Ухвала
від 19.11.2020 по справі 320/11520/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи

з одного адміністративного суду до іншого

19 листопада 2020 року м. Київ 320/11520/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Колеснікова І.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо передачі з одного адміністративного суду до іншого адміністративної справи

за позовом Головного управління ДПС у Київській області

до товариства з обмеженою відповідальністю Дітрейд груп

про стягнення податкового боргу

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДПС у Київській області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Дітрейд груп про стягнення з рахунків товариства з обмеженою відповідальністю Дітрейд груп (код ЄДРПОУ 38159136) у банках, що обслуговують боржника, 92008,65 грн. в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг).

Пунктом 4 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, зокрема, чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Відповідно до частини другої статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю Дітрейд груп (код ЄДРПОУ 38159136) є: 65012, Одеська область, м. Одеса, вул. Новощепний рай, будинок 15/17.

Отже, за висновком суду, дана адміністративна справа повинна вирішуватись адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до Указу Президента України Про утворення місцевих адміністративних судів, затвердження їх мережі від 16.11.2004 №1417/2004, повноваження Київського окружного адміністративного суду поширюються на територію Київської області. Водночас, на Одеську область поширюються повноваження Одеського окружного адміністративного суду.

Пунктом 2 частини першої статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що позивачем помилково подано адміністративний позов до Київського окружного адміністративного суду, повноваження якого не поширюються на територію зареєстрованого місцезнаходження відповідача, суд вважає за необхідне передати адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у Київській області до товариства з обмеженою відповідальністю Дітрейд груп про стягнення податкового боргу до адміністративного суду за місцезнаходженням відповідача згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме до Одеського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 25, 29, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Передати адміністративну справу №320/11520/20 за позовом Головного управління ДПС у Київській області до товариства з обмеженою відповідальністю Дітрейд груп про стягнення податкового боргу на розгляд до Одеського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Згідно пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, провадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення19.11.2020
Оприлюднено23.11.2020

Судовий реєстр по справі —320/11520/20

Рішення від 25.05.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

Ухвала від 01.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

Ухвала від 09.03.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г.П.

Ухвала від 19.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні