Ухвала
від 13.11.2020 по справі 260/1803/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання

13 листопада 2020 року м. Ужгород№ 260/1803/19

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Скраль Т.В.

при секретарі Поп Н.В.,

за участю сторін:

позивач: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області - представник Бочко Іван Іванович,

відповідач : Товариство з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм (Ліквідаційна комісія) - представник у судове засідання не з`явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу справу за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області (88018, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Перемоги, 92 Б, код ЄДРПОУ 41320961) до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм (Ліквідаційна комісія) (89600, Закарпатська область, м. Мукачеве, вул. Ужгородська, 165, код ЄДРПОУ 01728956) про стягнення капіталізованих платежів та заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

У відповідності до статті 243 частини 3 КАС України 13 листопада 2020 року проголошено вступну та резолютивну частини ухвали. Ухвалу у повному обсязі складено 18 листопада 2020 року.

11 грудня 2019 року, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм , якою просить стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм (код ЄДРПОУ - 01728956) на користь Мукачівського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області (код ЄДРПОУ ВП- 41416082, p/p НОМЕР_1 , електронне адміністрування, МФО- 899998) капіталізованих платежів в сумі 420 902,71 грн. та 1 370,48 грн. заборгованості зі сплати страхових коштів на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатністю до Фонду.

14 травня 2020 року, позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм (Ліквідаційна комісія) про стягнення заборгованості - задоволено у повному обсязі.

28 жовтня 2020 року, позивачем подано до суду заяву про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

В обґрунтування поданої заяви заявник зазначає, що у звя`зку із запровадженням дистанційної роботи на період карантину, з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 по Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області введено в дію Наказ № 19-к від 20 березня 2020року, яким запроваджено дистанційну роботу на дому працівникам Управління згідно з додатком. В переліку осіб, на яких розповсюджується дія наказу - Кішко Петро Юрійович - головний спеціаліст юридичного відділу та начальник юридичного відділу Бочко Іван Іванович, який займався юридичним супроводом даної справи, брав участь в судових засіданнях. Але через запровадження карантинних обмежень і віддалену роботу з дому (проживає в с. Поляна Свалявського р-ну) не зміг своєчасно звернутися до суду за отриманням виконавчого листа, через що пропущено строк пред`явлення виконавчого документу до виконання. Таким чином, у зв`язку із тим, що відповідальний працівник здійснював дистанційну роботу на дому, і в період набрання законної сили судового рішення не був ознайомлений з ним, то відповідно, позивач був позбавлений можливості вчасно звернутися до суду із заявою про видачу виконавчого листа по даній справі, (а.с. 85-86).

03 листопада 2020 року , ухвалою суду призначено судове засідання для розгляду заяви позивача про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, однак про час і дату судового засідання повідомлений належним чином, що підтверджується звітом про доставку ухвали на електронну адресу відповідача та 12 листопада 2020 року секретарем судового засідання складено телефонограму про те, що відповідач за номером вказаним у позовній заяві не відповідає.

Відповідно до частин 2,3 статті 376 КАС України , заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Представник позивача під час судового засідання просив заяву про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання задовольнити та поновити пропущений строк.

Розглянувши заяву представника позивача, судом встановлено наступне.

14 травня 2020 року позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм (Ліквідаційна комісія) про стягнення заборгованості - задоволено у повному обсязі.

Рішення Закарпатського окружного адміністративного суду набрало законної сили 22 червня 2020 року .

07 жовтня 2020 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області звернулося до суду із заявою про видачу виконавчого листа.

23 жовтня 2020 року представником ОСОБА_1 отримано виконавчий лист по справі № 260/1803/19, про що міститься відповідний запис на заяві Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області від 07 жовтня 2020 року, яка наявна в матеріалах справи, (а. с. 81).

Судом встановлено, що у виконавчому листі зазначено, що судове рішення набрало законної сили 22 червня 2020 року, а строк пред`явлення виконавчого документа до виконання до 22 вересня 2020 року.

Таким чином, матеріалами справи підтверджується, що виконавчий лист по справі № 260/1803/19 видано після закінчення встановленого строку пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Крім того, судом встановлено, що відповідно до наказу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області № 19-к від 20 березня 2020 року Про запровадження дистанційної роботи на період карантину, запроваджено з 20 березня 2020 року, на період дії карантину, дистанційну роботу на дому працівників управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області та його відділень за списком згідно з додатком, (а.с. 88-89).

Відповідно до частин 1,2 статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно із частиною 6 статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» , стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Суд зазначає, що частиною 1, 2 статті 14 КАС України визначено, що судове рішення, яким закінчується розгляд справи в адміністративному суді, ухвалюється іменем України. Судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

У справі "Юрій Миколайович Іванов проти України", Європейський суд з прав людини проголосив, що право на суд, було б ілюзорним, якби національна правова система Високої Договірної Сторони дозволяла, щоб остаточне, обов`язкове для виконання судове рішення залишалося невиконаним на шкоду будь-якої зі сторін. Ефективний доступ до суду включає право на виконання судового рішення без невиправданих затримок.

Отже, судом встановлено, що причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання є поважними та вважає за необхідне поновити строк для пред`явлення виконавчого листа № 260/1803/19/2020, виданого Закарпатським окружним адміністративним судом 09 жовтня 2020 року за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм (Ліквідаційна комісія) про стягнення капіталізованих платежів та заборгованості, до виконання.

На підставі наведеного та керуючись статтями 243, 248, 294, 376 КАС України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовною заявою Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм про стягнення заборгованості - задоволити.

2. Визнати причину пропуску строку пред`явлення виконавчого листа № 260/1803/19/2020 до виконання - поважною.

3. Поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа № 260/1803/19/2020 виданого Закарпатським окружним адміністративним судом 09.10.2020 року в справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Закарпатський завод малих архітектурних форм про стягнення капіталізованих платежів та заборгованості.

Копію ухвали направити всім сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції (з урахуванням особливостей, що встановлені пп. 15.5 п. 15 Розділу VII КАС України).

Суддя Т.В.Скраль

Дата ухвалення рішення13.11.2020
Оприлюднено23.11.2020
Номер документу92981906
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення капіталізованих платежів та заборгованості

Судовий реєстр по справі —260/1803/19

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Рішення від 14.05.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Рішення від 14.05.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Скраль Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні