Ухвала
від 23.11.2020 по справі 596/1368/18
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"23" листопада 2020 р. Справа № 596/1368/18

Провадження № 2/596/5/2020

Гусятинський районний суд Тернопільської області в складі: головуючої судді Митражик Е.М., за участю секретаря судового засідання Кузик М.Я., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Мрія Фармінг Тернопіль до Товариства з обмеженою відповідальністю САМОЛУСКІВЕЦЬКЕ , ОСОБА_2 про визнання недійсними договорів оренди землі та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Мрія Фармінг Тернопіль , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю САМОЛУСКІВЕЦЬКЕ про визнання недійсними договорів оренди землі,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває справа за позовом ТОВ Мрія Фармінг Тернопіль (ТОВ ФГ НВО Мрія ) до ТОВ Самолусківецьке , ОСОБА_2 про визнання недійсними договорів оренди землі та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ТОВ ФГ НВО "МРІЯ , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю Самолусківецьке про визнання недійсними договорів оренди землі.

13.11.2020 року поштовою кореспонденцією до суду надійшло клопотання представника позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 4 цієї статті Кодексу передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Отже цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи, що заява представника позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів подана у відповідності до норм чинного законодавства, в тому числі, до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарських процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23.04.2020 року Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарських процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ; наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів; продовження дії карантину; необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, вважаю за необхідне заяву представника позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 - задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212, 259-261 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Провести судове засідання у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Мрія Фармінг Тернопіль до Товариства з обмеженою відповідальністю САМОЛУСКІВЕЦЬКЕ , ОСОБА_2 про визнання недійсними договорів оренди землі та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Мрія Фармінг Тернопіль , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю САМОЛУСКІВЕЦЬКЕ про визнання недійсними договорів оренди землі, яке призначене на 11 год. 30 хв. 30 листопада 2020 року за участю представника позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити представника позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 , що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи відеоконференцзв`язку EasyCon.

Роз`яснити представнику позивача за первісним позовом-відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя : Е.М. Митражик

Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено24.11.2020
Номер документу93021282
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —596/1368/18

Рішення від 30.11.2020

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Рішення від 30.11.2020

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 26.08.2020

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Митражик Е. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні