Ухвала
від 19.11.2020 по справі 539/3547/20
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

19.11.2020 Справа № 539/3547/20

УКРАЇНА

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Унікальний №539/3547/20

Провадження №2-з/756/323/20

УХВАЛА

19 листопада 2020 року м. Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва Диба О.В.,

розглянувши матеріали заяви представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АлексКредит про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Оболонського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АлексКредит про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Представник позивача адвокат Калінін С.К. звернувся до суду із заявою про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення за виконавчим написом №5976 від 04.04.2020, вчиненим приватним нотаріусом Броварського районного округу Київської області Колейчиком В.В.

Свої вимоги обґрунтовував тим, що приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Дорошкевич В.Л. в рамках виконавчого провадження ВП №61762621 здійснюється стягнення на підставі вказаного виконавчого нотаріуса, що оскаржується у судовому порядку. Таким чином, вважає, що невжиття заходів забезпечення позову може ускладнити чи унеможливити виконання можливого рішення суду.

В порядку, визначеному ч. 1 ст. 153 ЦПК України, суд вважає за можливе розглядати заяву про забезпечення позову без повідомлення учасників справи.

Повно та всебічно дослідивши наявні в матеріалах заяви докази у їх сукупності, суд вважає встановленими наступні обставини.

Згідно ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Частиною 1 ст. 151 ЦПК України визначено, що у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Відповідно до абз. 1 ч. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 №9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову суд (суддя), розглядаючи заяву про забезпечення позову, має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Так, у заяві про забезпечення позову представник позивача просить зупинити стягнення за виконавчим написом №5976 від 04.04.2020, вчиненим приватним нотаріусом Броварського районного округу Київської області Колейчиком В.В, що здійснюється в межах виконавчого провадження ВП №61762621 приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Дорошкевич В.Л.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 150 ЦПК України передбачено можливість забезпечення позову зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку.

Відповідно до ст. 18-1 Закону України Про виконавче провадження серед виконавчих документів, які можуть бути оскаржені в судовому порядку є: виконавчі написи нотаріусів; посвідчення комісій по трудових спорах; постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом; рішення органів державної влади, прийняті з питань володіння і користування культовими будівлями та майном; рішення Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень у передбачених законом випадках; постанови державного виконавця про стягнення виконавчого збору, витрат на проведення виконавчих дій та накладення штрафу; рішення інших органів державної влади у випадках, якщо за законом їх виконання покладено на Державну виконавчу службу.

Із матеріалів справи убачається, що ОСОБА_1 у позовній заяві просить визнати виконавчий напис приватного нотаріуса Броварського районного округу Київської області Колейчика В.В. таким, що не підлягає виконанню з підстав того, що при вчиненні напису нотаріус не дотримався вимог чинного законодавства.

Крім того, на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Дорошкевич В.Л. перебуває виконавче провадження ВП №61762621 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ АлексКредит заборгованості у розмірі 14 770,00 грн у відповідності до виконавчого напису №5976 від 04.04.2020.

Враховуючи викладене, а також зважаючи підтверджену доказами наявність фактичних обставин, з якими пов`язується застосування забезпечення позову, суд вважає, що заява представника ОСОБА_1 про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення за виконавчим написом №5976 від 04.04.2020, вчиненим приватним нотаріусом Броварського районного округу Київської області Колейчиком В.В., що здійснюється в межах виконавчого провадження ВП №61762621 приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Дорошкевич В.Л. підлягає задоволенню, оскільки існує реальна можливість того, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити та/або зробити неможливим виконання можливого рішення суду, а між сторонами дійсно існує спір відносно права.

На підставі викладеного, керуючись ст. 149, 150-151, 153, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АлексКредит про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню - задовольнити;

В рамках вжиття заходів забезпечення зупинити стягнення на підставі виконавчого напису №5976 від 04.04.2020, вчиненого приватним нотаріусом Броварського районного округу Київської області Колейчиком Володимиром Вікторовичем, що здійснюється приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною в межах виконавчого провадження ВП №61762621 з примусового стягнення з ОСОБА_1 заборгованості на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Алекс Кредит ;

Ухвала підлягає негайному виконанню;

Копію ухвали направити учасникам процесу для відома, а приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірі Леонідівні (02002, м. Київ, вул. Раїси Окіпної, 4-А, оф. 71-А) для відома та виконання ;

Позивач (стягувач): ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований: АДРЕСА_1 , проживає: АДРЕСА_2 );

Відповідач (боржник): Товариство з обмеженою відповідальністю АлексКредит (49041, м. Дніпро, вул. Стартова, 9-А, 2 поверх, код ЄДРПОУ 41346335);

Ухвала суду набирає законної сили після її підписання суддею;

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через шляхом подання апеляційної скарги через суд першої інстанції протягом 15 днів з дня її вручення.

Суддя: О.В. Диба

Дата ухвалення рішення19.11.2020
Оприлюднено24.11.2020

Судовий реєстр по справі —539/3547/20

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Алтухова О. С.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Алтухова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні