Ухвала
від 24.11.2020 по справі 640/18339/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про призначення судового засідання

24 листопада 2020 року справа № 640/18339/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання відповідача про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Каріна" про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління ДПС у м. Києві з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Каріна", в якому позивач просить суд стягнути кошти платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю "Каріна" (код ЄДРПОУ 16294498) з усіх рахунків, відкритих у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 137896,79 грн.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.08.2020 адміністративну справу №640/18339/20 передано за територіальною підсудністю до Київського окружного адміністративного суду.

01.09.2020 матеріали адміністративної справи №640/18339/20 надійшли на адресу Київського окружного адміністративного суду та внаслідок автоматизованого розподілу були передані для розгляду судді Кушновій А.О.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04.09.2020 позовну заяву залишено без руху на підставі частини 13 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлено позивачу десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви, та зобов`язано позивача надати докази сплати судового збору у розмірі 2102,00 грн. за подання даного адміністративного позову (оригінал платіжного документу), сплачений на рахунок Київського окружного адміністративного суду; а також надати розрахунок вказаного податкового боргу із зазначенням періодів, за які виник податковий борг ТОВ "Каріна" із земельного податку з юридичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачене юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 05.10.2020 продовжено строк для усунення недоліків позовної заяви Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Каріна" про стягнення податкового боргу, на 15 календарних днів з моменту отримання копії ухвали суду, протягом якого позивачу необхідно надати: докази сплати судового збору у розмірі 2102,00 грн. за подання даного адміністративного позову (оригінал платіжного документу), сплачений на рахунок Київського окружного адміністративного суду; розрахунок вказаного податкового боргу із зазначенням періодів, за які виник податковий борг ТОВ "Каріна" із земельного податку з юридичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачене юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості.

08.10.2020 на адресу суду від Головного управління ДПС у м. Києві надійшли докази усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.10.2020 відкрито провадження в адміністративній справі №640/18339/20, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

12.11.2020 на адресу суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву разом із клопотанням від 05.11.2020 про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Вирішуючи питання про наявність підстав для розгляду адміністративної справи №640/18339/20 в порядку спрощеного провадження з викликом сторін, суд виходить з наступного.

Особливості розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження встановлені статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 5 вказаної статті, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Тобто, за загальним правилом, відкриті у спрощеному позовному провадженні справи розглядаються судом без виклику сторін за наявними у справі матеріалами, а за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до частини 6 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін:

1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу;

2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Згідно із частиною 7 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Частиною 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

У даному випадку, предметом позову є позовна вимога про стягнення з відповідача з усіх рахунків, відкритих у банках, що обслуговують такого платника суму податкового боргу у розмірі 137896,79 грн.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України, враховуючи клопотання представника відповідача, суд дійшов висновку про розгляд справи №640/18339/20 в порядку спрощеного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, з урахуванням предмету спору та характеру спірних правовідносин.

Також у поданому до суду відзиві на позовну заяву представник відповідача стверджує про те, що станом на час подання відзиву на позовну заяву відповідачем сплачено до бюджету спірний податковий борг.

Враховуючи викладене, під час судового розгляду необхідно перевірити факти, викладені у відзиві на позовну заяву та встановити факт наявності спірного податкового боргу станом на день розгляду справи, позаяк від позивача відповідь на відзив не надходила і доказів сплати відповідачем боргу суду не надано.

Керуючись статтями 12, 243, 248, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Клопотання представника відповідача про розгляд справи №640/18339/20 у судовому засіданні з повідомленням сторін задовольнити.

2. Здійснювати подальший розгляд адміністративної справи №320/5549/20 за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

3. Призначити судове засідання на 10 грудня 2020 року о 15:00 год.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

4. Витребувати від позивача: довідку про суму податкового боргу, яка є предметом стягнення у даній справі, станом на день розгляду справи судом; зворотній бік ІКП за весь період існування податкового боргу із земельного податку з юридичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на суму за весь період його існування і дня розгляду справи судом.

5. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

6. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кушнова А.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93039345
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/18339/20

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні