Ухвала
від 25.11.2020 по справі 383/645/20
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/645/20

Номер провадження 2-о/383/32/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2020 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді - Бондаренко В.В.,

присяжних - Підкопайло Л.Д., Рідько Л.М.,

за участю секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області питання про виправлення описки у рішенні Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 19 листопада 2020 року по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомиколаївська сільська рада Бобринецького району Кіровоградської області, Орган опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 19 листопада 2020 року заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомиколаївська сільська рада Бобринецького району Кіровоградської області, Орган опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, задоволено повністю.

В той же час, при винесенні рішення у вступній його частині судом не зазначено учасника судового процесу - секретаря судового засідання Могиленко В.М.

Крім того, увступній частині повного тексту рішення суду допущено описку в даті ухвалення рішення, а саме замість 19 листопада 2020 року зазначено 23 листопада 2020 року .

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Згідно п.4 ч.2 ст.265 ЦПК України у вступній частині рішення суду зазначаються, зокрема прізвище та ініціали секретаря судового засідання.

Суд вважає за можливе розглянути дане питання без виклику сторін.

Судом встановлено, що вступну та резолютивну частину рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомиколаївська сільська рада Бобринецького району Кіровоградської області, Орган опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, проголошено 19 листопада 2020 року (а.с. 126-127).

Під час виготовлення повного тексту судового рішення допущена описка в даті ухвалення рішення від 19 листопада 2020 року, а саме зазначено 23 листопада 2020 року замість 19 листопада 2020 року .

Крім того, при винесенні рішення у вступній його частині судом не зазначено учасника судового процесу - секретаря судового засідання Могиленко В.М., яка забезпечувала ведення протоколу судового засідання під час розгляду справи, що підлягає виправленню.

Таким чином, має місце технічні описки, які мають бути виправлені.

Керуючись ст.ст. 269, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Виправити у вступній частині рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 19 листопада 2020 року по справі № 383/645/20 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомиколаївська сільська рада Бобринецького району Кіровоградської області, Орган опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, описку в частині зазначення учасника судового процесу - секретаря судового засідання, виклавши частину речення вступної частини рішення суду:

19 листопада 2020 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді - Бондаренко В.В.,

присяжних - Підкопайло Л.Д., Рідько Л.М.,

за участю:

заявника - ОСОБА_1 ,

представника Органу опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області - Корнієць Л.Г.,

в наступній редакції:

19 листопада 2020 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді - Бондаренко В.В.,

присяжних - Підкопайло Л.Д., Рідько Л.М.,

за участю:

секретаря судового засідання - Могиленко В.М.,

заявника - ОСОБА_1 ,

представника Органу опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області - Корнієць Л.Г., .

Виправити у вступній частині повного тексту рішення Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 19 листопада 2020 року по справі № 383/645/20 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Новомиколаївська сільська рада Бобринецького району Кіровоградської області, Орган опіки та піклування Бобринецької районної державної адміністрації Кіровоградської області, про визнання особи недієздатною та призначення опікуна, описку в даті ухвалення рішення, зазначивши замість 23 листопада 2020 року дату ухвалення рішення 19 листопада 2020 року .

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до п.п. 15.5) п.15 ч.1 Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди (Бобринецький районний суд Кіровоградської області).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали складено 25.11.2020 року.

Суддя В.В.Бондаренко

Присяжні: Л.Д. Підкопайло

Л.М. Рідько

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93086570
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/645/20

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Рішення від 19.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 30.10.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні