Ухвала
від 25.11.2020 по справі 320/12073/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 листопада 2020 року м. Київ №320/12073/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши позовну заяву Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Сорінторс" про стягнення податкового боргу,

у с т а н о в и в:

ГУ ДПС у Дніпропетровській області звернулось до суду з вимогами про стягнення з ТОВ "Сорінторс" податкового боргу у розмірі 7650,00 грн.

Відповідно до частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви поміж іншого, з`ясовує чи: належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і, чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Дослідивши зміст позовної заяви та приєднаних до неї документів, суд вважає за необхідне передати справу за належною підсудністю до Окружного адміністративного суду м.Києва, з огляду на наступне:

відповідно до п.2 ч.1 ст.29 КАСУ, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ч.2 ст.26 КАСУ, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

За правилами альтернативної підсудності справ адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Як вбачається із копій: позовної заяви та згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, зареєстрованим місцезнаходженням позивача є - м.Дніпро; місцезнаходженням відповідача - є Київ.

Згідно Указу Президента України від 16 листопада 2004 року № 1417/2004 "Про утворення місцевих адміністративних судів, затвердження їх мережі", юрисдикція Київського окружного адміністративного суду розповсюджується виключно на Київську область.

Оскільки дана справа за критерієм територіальної підсудності не належить до юрисдикції Київського окружного адміністративного суду, така справа передається за належною підсудністю до Окружного адміністративного суду м.Києва.

Керуючись статтями 26, 29, 171, 248, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

адміністративну справу №320/12073/20 за позовом Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ - 43145015, м.Дніпро, вул.Сімферопільська, 17-а) до товариства з обмеженою відповідальністю "Сорінторс" (код ЄДРПОУ - 41543151, м.Київ, пр-т Лесі Курбасової, буд. 2-г) про стягнення податкового боргу, - передати за підсудністю до Окружного адміністративного суду м.Києва.

Передачу справи здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати (вручити) позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Суддя Брагіна О.Є.

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено27.11.2020
Номер документу93073399
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —320/12073/20

Рішення від 13.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 28.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні