Ухвала
від 10.11.2020 по справі 761/47389/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/47389/19

Провадження № 2/761/3402/2020

У Х В А Л А

10 листопада 2020 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

секретаря судового засідання - Мехеди А.В.,

за участі:

представника позивача - ОСОБА_3,

представника відповідача 1 - Рак О.В.,

представника відповідача 3 - Кудєнцової О.Г. ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Києві в приміщенні суду клопотання представника відповідача Міністерства юстиції України - Кудєнцової О.Г. про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору, у справі за позовом ОСОБА_2 до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Держави України в особі Державної казначейської служби України, Держави України в особі Державної казначейської служби України про стягнення майнової шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

10 листопада 2020 року у судовому засіданні представником відповідача 3 - Міністерства юстиції України - Кудєнцово. О.Г. було заявлено клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору, у якому просила суд залучити у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодопредмета спору - Товариство з обмеженою відповідальністю Мрія Сервіс (код ЄДРПОУ 38554271, вул. Бережанська, 48, с. Старе Місто, Підгаєцький район, Тернопільська область) та Товариство з обмеженою відповідальністю Мрія-Лізинг (код ЄДРПОУ 35855770, с. Васильківці, Гусятинський район, Тернопільська область). Представник позивачів у судовому засіданні щодо задоволення даного клопотання поклався на розсуд суду.

Представник позивача щодо задоволення даного клопотання заперечував.

Представник відповідача 1 - Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів - Рак О.В. щодо задоволення даного клопотання поклався на розсуд суду..

Суд, заслухавши пояснення представників, вивчивши матеріали поданого клопотання, вважає, що воно є таким, що підлягає задоволенню.

За положеннями ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що цивільні права та обов`язки, пов`язані із збереженням належного позивачеві рухомого майна, виникли саме у ТОВ Мрія-Лізинг та ТОВ Мрія Сервіс на підставі укладеного акту прийому-передачі від 12.09.2017 року та Договору управління майном від 19.11.2018, то дані юридичні особи являються безпосередніми учасниками спірних правовідносин, суд, заважаючи на предмет даного позову, вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору, ТОВ Мрія-Лізинг та ТОВ Мрія Сервіс .

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача Міністерства юстиції України - Кудєнцової О.Г. про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору, у справі за позовом ОСОБА_2 до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Держави України в особі Державної казначейської служби України, Держави України в особі Державної казначейської служби України про стягнення майнової шкоди - задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Мрія Сервіс та Товариство з обмеженою відповідальністю Мрія-Лізинг .

Копію цієї ухвали разом з позовною заявою направити Товариству з обмеженою відповідальністю Мрія Сервіс та Товариству з обмеженою відповідальністю Мрія-Лізинг .

Роз`яснити, що у відповідності до ст. 178, ч. 3, 4 ст. 181 ЦПК України, третя особа має право подати пояснення до позову - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, пояснення до відзиву - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, але не пізніше дати призначення підготовчого засідання.

Роз`яснити третій особі, що одночасно із надісланням (наданням) пояснень до суду на позов чи відзив, третя особа повинна надіслати (надати) копії пояснень та доданих до них документів позивачу та відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.11.2020
Оприлюднено24.11.2020

Судовий реєстр по справі —761/47389/19

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні