Рішення
від 23.11.2020 по справі 329/800/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№329/800/20

Справа № 329/800/20

Провадження 2-о/329/27/2020

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 листопада 2020 року смт Чернігівка Запорізької області

Чернігівський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Покопцевої Д.О.,

присяжних - Берези О.В., Гавришко Г.М.,

при секретарі - Синяк Л.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою виконавчого комітету Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа Управління соціального захисту населення Чернігівської районної державної адміністрації Запорізької області, -

В С Т А Н О В И В:

29.09.2020 року виконавчий комітет Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області звернувся до суду з заявою про визнання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною.

У судове засідання представником заявника надано заяву про розгляд справи без її участі, заявлені вимоги підтримала.

Представник заінтересованої особи - Управління соціального захисту населення Чернігівської районної державної адміністрації Запорізької області- в судове засідання не з`явився, подав клопотання про розгляд справи без його участі, проти визнання ОСОБА_1 недієздатною не заперечував.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, оскільки в судовому засіданні встановлено, що у ОСОБА_1 , 2001 року народження, виявляє ознаки психічного розладу у вигляді важкої розумової відсталості (в ступені вираженої імбецильності згідно МХК-ІХ) внаслідок хвороби Дауна, тому вона не може розуміти значення своїх дій і керувати ними, та це підтверджено висновком судово-психіатричної експертизи № 448 від 27.10.2020 року (а.с.34-38).

Відповідно до вимог положень ч. ч. 5, 6 ст. 300 ЦПК України рішення суду після набрання ним законної сили надсилається судом органу опіки та піклування, органам ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання фізичної особи. Строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначається судом, але не може перевищувати двох років.

Враховуючи викладене, ОСОБА_1 , 2001 року народження, повинна бути визнана недієздатною, з визначенням строку дії рішення до 23.11.2022 року.

Керуючись ст.ст. 295, 298, 299, 300, 352, 354 ЦПК України, ст. 39 ЦК України, суд

В И Р І Ш И В :

Заяву виконавчого комітету Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа Управління соціального захисту населення Чернігівської районної державної адміністрації Запорізької області- задовольнити.

Визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженку м. Бердянська Запорізької області, РНОКПП НОМЕР_1 - недієздатною.

Встановити строк дії цього рішення до 23 листопада 2022 року.

Роз`яснити заявнику положення ст. 300 ЦПК України, відповідно до якого, скасування рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, яка була визнана недієздатною, в разі її видужання або значного поліпшення її психічного стану здійснюється за рішенням суду на підставі відповідного висновку судово-психіатричної експертизи за заявою опікуна, членів сім`ї, органу опіки та піклування або самої особи, визнаної недієздатною.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною повинно містити обставини, що свідчать про продовження хронічного, стійкого психічного розладу, внаслідок чого особа продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, підтверджені відповідним висновком судово-психіатричної експертизи.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі протягом тридцяти денного строку після його проголошення апеляційної скарги.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: Д.О.Покопцева

Присяжні: О.В.Береза

Г.М.Гавришко

СудЧернігівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено24.11.2020
Номер документу93019814
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —329/800/20

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Покопцева Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні