на 08 год 45 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.Г. Могила

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.11.2020
Оприлюднено20.11.2020
Номер документу92957039
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —349/1519/20

Рішення від 08.12.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні