Вирок
від 23.11.2020 по справі 338/1190/20
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 338/1190/20

Провадження №1-кп/338/176/20

23 листопада 2020 року селище Богородчани

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря с/з ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду матеріали кримінального провадження № 12020095120000068 щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та зареєстрованого в АДРЕСА_1 , проживає в АДРЕСА_1 , громадянина України, з професійно-технічною освітою, непрацюючого, одруженого, має на утриманні малолітню дитину 10 травня 2012 року народження, не судимого, який обвинувачується у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1ст. 185 КК України,

учасники судового провадження:

прокурор ОСОБА_4 ,

обвинувачений ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_3 таємно викрав чуже майно, чим вчинив кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України.

Судом встановлено, що 09 жовтня 2020 року близько 09 год 00 хв ОСОБА_3 , перебуваючи в селищі Богородчани по вул. Богдана Хмельницького, побачив два відрізки металевої труби, які були демонтовані працівниками ДП "Теплокомуненерго" Богородчанської селищної ради в ході проведення ними капітального ремонту теплотраси, у нього виник умисел на вчинення крадіжки вказаного майна.

Надалі 09жовтня 2020року близько20год 00хв ОСОБА_3 ,реалізуючи свійзлочинний умисел,спрямований натаємне викраденнячужого майна,діючи умисно,з корисливихмотивів,з метоюзаволодіння чужиммайном,передбачаючи настаннясуспільно-небезпечнихнаслідків табажаючи такдіяти,автомобілем марки"ОпельВектра" приїхав на вул. Богдана Хмельницького в селищі Богородчани Івано-Франківської області, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно викрав два відрізки металевої труби ДУ 210х10 мм, загальною довжиною 5,3 м.

З викраденим майном ОСОБА_3 зник з місця вчинення кримінального правопорушення та розпорядився ним на власний розсуд, спричинивши ДП "Теплокомуненерго" Богородчанської селищної ради збитки на загальну суму 1 263 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 винуватим себе визнав повністю, суду пояснив, що 09 жовтня 2020 року вранці, на вул. Богдана Хмельницького в селищі Богородчани побачив дві металеві труби, які залишились після виконання робіт по ремонту теплотраси. Вказані труби він ввечері близько 20 год 00 хв того ж дня власним автомобілем перевізза місцемсвого проживанняв АДРЕСА_2 .Наступного дняв приміщенніБогородчанського ВПпрацівникам поліціїзізнався увчиненні крадіжкидвох відрізівметалевих трубта розповівїм обставинивчиненого.Також наїхнювимогу повернув викрадене майно, у вчиненому розкаюється. Крім того, суду повідомив, що не працює, не має постійного доходу, має на утриманні малолітнього сина 2012 року народження.

Учасники судового провадження не оспорювали обставини винуватості ОСОБА_3 в таємному викраденні чужого майна, тому на підставі ч. 3ст. 349 КПК Українисуд визнав недоцільним дослідженнядоказів щодотих обставин,які нікимне оспорюються,врахувавши те,що учасникисудового провадження не заперечують проти цього, правильно розуміють зміст цих обставин і немає сумнівів у добровільності їх позиції, а також те, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

За таких обставин суд вважає вину обвинуваченого ОСОБА_3 доведеною та кваліфікує його дії за ч. 1ст. 185 КК Українияк таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Відповідно дост. 65 КК Українисуд призначає покарання у межах, установлених у санкції статті (санкції частини статті) Особливої частини цьогоКодексу, що передбачає відповідальність за вчинене кримінальне правопорушення, відповідно до положень Загальної частини цього Кодексу, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, яке згідно ст. 12 КК Українивідноситься до кримінальних проступків, за місцем проживання характеризується позитивно, на обліку в лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, раніше не судимий.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого, відповідно дост. 66 КК України, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Обставин, які б обтяжували покарання обвинуваченого, відповідно дост. 67 КК України, судом не встановлено.

Санкція ч. 1ст. 185 КК Україниє альтернативною та за вчинене кримінальне правопорушення винному може бути призначено покарання у виді штрафу, громадських робіт, виправних робіт, арешту або обмеження волі. Обвинувачений ОСОБА_3 не працює, не має постійного доходу, тому суд не призначає йому покарання у виді штрафу.

Обираючи обвинуваченому ОСОБА_3 міру покарання, суд враховує, що він вчинив кримінальний проступок, у вчиненому щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю правопорушення, повернув викрадене майно, позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні малолітню дитину, позицію прокурора в судових дебатах і призначає покарання в межах санкції частини 1 статті 185 КК України у виді громадських робіт, вважаючи, що саме таке покарання буде достатнім для його виправлення.

Питання про долю речових доказів суд вирішує відповідно до вимогст. 100 КПК України. Процесуальні витрати відсутні. Цивільний позов не заявлений.

Заходи забезпечення кримінального провадження щодо ОСОБА_3 в ході досудового розслідування та судового розгляду кримінального провадження не застосовувалися, і підстав їх застосування до набрання вироком законної сили суд не вбачає.

Керуючись ч. 3 ст.349, ст.369 - 371,374 КПК України, суд

у х в а л и в:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, та призначити покарання у виді громадських робіт на строк 120 (сто двадцять) годин.

Строк відбуття покарання рахувати з часу приведення вироку до виконання.

Речові докази: два відрізки металевої труби ДУ 210х10 мм загальною довжиною 5,3 м, вагою 274,55 кг, які передані на відповідальне зберігання директору Державного підприємства "Теплокомуненерго" Богородчанської селищної ради ОСОБА_5 , повернути власнику - Державному підприємству "Теплокомуненерго" (Івано-Франківська область Богородчанський район селище Богородчани, вул. Хомишина, 21 код ЄДРПОУ 22168970).

Судові витрати відсутні. Цивільний позов не заявлений. Запобіжний захід не обирався.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано, і може бути оскаржений в апеляційному порядку до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через суд, який ухвалив вирок, протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

СудБогородчанський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93054033
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —338/1190/20

Вирок від 23.11.2020

Кримінальне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 28.10.2020

Кримінальне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

Ухвала від 23.10.2020

Кримінальне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Рибка Л. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні