Ухвала
від 25.11.2020 по справі 592/13240/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/13240/20

Провадження № 1-кс/592/6497/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши кримінальне провадження за клопотанням старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Сумської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні №32020200000000039 від 16.07.2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 204 та ч 1. ст. 199 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Ковпаківського районного суду м.Суми надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Сумської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку, яке мотивується тим, що слідчим управлінням ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32020200000000039, розпочатому 16.07.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 204 та ч 1. ст. 199 КК України.

Слідчий зазначає, що ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), у співучасті з іншими невстановленими особами у період з 01.01.2020 на території Сумської області та м. Суми, у тому числі в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 5, виготовляють та використовують підроблені марки акцизного податку при продажу тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну, здійснюють незаконне придбання з метою збуту, зберігають та транспортують з цією метою, а також збувають тютюнові вироби та тютюн для куріння кальяну без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизного податку, використовуючи обладнання, що забезпечує виробництво підакцизних товарів. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку за вищезазначеною адресою.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, дійшов такого висновку.

Так, у судовому засіданні встановлено, що 16.07.2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32020200000000039 внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 204 та ч 1. ст. 199 КК України.

Як пояснив слідчий у судову засіданні, що ФОП ОСОБА_5 у своїй протиправній діяльності використовує нежитлове приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з метою зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів, тютюну), тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну без марок акцизного податку, тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну з підробленими марками акцизного податку, інших фальсифікованих підакцизних товарів, обладнання для їх виробництва, чорнових записів, предметів та грошових коштів та інших речей та предметів. Тому з метою забезпечення збереження доказів, раптовістю та безумовним досягненням цілі розслідування, встановлення істини по справі просить надати дозвіл для проведення обшуку.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 2 ст. 235 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, нежитлові приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , на праві власності належать наступним суб`єктам: ПВКМП «АГРО-1» (код 14009097), ТОВ «Голстрім» (код 32603490), гр. ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ), гр. ОСОБА_7 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ), ПМВКП «РЕСУРС» (14013621) та яке фактично використовується ОСОБА_5 .

Враховуючи,що вматеріалах клопотанняслідчого містятьсяоб`єктивні даніз якихможна зробитивисновки проте,що уприміщенні магазину«Табакерка»,за адресою:м.Суми,вул.Харківська,буд.5,знаходяться предмети,речі,документи танезаконно виготовленіпідакцизні товари(тютюновівироби,тютюну)інші фальсифікованіпідакцизні товари,які булизнаряддями кримінальнихправопорушень,зберегли насобі слідизлочинів табули об`єктомзлочинних дій,що свідчатьпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення іякі маютьзначення длявстановлення істиниу справіта можутьбути засобамидля розкриттязлочинів івиявлення винних.При розглядіданого клопотанняслідчий увідповідності звимогами ч.5ст.234КПК Українидовів наявністьдостатніх підставвважати,що буловчинено кримінальнеправопорушення, відшукуваніречі маютьзначення длядосудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду , відшукувані речі, у зазначеному в клопотанні приміщенні, тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресею: АДРЕСА_1 , які належать на праві власності наступним суб`єктам: ПВКМП «АГРО-1» (код 14009097), ТОВ «Голстрім» (код 32603490), гр. ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ), гр. ОСОБА_7 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ), ПМВКП «РЕСУРС» (код. 14013621) та які фактично використовуються ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів, тютюну), тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну без марок акцизного податку, тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну з підробленими марками акцизного податку, обладнання, що забезпечує виробництво підакцизних товарів, грошових коштів, чорнових записів, мобільних телефонів (мобільних терміналів систем зв`язку), (в тому числі зі встановленими месенджерами «Viber», «WhatsApp», «Telegram»), чи у разі наявності на них іншої інформації, що має значення для кримінального провадження, відеореєстраторів, камер відеоспостереження, документів, що мають значення для кримінального провадження, а також предметів, які були знаряддям вчинення злочинів, зберегли на собі сліди злочинів або були об`єктом злочинних дій та предметів, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

Право проведення обшуку надати слідчим заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_9 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_12 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_13 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_14 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_16 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_17 .

Визначити строк дії ухвали п`ятнадцять днів з дня її ухвалення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93091202
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —592/13240/20

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні