Ухвала
від 18.11.2020 по справі 359/9166/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/9166/20

Провадження № 1-кс/359/2245/2020

У Х В А Л А

І МЕ НЕ МУ КР АЇ НИ

18 листопада 2020 року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м.Бориспіль з технічною фіксацією клопотання старшого слідчогослідчого відділуБориспільського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вКиївській областістаршого лейтенантаполіції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , за згодою прокурора Бориспільської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, в якому зазначив, що слідчим відділом Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020110100001806 від 08.10.2020 за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України, розпочатому за матеріалами ГУ БКОЗ СБ України.

До слідчого відділу Бориспільського ВП ГУНП в Київській області надійшла інформація від 4 управління ГУ БКОЗ СБ України про те, що отримано інформацію щодо незаконного виробництва та переміщення через митний кордон України контрафактних тютюнових виробів.

Так, отримані дані вказують на те, що невстановлені особи організували незаконне виробництво та вивезення з митної території України контрафактних тютюнових виробів до країн ЄС через міжнародний аеропорт «Бориспіль». Окрім того, з метою незаконного переміщення зазначених підакцизних товарів через митний кордон України вказані особи виготовляють та використовують підроблені марки акцизного податку.

В ході проведених заходів працівниками СБ України встановлено, що через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, в зоні діяльності Київської митниць Державної митної служби України здійснюється переміщення товарів підакцизної групи (код згідно з УКТЗЕД 2402209020, сигарети, тютюнові вироби, алкогольні напої) іноземного походження.

На митну територію України вказаний товар переміщується через міжнародний аеропорт «Бориспіль», невстановленою групою осіб.

На разі, є підтверджена інформація що на території складських приміщень за адресою: Київська область Бориспільський район, с. Гора, вул. Бориспіль-7, знаходиться вантаж, близько 1000 ящиків контрафактних тютюнових виробів, із підробленими марками акцизного податку, який доставлено з Грузії.

Крім того працівниками СБУ встановлено підприємства, які проводять діяльність пов`язану із відповідальним зберіганням вилученого та/або арештованого майна, а також здійснюють діяльність із утилізації та знищення, вилученої з обігу неякісної та небезпечної продукції в тому числі підакцизної продукції, шляхом спалювання на базі високотемпературного комплексу, на підставі дозвільних документів, які видані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та відповідають вимогам Законів України, що регламентують зазначену діяльність, зокрема: ТОВ «Професосервіс» (код ЄДРПОУ 41079145), ТОВ «ВІКОС ЮГ» (код ЄДРПОУ 38442699), ПП «РАФ» (код ЄДРПОУ 324437014074).

Даних, що можуть перешкоджати виконанню зазначеними підприємствам умов здійснення утилізації та знищення, вилученої з обігу небезпечної та неякісної продукції в тому числі підакцизної не отримано.

Відповідно до реєстру речових прав на нерухоме майно, земельна ділянка на якій знаходяться складські приміщення (3220883200:02:004:0142) належить на праві власності Київській обласній державній адміністрації.

Відповідно до відомостей, наявних у СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області, вказані складські приміщення фактично використовуються ДП МА «Бориспіль», що підтверджується протоколом огляду на вказаній території за участі старшого «прийомоздавальника» вантажу ДП МА «Бориспіль».

Також, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті проведення обшуку можуть бути отримані докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами сприятимуть всебічному та повному дослідженню всіх обставин кримінального провадження, досягненню його мети.

В судовому засіданні старший слідчий Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інші матеріали, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Слідчим відділом Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження № 12020110100001806 від 08.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199 КК України.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий доведуть наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Встановлено, що у матеріалах, наданих до суду, наявні достатні докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовується клопотання про проведення обшуку. Речі, які можуть бути виявлені та вилучені при проведенні обшуку на всій території складських приміщень за адресою: Київська область Бориспільський район, с. Гора, вул. Бориспіль-7, які знаходяться на земельній ділянці (3220883200:02:004:0142), можуть мати значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

З огляду на вище вказане, слідчий суддя вважає за можливе надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною вище адресою.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , на проведення обшуку на всій території складських приміщень за адресою: Київська область Бориспільський район, с. Гора, вул. Бориспіль-7, які знаходяться на земельній ділянці (3220883200:02:004:0142), яка належить на праві власності Київській обласній державній адміністрації та фактично перебуває у користуванні ДП МА «Бориспіль» з метою відшукання і вилучення підакцизних товарів тютюнових виробів з підробленими марками акцизного товару та без марок акцизного товару та передачі на відповідальне зберігання підібраним підприємствам:

- ТОВ «Професосервіс» (код ЄДРПОУ 41079145, юридична адреса: 65025, м.Одеса,21 км. Старокиївської дороги каб. 422, директор ОСОБА_8 ) розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 відкритий ТОВ «ВІКОС ЮГ» (код ЄДРПОУ 38442699, юридична адреса: 57500, в АБ «Південний»;

- ТОВ «ВІКОС ЮГ» (код ЄДРПОУ 38442699, юридична адреса: 57500, Миколаївська область, м. Очаків, вул. Луначарського, буд.23, кв.2, директор Гулієв розрахунковий рахунок НОМЕР_2 є платником податку на прибуток на загальних підставах, не є платником ПДВ;

- ПП «РАФ» (код ЄДРПОУ 324437014074, юридична адреса: 65023, м. Одеса, вул. Садова За, директор ОСОБА_9 ) розрахунковий рахунок НОМЕР_3 відкритий в ПАТ КБ «Приват Банк», МФО 328209 є платником податку на прибуток на загальних підставах, не є платником ПДВ.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали і надає право проникнення до об`єкту нерухомого майна лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складений 19.11.2020 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93010140
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —359/9166/20

Ухвала від 18.11.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 18.11.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні