Ухвала
від 18.11.2020 по справі 907/226/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"18" листопада 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/226/19

Суддя господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г.,

розглянувши за заявами сторін про вирішення питання розподілу судових витрат після ухвалення рішення по суті позовних вимог матеріали даної справи

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю КТС Інжиніринг , м. Київ (далі - позивач, ТОВ КТС Інжиніринг)

до фізичної особи-підприємця Галагурич Василя Васильовича, м. Ужгород (далі - відповідач, ФОП Галагурич)

про стягнення 581408,75 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Господарським судом Закарпатської області 21.01.20 проголошено рішення у даній справі, яким позов задоволено повністю, питання розподілу судових витрат за клопотанням сторін постановлено вирішити після ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Ухвалою суду від 12.02.2020р. призначено судове засідання з розгляду питання розподілу судових витрат сторін у даній справі на 26 березня 2020 р. на 11:00 год.

Однак, зазначене судове засідання не відбулося у зв`язку із надходженням апеляційної скарги фізичної особи-підприємця Галагурич Василя Васильовича на зазначене рішення суду та надісланням матеріалів справи № 907/226/19 до Західного апеляційного господарського суду на його вимогу для апеляційного провадження.

4.11.20 справа після завершення апеляційного перегляду повернута до господарського суду, відтак належить призначити до розгляду у судовому засіданні заяви сторін про вирішення питання розподілу судових витрат.

18.11.20 на електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача про його участь у судовому засіданні з розгляду питання розподілу судових витрат у даній справі в режимі відеоконференції поза межами суду приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

За змістом ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом; обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Статтею 197 ГПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи. Частиною третьою вказаної статті зазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

02.04.20 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» , яким ст. 197 ГПК України доповнено новою четвертою частиною такого змісту: «Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному або Державною судовою адміністрацією України» .

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.20 за № 169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду. Пунктом 2 розділу ІІ цього Порядку визначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів і програмного забезпечення « EаsyCon» , що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Крім того у розділах ІІ, ІІІ вказаного Порядку встановлено процедуру подання заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, форму та зміст такої заяви, визначено механізм призначення та проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ Порядку для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному вебпорталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку. Представник позивача повідомив суд про наявність у нього зареєстрованого електронного цифрового підпису.

Враховуючи вищевикладене, заяву представника позивача про проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів слід задоволити та провести судове засідання в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді з використанням системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon".

З огляду на наведене та керуючись статтями 42, 126,197, 221, 233-235, 244 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Призначити судове засідання з розгляду питання розподілу судових витрат сторін у даній справі на 27 листопада 2020 р. на 10:00 год. та провести таке у режимі відеоконференції, яку здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/), задоволивши клопотання представника позивача ТОВ КТС Інжиніринг Бабаджаняна Г.А.

Для участі в засіданні суду в режимі відеоконференції за межами приміщення суду представнику позивача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити представнику позивача, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції уповноважений представник зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини четвертої ст.197 ГПК України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи.

Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпокликанням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

Суддя Ушак І.Г.

Дата ухвалення рішення18.11.2020
Оприлюднено23.11.2020
Номер документу92967187
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/226/19

Ухвала від 03.02.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Рішення від 27.11.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Рішення від 27.11.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Судовий наказ від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 15.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 18.11.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Судовий наказ від 05.11.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Судовий наказ від 05.11.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Постанова від 27.10.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Хабіб Марія Іванівна

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Хабіб Марія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні