Ухвала
від 25.11.2020 по справі 947/34451/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

Справа № 947/34451/20

Провадження № 2-з/947/1383/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25.11.2020 року

Суддя Київського районного суду м. Одеси Петренко В.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Одеський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (місцезнаходження: 65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 30Б) про визнання батьківства та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

23.11.2020 року ОСОБА_1 звернулася до Київського районного суду м. Одеси з позовною заявою до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Одеський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), в якій, з посиланням на ст.ст. 125, 126, 134, 181-183 СК України, просить суд визнати ОСОБА_2 , громадянина України ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), батьком дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; внести зміни до актового запису №1042 від 08липня 2008 року, зробленого відділом реєстрації актів цивільного стану Київського районного управління юстиції у м. Одесі, а саме:в графі батько вказати ОСОБА_2 , громадянин України ;по-батькові дитини змінити з ОСОБА_4 на ОСОБА_5 ; стягнути з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_2 ) аліменти на утримання дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі в розмірі 16 500,00 грн., щомісячно, з моменту пред`явлення позову до суду та до досягнення дитиною повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Київського районного суду м. Одеси Петренку В.С.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 ЦПК України позови про стягнення аліментів, оплату додаткових витрат на дитину, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що позивач - ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , що територіально відноситься до Київського району м. Одеси, у зв`язку з чим, дана цивільна справа підсудна Київському районному суду м. Одеси.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкриті провадження відсутні.

Суддею встановлено, що цивільний позов відповідає вимогам, встановленими статтями 175 та 177 ЦПК України та віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкриті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України, і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження , тому справу слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі та призначити підготовче засідання.

Разом із пред`явленим позовом до суду позивачем було надано клопотання про витребування доказів, що потребує розгляду без виклику сторін.

У зазначеному клопотанні позивач просить суд витребувати докази на підтвердження факту отримання відповідачем доходів від роботи за кордоном.

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187, 274-279 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявоюОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Одеський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (місцезнаходження: 65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 30Б) про визнання батьківства та стягнення аліментів.

Розгляд справи призначити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 26 січня 2021 року о 10 годині 30 хвилин в приміщенні Київського районного суду м. Одеси (м. Одеса, вул. Варненська, 3б, каб.248).

КлопотанняОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) інформацію стосовно перетину Державного кордону України громадянином України ОСОБА_2 , (обов`язково у називному відмінку: ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з 01.01.2015 року по теперішній час, з зазначенням відомостей про пункт перетину, країну слідування.

Витребувати від Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний (ЄДРПОУ 20953647; 65059, м. Одеса, вул. Краснова, буд. 6/1), Акціонерного товариства УкрСиббанк (ЄДРПОУ 09807750; 04070, м. Київ, вул. Андріївська, буд. 2/12) інформацію про рахунки (поточні, депозитні, SWIFT тощо) та рух коштів по ним (виписки по рахункам) на ім`я фізичної особи ОСОБА_2 (обов`язково в називному відмінку - ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з моменту відкриття рахунків по теперішній час.

Витребувати від Дочірнього підприємства корпорації В.Шіпс В.Шіпс (Україна) (ЄДРПОУ 22516081; 65114, м. Одеса, проси. Маршала Жукова, буд. 37/2) інформацію про укладені контракти ОСОБА_2 (в називному відмінку - ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , як моряка та визначену ними винагороду та належним чином завірені їх копії.

Витребувати від Державної служби морського та річкового транспорту України (вулиця Преображенська, 25, м. Київ, 03110) відомості про оформлення та продовження строку дії посвідчення особи моряка (паспорта моряка), дипломів, інших кваліфікаційних документів на ім`я ОСОБА_2 (в називному відмінку - ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , завірені копії всіх наявних документів вказаної особи, у тому числі, документів про освіту, заяви-анкети, послужної книжки, документів, що підтверджують несення служби на борту судна та інші.

Витребувати від Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (04080, м. Київ, вул. Оленівська, 25) відомості про навчання, підготовку та дипломування ОСОБА_2 (обов`язково в називному відмінку - ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , у тому числі, інформацію, що міститься в Державному реєстрі документів моряків, копії всіх наявних документів вказано особи (особової справи, свідоцтв, сертифікатів, кваліфікаційних документів тощо).

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи. Копію позовної заяви та додані до неї документи направити відповідачу та третій особі.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частинам третьої - п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, яке має відповідати вимогам частинам третьої - п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову. Відповідно до ч. 3 ст. 181 ЦПК України до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 2 ст. 192 ЦПК України учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Петренко В. С.

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93075741
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —947/34451/20

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні