Рішення
від 25.11.2020 по справі 757/4745/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4745/19-ц

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 листопада 2020 року Печерський районний суд міста Києва

у складі: головуючого судді - Писанця В.А.,

при секретарі судових засідань - Єряшевій А.О.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторінцивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Манівео швидка фінансова допомога до ОСОБА_1 ,про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ТОВ Манівео швидка фінансова допомога звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 ,про стягнення заборгованості, в зв`язку з невиконанням договору про надання кредиту.

Ухвалою судді від 01 лютого 2019 року відкрито провадження у справі, а її розгляд призначено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін, яким роз`яснено підстави, час та черговість подання заяв по суті справи.

Відзиву, заяв або клопотань по суті справи від відповідача не надходило.

Згідно ч. 1 ст. 174 ЦПК України, при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом, що є правом учасників справи. Як встановлено, ч. 4 вказаної статті Кодексу, у разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін та ухвалити рішення на підставі наявних у матеріалах справи доказів, оскільки, відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи, відзиву, заяв або клопотань по суті справи не подав.

Дослідивши і проаналізувавши докази, які містяться в матеріалах справи, суд, приходить наступного висновку.

Судом встановлено, що 16 серпня 2018 року між ТОВ Манівео швидка фінансова допомога та відповідачем був укладений договір про надання кредиту № 923981290 на підставі якого відповідачем був отриманий кредит у розмірі 4000,00 грн. зі сплатою відсотків за користування кредитом на строк 30 днів.

Згідно ст.1054 ЦК України за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язуються надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірах та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти. Кредитний договір укладається у письмовій формі, відповідно до ст. 1055 ЦК України.

Таким чином, встановлено, що сторони дійсно уклали кредитний договір, в письмовій формі, тобто з додержанням вимог закону.

Відповідно до ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору, що передбачено ст. 526 ЦК України.

Оскільки відповідач не виконує умови договору в добровільному порядку, сума отриманого кредиту, відсотки за користування ним та пеня за порушення відповідачем терміну повернення кредиту підлягають примусовому стягненню.

Згідно розрахунку заборгованості, наданому представником позивача, сума непогашеного відповідачем кредиту станом на 28 січня 2018 року складає 5 914,00 грн., зокрема: сума заборгованості по сплаті кредиту у розмірі 4000,00 грн., сума заборгованості по процентам у розмірі 12,00 грн., сума заборгованості за пенею в розмірі 1 920,00 грн., з яких 18,00 грн. сплачено добровільно.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України з відповідача також необхідно стягнути судовий збір на користь позивача.

Таким чином, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 509, 525, 526, 530, 536, 1054, 1055 ЦК України, 10, 11, 80, 81, 263, 265 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов товариства з обмеженою відповідальністю Манівео швидка фінансова допомога до ОСОБА_1 ,про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь товариства з обмеженою відповідальністю Манівео швидка фінансова допомога (01015, м. Київ, вул. Лейпцизька, 15-Б, пов. 1, код ЄДРПОУ 38569246) заборгованість за кредитним договором у розмірі 5 914,00 грн. та витрати по сплаті судового збору в сумі 1 921,00 грн.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення судового рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя В. А. Писанець

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено26.11.2020

Судовий реєстр по справі —757/4745/19-ц

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 01.02.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні