Ухвала
від 25.11.2020 по справі 592/13246/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/13246/20

Провадження № 1-кс/592/6500/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 про обшук по матеріалам досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 32020200000000039 від 16.07.2020, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 204 та ч. 1 ст. 199 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з клопотанням, узгодженим з прокурором, про обшук. Вимоги мотивує тим, що здійснює досудове розслідування за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 204 та ч. 1 ст. 199 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 у співучасті з іншими невстановленими особами у період з 01.01.2020 на території Сумської області та м. Суми, у тому числі в приміщеннях закладу «Vertel Lounge Bar», що розташовані за адресою: м. Суми, вул. Соборна, 41, виготовляють та використовують підроблені марки акцизного податку при продажу тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну, здійснюють незаконне придбання з метою збуту, зберігають та транспортують з цією метою, а також збувають тютюнові вироби та тютюн для куріння кальяну без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизного податку, використовуючи обладнання, що забезпечує виробництво підакцизних товарів. У ході проведення слідчих (розшукових) дій встановлено, що ОСОБА_4 у своїй протиправній діяльності використовує нежитлові приміщення закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 . На данийчас зазначенапротиправна діяльністьне припинена. Тому слідчий для проведення повного та об`єктивного досудового розслідування просить надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: м. Суми, вул. Соборна, 41, які на праві власності належать ТОВ «Криниця» (код 21112430) та які фактично використовуються ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів, тютюну), тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну без марок акцизного податку, тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну з підробленими марками акцизного податку, обладнання, що забезпечує виробництво підакцизних товарів, чорнових записів, грошових коштів, мобільних телефонів (мобільних терміналів систем зв`язку), (в тому числі зі встановленими месенджерами «Viber», «WhatsApp», «Telegram»), чи у разі наявності на них іншої інформації, що має значення для кримінального провадження, відеореєстраторів, камер відеоспостереження, документів, що мають значення для кримінального провадження, а також предметів, які були знаряддям вчинення злочинів, зберегли на собі сліди злочинів або були об`єктом злочинних дій та предметів, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Доводи слідчого для проведення обшуку є достатніми для надання дозволу, що необхідно для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Поряд з цим клопотання щодо вилучення грошових коштів на порушення ч. 5 ст. 234 КПК України є недостатньо мотивованим. Немає підстав вважати, що в заявленому місці є кошти здобуті злочинним шляхом, їх сума тощо. Втім саме під час обшуку згідно ч. 7 ст. 236 КПК України слідчий може тимчасово вилучити таке майно.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233-237 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень закладу «Vertel Lounge Bar» за адресою: м. Суми, вул. Соборна, 41, які на праві власності належать ТОВ «Криниця» (код 21112430) та які фактично використовуються ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів, тютюну), тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну без марок акцизного податку, тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну з підробленими марками акцизного податку, обладнання, що забезпечує виробництво підакцизних товарів, чорнових записів, мобільних телефонів (мобільних терміналів систем зв`язку), (в тому числі зі встановленими месенджерами «Viber», «WhatsApp», «Telegram»), чи у разі наявності на них іншої інформації, що має значення для кримінального провадження, відеореєстраторів, камер відеоспостереження, документів, що мають значення для кримінального провадження, а також предметів, які були знаряддям вчинення злочинів, зберегли на собі сліди злочинів або були об`єктом злочинних дій та предметів, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

Строк дії ухвали встановити по 16.12.2020 включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93091212
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —592/13246/20

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Костенко В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні