Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-1688/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-1688/10/2570

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 квітня 2010 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний ад міністративний суд в складі:

головуючого судді Сорочко Є.О.,

при секретарі Сердюк Д.О.,

з участю представника пози вача Міщан О.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду справу за адміністра тивним позовом Бахмацького р айонного центру зайнятості д о фермерського господарства «Альянс» про стягнення забо ргованості, -

В С Т А Н О В И В:

Бахмацький районний центр зайнятості звернувся до суд у з адміністративним позовом до фермерського господарств а «Альянс» (далі - ФГ «Альянс ») про стягнення заборговано сті по пені до Фонду загально обов'язкового державного соц іального страхування на випа док безробіття в розмірі 301 гр н. Свої вимоги мотивують тим, щ о відповідач зареєстрований як платник страхових внескі в до Фонду загальнообов' язк ового соціального страхуван ня на випадок безробіття та з обов'язаний своєчасно та в по вному обсязі сплачувати стра хові внески. Однак всупереч ц ього відповідач несвоєчасно сплачував страхові внески д о Фонду, а тому за порушення За кону України «Про загальнооб ов' язкове державне соціаль не страхування на випадок бе зробіття» відповідачу нарах ована пеня в розмірі 301 грн., яку ФГ «Альянс» в добровільному порядку не сплачено.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала та просила їх з адовольнити в повному обсязі , посилаючись на обставини, ви кладені в позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлявся в у становленому порядку, причин и неявки суду не повідомив.

Розглянувши подані сторон ами документи і матеріали, за слухавши пояснення представ ника позивача, всебічно і пов но з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуєть ся позов, об' єктивно оцінив ши докази, які мають юридичне значення для розгляду справ и і вирішення спору по суті, су д вважає, що позов підлягає за доволенню з наступних підста в.

ФГ «Альянс» (ідентифікацій ний код 32889105) зареєстроване ріш енням № 61 Бахмацької районної державної адміністрації Чер нігівської області 23.02.2004 року т а з 14.07.2004 року перебуває на облі ку у Бахмацькому районному ц ентрі зайнятості як платник страхових внесків до Фонду з агальнообов' язкового соці ального страхування на випад ок безробіття, що підтверджу ється копією свідоцтва про д ержавну реєстрацію юридично ї особи та копією заяви про ре єстрацію платника страхових внесків.

Відповідно ч. 3 ст. 17 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування на випадок безробітт я» (далі - Закон) перерахува ння страхових внесків здійсн юється страхувальниками одн очасно з одержанням (перерах уванням) коштів на оплату пра ці (виплату доходу), у тому чис лі в безготівковій чи натура льній формі, або виручки від р еалізації товарів (послуг). Пр и цьому фактичним одержанням (перерахуванням) коштів на оп лату праці (виплату доходу) вв ажається одержання відповід них сум готівкою, зарахуванн я на банківський рахунок оде ржувача, перерахування за до рученням одержувача на будь- які цілі, одержання товарів (п ослуг) або будь-яких інших мат еріальних цінностей в рахуно к зазначених виплат (доходу), ф актичне здійснення з цих вип лат (доходу) відрахувань, пере дбачених законодавством або за виконавчими документами, чи будь-яких інших відрахува нь. Якщо роботодавці несвоєч асно чи не в повному обсязі сп лачують страхові внески, до н их застосовуються санкції, п ередбачені статтею 38 цього За кону.

Статтею 35 Закону передбачен о обов' язок роботодавця сво єчасно та в повному обсязі сп лачувати страхові внески.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону робото давець несе відповідальніст ь за несвоєчасність сплати т а неповну сплату страхових в несків, у тому числі страхови х внесків, що сплачують застр аховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєч асної сплати страхових внеск ів страхувальниками або непо вної їх сплати страхувальник и сплачують суму донарахован их контролюючим органом стра хових внесків (недоїмки), штра ф та пеню.

Відповідно ч. 4 ст. 38 Закону по садові особи, винні в порушен ні строку реєстрації як плат ника страхових внесків, несв оєчасній та неповній їх спла ті, несуть адміністративну в ідповідальність згідно із за коном. Право накладати фінан сові санкції та адміністрати вні штрафи від імені Фонду ма ють керівник виконавчої дире кції Фонду, його заступники, к ерівники робочих органів вик онавчої дирекції Фонду - цент ру зайнятості Автономної Рес публіки Крим, обласних, Київс ького і Севастопольського мі ських, районних, міськрайонн их, міських та районних у міст ах центрів зайнятості та їх з аступники.

Бахмацьким районним центр ом зайнятості проведено пере вірку правильності нарахува ння, своєчасності і повноти п ерерахування та надходження стрхових внесків на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування на випадок б езробіття ФГ «Альянс», якою в становлено недоїмку зі сплат и страхових внесків на почат ок перевіряємого періоду в с умі 1643,02 грн. та за несвоєчасну с плату страхових внесків відп овідачу нараховано пеню в су мі 301 грн., про що складено акт п еревірки № 40м від 17.02.2010 року.

За матеріалами документал ьної перевірки директором Ба хмацького районного центру з айнятості прийнято рішення в ід 19.02.2010 року про стягнення з ві дповідача простроченої забо ргованості зі сплати страхов их внесків та пені, однак ФГ «А льянс» в добровільному поряд ку пеня не сплачена.

Згідно ст. 39 Закону спори, що виникають із правовідносин з а цим Законом, вирішуються в с удовому порядку.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги Бахмацького районного центру зайнятості до фермерського господарств а «Альянс» про стягнення заб оргованості підлягають задо воленню, оскільки є обґрунто ваними та законними, а заборг ованість зі сплати пені стяг ненню на користь Фонду загал ьнообов' язкового державно го соціального страхування н а випадок безробіття.

Керуючись ст.ст. 122, 158-163, 167 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Б ахмацького районного центру зайнятості до фермерського господарства «Альянс» - задо вольнити в повному обсязі.

Стягнути з фермерського го сподарства «Альянс» (ідентиф ікаційний код 32889105) на користь Ф онду загальнообов'язкового д ержавного соціального страх ування України на випадок бе зробіття - представницький орган Бахмацький районний ц ентр зайнятості заборговані сть зі сплати пені в розмірі 30 1 (триста одна) грн. на р\р 37171975900007, б анк УДК м. Чернігів, код 214048994, МФО 853592.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку для подання заяви про а пеляційне оскарження, встано вленого цим Кодексом, якщо та ку заяву не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду пр отягом десяти днів з дня її ск ладання в повному обсязі, а я кщо постанову було проголоше но у відсутності особи, яка бе ре участь у справі, то з дня от римання нею копії постанови, за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України, шляхом п одання через суд першої інст анції заяви про апеляційне о скарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом дв адцяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я. Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя: Сорочко Є.О.

Дата виготовлення та підпи сання постанови в повному об сязі - 30 квітня 2010 р.

Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено20.10.2010
Номер документу9306838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1688/10/2570

Ухвала від 07.04.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сорочко Є.О.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сорочко Є.О.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сорочко Є.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні